1. 3

  Die dingen beginnen ergens bij west africa en trekken dan naar midden/noord america een lijntje stelt een pad voor, als je een heel zooitje van dat soort paden over elkaar legt, krijg je zoiets …
  Topic site laat zo’n pad zien, maar dan met windsterktes (kleurtjes). hth

 2. 4

  Maar wanneer bereikt die storm ons dan?

  En als ik het goed begrijp, is de topictitel dan niet een beetje misleidend omdat het tegen de tijd dat het Europa bereikt nog slechts om een tropische storm en niet meer om een orkaan gaat?

 3. 7

  @6: Gewoonlijk meermaals (de meeste Noord-Atlantische tropische orkanen draaien uiteindelijk richting Europa), al zijn ze dan gewoonlijk afgezwakt tot een depressie.

  Frank gaf al dagen terug aan dat Bill vrijwel zeker tussen IJsland en Schotland door zou gaan (met de Faeröer als waarschijnlijkste pad) en gaf erbij toe dat hij de weermodellen in ieder geval in de war sloeg. Op dit kaartje lijken de voorspellingen zich iets zuidelijker te verleggen. Hij gaat in ieder geval deze week nog het weer hier beïnvloeden, al zei Frank gisteren dan weer dat waarschijnlijk het bijbehorende kou-(regen)front langs ons af zou scheren.

 4. 8

  Het pad van de orkaan volgt een stuk noordelijke route richting Europa. Kouder water dus (nog wel) en daardoor verliest de orkaan haar energiebron.

  Soms goed nog voor een zeer forse storm en ook heel veel regen.