1. 3

  beetje lang verhaal, maar de moeite waard om te lezen. Ook een verfilming/boek/graphic novel whatever zou niet verkeerd zijn.
  Het hele gedoe met ‘cognitieve dissonantie’ waar populistische stemmers, religioten, merken-fetishisten (en ikzelf op een terrein waar ik me niet van bewust ben) aan lijden mooi verwoord: “These people don’t want the truth,” he says. “They dismiss everything that doesn’t align with what they already believe.” (de man van Stanford die tevergeefs probeerde de roddel uit de wereld te helpen).

  Nog een zweverige overdenking: eerder vandaag zat ik op een draadje waar gesproken werd over parallelle maatschappijen. Misschien zijn er zelfs parallelle waarheden. In ieder geval bestaat er zoiets als er verschillende religies naast elkaar bestaan. In ieder geval parallelle opvattingen, waarvan imho geen de waarheid is, maar dat is weer ‘mijn waarheid’.
  Maar als er mensen zoals Stan Lee vermalen worden tussen die parallellen, dan is dat erg zuur.
  Gelul natuurlijk, want die waarheid van de Lee bashers is gewoon geen waarheid, maar in de hoofden van een groot deel van die mensen zal het tegendeel gewoon een geconstrueerd complot blijven…

 2. 5

  Ook hier weer zien we een stel obsessieve mensen met tunnelvisie en oogkleppen. Zelfde verhaal eigenlijk als het birther verhaal over Obama. Ook die gaan gewoon verder ondanks alle bewijzen.

  Je hebt gewoon mensen die in een complottheorie geloven en erin blijven hangen en mensen die daar eerder sceptisch tegenover staan.

  @3 Idd:
  “These people don’t want the truth,” he says. “They dismiss everything that doesn’t align with what they already believe.

 3. 7

  Als ik dit lees krijg ik een beetje het Geen-Stijl-gevoel. Het gaat daar gelukkig niet zo meer ver, maar in het verleden ging het soms echt over de grens.

  Volgens mij komt bovenstaande verhaal door een stel narcisten met wat blogcapaciteit die zo overtuigt zijn van hun gelijk dat ze niet inzien wat ze nu eigenlijk aan het doen zijn en velen die minder geïnformeerd of gewoon dom zijn, meeslepen. Bizar verhaal.

 4. 8

  @7
  het vervelende is dat er politici en spindoctors zijn die van de zelfde methoden gebruik maken. In die zin is dit verhaal niet zo bizar, het gebeurt veel vaker, waar je bij staat.