Bijna geen linkse regeringen meer in Europa

Er zijn bijna geen linkse regeringen meer in Europa. Het vrije-markt georiënteerde kwaliteitsblad The Economist turfde het aantal linkse regeringen in Europa en wat blijkt: links leiderschap sterft uit. Rechts staat aan het roer en dat terwijl Europa op koers ligt naar de afgrond? Want over die afgrond daar zijn rechts en links het wel eens. De financiële crisis, werkloosheid, stijgende prijzen voor voedsel en energie, het fileprobleem, de instortende huizenmarkt, Libiërs op Lampedusa, windmolens op Urk, EHEC in de sla, de Bijbel in de grondwet, vertragingen op het spoor, zinloos geweld op straat en in huis, de Islam in Parijs, erectiestoornissen in bed maar niet achter de pc, futloos haar in het doucheputje, Dominique Weesie op primetime. Het is straks a-lle-maal de schuld van rechts! Rechtse reaguurders krijgen het nog moeilijk want de cijfers bewijzen het: in Europa is rechts nu verantwoordelijk voor bijna alles. Hé lullo’s doe eens uitleggen!

 1. 5

  Hoho, nu kunnen ze links nog de schuld geven van hun puinhopen. We moeten nog even wachten, bijvoorbeeld tot heel Europa instort (ik geef het max 2 jaar). Dan kunnen we pas losgaan…

 2. 6

  Laten we ze wat krediet geven: er is natuurlijk twee soorten rechts.
  Eentje met het Zwitserlevengevoel, lurkend aan de shishageldpijp – en die zijn er enkel maar beter en beter en beter en beter op geworden.
  Dan heb je nog rechts van onder, die wel eens wat te roepen hebben bij gebrek aan beters.

 3. 7

  Hé lullo’s doe eens uitleggen!

  Whahaha….FAIL! Het is z.w. beter als Geoff zijn zure schrijfstijl blijft hanteren i.p.v. eeeummhh Geenstijliaans.

 4. 8

  Misleidende grafiek
  :”The growth figure is shown with a two-year lag”
  “So the five left-wing governments this year [2011] are shown against the growth (or, in this case, contraction) figures for 2009.”

  Kortom de rode lijn is 2 jaar terug verschoven.
  De groei crashte dus al in 2009 toen links al jarenlang volop in charge was.

 5. 11

  Maar matilda, het moet toch heerlijk zijn om eindelijk eens de teugels in handen te hebben, na jarenlang gebukt te zijn onder het socialistisch PvdA-schrikbewind?

 6. 12

  “Today, following the defeat of the ruling Socialists in Portugal’s general election on June 5th, the left is in charge of just five: Spain, Greece, Austria, Slovenia and Cyprus.”

  Goh, lol, dus de bron van alle lenen lenen, nog meer lenen ellende is nog immer links.

 7. 13

  Rechts heeft deze linkse troep ook maar geerfd. Griekenland, Ierland, voormalige oostbloklanden, Portugal, Spanje, Engeland, allemaal ex socialistische financiele puinhopen. Ondankbaar werk, onbekommerd op de pof geld uitdelen is leuker dan bezuinigen, maar ach, iemand moet de stinkende rotzooi opruimen. Wees de rechtse vuilnismannen dankbaar vanachter je comfortabele geitewollensokken bureau, dan is er over 10 jaar ook nog geld om jouw salaris uit te betalen. Wie weet mag je het dan van de kiezer weer over de balk gooien, die zijn vaak nogal kort van geheugen.

 8. 14

  Ik vraag me een beetje af waar ze onze Paarse kabinetten onder worden geschaard. Links, omdat de PvdA de premier leverde? Of rechts omdat de VVD het beleid leverde?

  Edit: Ik lees over de allerlaatste regels heen: “in countries with ruling coalitions, governments are considered “left-wing” when the leading party is of the left and not otherwise”. Het neoliberale Paarse VVD-beleid wordt geschaard onder “links”, omdat de PvdA de grootste partij was.

 9. 15

  [email protected] 8
  Het is dus alsof een stel linkse mensen een huis betrekken, allerlei luxe spullen op dat adres laten bezorgen de rekeningen laten oplopen het huis uitwonen en geld uitgeeft aan sociale bondgenoten en daarna na bijna failliet worden uitgezet/weggestemd door de kiezer/deurwaarders en dat daarna degene die erin trekken het huis weer opknappen, uitgaven saneren (abbo’s opzeggen, nee geen daily sushi meer) en hard werken de schuld krijgen voor de troep vd vorige bewoners.

 10. 19

  Ach ja, in de praktijk zijn rechtse regeringen nogal links, en linkse regeringen nogal rechts. Niet dat er nu veel verandert. End of history enzo. De politieke partijen hebben nog nooit zo dicht op elkaar gestaan qua politieke opvattingen.

 11. 21

  Ach, zolang het allemaal pro-kapitalistische regeringen zijn maakt het niet zoveel uit of ze links of rechts zijn. De sjit waar we nu inzitten is immers van economische aard.

 12. 22

  Onwezenlijk grote welvaart, nog nooit zo bereikbaar voor iedereen, met een uniek en humaan en rechtvaardig herverdelingssysteem waar sterke schouders toch tot op zekere mate de lasten dragen.
  Maar nee: dat willen de rechteraantjes afschaffen want links is stout en dat is niet eerlijk.

 13. 23

  Chachat: ik doe helemaal niets voor jou, internetheld.

  Ben benieuwd of je in het cafe ook zo stoer praat of uberhaupt mij aan durft te spreken, kwalletje balletje.

  Ps. Ik had dit punt waarschijnlijk voor jou en andere niet zo duidelijk hoeven te illustreren….maar ach.

 14. 27

  Een fleur agemachtige man…

  Ontopic; de grootste ellende is natuurlijk veroorzaakt door de banken, het monetaire systeem, het gebrek aan controle eraan en overheden die volledig in die piramidespelen zijn opgegaan. Je kunt je afvragen wie daar schuld aan heeft.

  Italië is op dit moment het meest onstabiele grote land dat voor de meeste ellende gaat zorgen. Ik vraag me af hoe Berlusconi in de geschiedenisboekjes gaat terecht komen als de boel daar (en dus ook hier) ineenstort.

 15. 28

  LOL, meer een kwestie van kunnen, ik dacht dat je dat wel -min of meer – had begrepen. Je hebt i.i.g. wel gelijk betreft dat denkoefening en niveau. (honderd duizend reacties geven, niets kunnen laten rusten, allergisch voor commentaar en uiteindelijk ‘gematigde’ bezoekers beschuldigen van zaken waar je jezelf schuldig aan maakt.)

  Je bent een echte internetheld en Sargasso is je paard, wie mogen de molens dit keer zijn?

 16. 29

  Quote: waar sterke schouders toch tot op zekere mate de lasten dragen.

  Deze meneer heeft nog nooit meer dan € 33.000 per jaar verdient. Het is namelijk zo dat de sterkste schouders bijna alles moeten betalen.

  Makkelijk praten zo als je de theorie uit een boekje hebt en nog nooit dicht bij de praktijk bent geweest. Definitief bewijs?

  …dat willen de rechteraantjes afschaffen want links is stout en dat is niet eerlijk.

  Moet wel toegeven dat jou onwetendheid in deze echt een zegening is, maar dat is vaker zo.

 17. 31

  Beste Matilda, of moet ik Henk zeggen? U bent een ‘gematigde’ bezoeker naar eigen zeggen?

  Kunt u dan uitleggen hoe u dat rijmt met uw tweede reactie op Sargasso van 29 oktober jl.?

  Ik vond het nogal een ‘huilie-huilie’ gedichtje van een gefrustreerd en verslagen linksmens….KOTS!

  Doorgaans zet ik trollen niet zo snel in hun hemd, maar als mensen zich onder pseudoniemen op de borst gaan kloppen om het goedste goedmens van Europa naar beneden te halen dan kunnen ze hem krijgen. Matilda, u mag van geluk spreken dat u mij en Crachat niet in het café tegenkomt…

 18. 32

  @27

  Het zou me werkelijk niks meer verbazen als men dan Berlusconi weet te framen tot iemand die eigenlijk “links” is/was.

 19. 33

  #20
  Ik denk dat links ook flink zou bezuinigen, niet alleen op sociaal beleid, maar op op natuurbeleid. Misschien dat de invulling net iets anders zou zijn.

 20. 34

  @21 – Zo is dat, auto’s die dmv de windtunnel worden ontworpen zien er ook allemaal ongeveer hetzelfde uit.

  Als je als maximumsnelheid 50km hanteert, kan je meer aandacht besteden aan de nuttige functie.

 21. 35

  “Ik vond het nogal een ‘huilie-huilie’ gedichtje van een gefrustreerd en verslagen linksmens….KOTS!”

  En dan een ander beschuldigen van Geenstijliaans taalgebruik.

 22. 36

  Rechtse reaguurders krijgen het nog moeilijk want de cijfers bewijzen het: in Europa is rechts nu verantwoordelijk voor bijna alles

  Welke partij heeft in Nederland de aflossingsvrije hypotheek mogelijk gemaakt?

  Nee, ik denk dat su gelijk heeft… derde weg links (Kok, Blair, Schroder) of mainstream rechts zijn allebei neoliberaal. Je kan moeilijk volhouden dat de financiële crisis alleen te wijten is aan rechts beleid, terwijl in de periode ervoor links in veel landen aan de macht was.

 23. 37

  LOL, het duo zuur en zielig vormt een tag-team om de boel te ‘onttrollen’.

  Whahaha ik zie ze al helemaal research doe, IP’s vergelijken want ja dat is het laatste red middel als je ‘tegenstander’ te dichtbij komt.

  Tagteam + ‘research’ = echt ultieme kenmerk van zwakte in deze.

  Moeten jullie nou beide huilen dat er zo`n trol op JULLIE site zit?

  Het feit dat ergens op ingaan voor jullie nooit mogelijk is (zogenaamd te slim voor blablabla) en dat je teksten uit OKTOBER 2010 erbij haalt is echt zo extreem zielig dat ik beloof (noteer alvast) dat ik jullie nooit meer aanspreek op jullie zielige gedrag. Waarschijnlijk sluit ik me dan bij 99% van de rest van die foute wereld aan.

  LOL, ik ben nog niet erg bekend met trollen maar ik voel echt dat ik de motherload heb geraakt.

  Als ik jullie was zou ik nu nog even snel quasie intellectueel reageren (uiteraard nergens feitelijk op ingaande) dan kunnen jullie misschien nog iets redden.

  Ik ga even mijn schlong wassen want ik heb wel erg diep in die chrachat gezeten (uiteraard slechts semi-bewust:D) en dan laat ik zijn kontvriendje Carlos er nog buiten; gezien zijn reactie zit het helemaal hoog bij hem.

 24. 38

  @37:
  Het enige wat je doet/kan is de ander voor rotte vis uitmaken.. Ja, je hebt die motherload recht in zijn smoel geraakt, pubertje.

 25. 40

  Als vis rot is, mag dat gezegd worden lijkt me. Maar Loupe, ouwe bemoeizuchtige kontridder (zo goed) ik zal geen uitzondering van jou maken hoor.

 26. 42

  Ik denk dat ik maar eens ga voor een permaban a.k.a. ‘het ultieme compliment’. Dat zien van gewiste comments is op een geven moment ook niet echt bevredigend meer.

  Ik zie die ouwe zadeltaskoppen van crachat en carlos al voor me……HEERLIJK.

 27. 44

  “Links” in Nederland heeft zijn eigen aanhang verkwanselt .Dat is niet aan de mensen van het eerste uur te danken maar aan de opvolgers .Kinderen van vakbondsmensen en partijleden die hogerop kwamen werden op dezelfde scholen ingeschreven als die van het establishment.Deze kinderen bleven wel de partijen van hun ouders trouw maar dienden die op een manier die ze was onderwezen.Kinderen van plat pratende voormalig arbeiders begonnen bekakt te praten en de rest is geschiedenis.In Nederland is geen echte linkse partij meer over.

 28. 45

  Sinds er weer een paar reaguurders zijn bijgekomen wordt het niveau lager. Normaal gesproken zou de stemming dan moeten stijgen, maar dat is helaas niet het geval.

 29. 47

  high five dan,vriend;)

  Doe je dat ook op straat als een vrouw wordt lastig gevallen, je ermee bemoeien?

  Percentage internetridders is relatief groot hier. vooral omdat de meeste pretenderen gutmenschen te zijn, 24/7. waarschijnlijk zijn ze dat ook, online. Op straat lopen ze met hun radio face en lelijke kleding met hun hoofd naar beneden, bang voor al die (denkbeeldige) rechtse mensen. Want alle niet gutmenschen zijn PVV,telegraaf, geenstijl etc. etc.

  En dan durven die rechtse hufters ook nog eens wat te zeggen OP ONS EIGEN BLOG, met hun bachlortje op zak. De wereld is oneerlijk he aynrand, carlos en crachat?

  Zit je even weken lang iedereen ongevraagd te voorzien van walchelijk cynisme, durft zo`n rechtse lul ook ineens wat terug te zeggen, moet natuurlijk niet gekker worden.

  Jammer dat ik nog nooit rechts gestemd hebt, voor de trolfactor had het mij goed uitgekomen maar ik moet jullie verbazen en teleurstellen,sorry.

  Ps. Ik persoonlijk heb liever een lomp iemand (”schelden’) voor me die zijn bedoelingen duidelijk maakt ipv internetridders die de hele dag vage KOTSMISSELIJKE opmerkingen maken op elke comment die ze tegen komen op HUN SITE en dan vervolgens niets kunnen hebben. Maar ja als je al vanaf kleuterschool gepst wordt door normale kinderen kan ik begrijpen dat je je kans pakt op internet.

 30. 50

  Ik heb ook liever iemand voor me die zijn bedoelingen duidelijk maakt, maar daar val jij niet onder. Ik snap niks meer van die laatste post… Ik kan alles hebben hoor, maar wat is je punt?

 31. 51

  @50:
  Is er een punt? Volgens mij is Matilda vooral pissig dat die op de kleuterschool gepeste gutmenschen hem/haar dwingen hun walchelijke bachlor-verhaaltjes te lezen.

  Zeg Matilda, jij bent natuurlijk niet slechts een anonieme internetridder.. Heb je toevallig een facebook-pagina oid?

 32. 52

  @Matilda #47, Zelden zo gelachen als om die samengeraapte cliché’s die je uit je toetsenbord weet te persen. Jarenlange TMG/Elsevier/DDS/VrijeVolk-opinies samengevat in slechts 215 woorden. Chapeau.

 33. 53

  ….ehm, Matilda?

  Ik wil me nergens mee bemoeien hoor, maar iemand heeft je toch wel verteld dat je niet moet internetten als je dronken bent?

  Daar krijg je spijt van.

 34. 54

  Mijn punt: als er al twee mensen op mij reageren hoef jij niet met PRECIES dezelfde inhoud te komen (oowwhh hij scheld, huilie huilie, hij is dom en rechts)

  Ik weet dat jullie bovenstaande tekst graag scherp binnen 1 zin formuleren maar dan kom je dus juist vaag en lafhartig over.

  Verder doe ik zo vaag hier boven uit cynisme. Hoe dom moet je wel niet zijn om iemand rechts te noemen terwijl ik nog nooit mijn politieke voorkeur heb laten ventileren hier.

  Je mag van alles hoor, maar als mensen altijd lopen te ‘kankeren’ hier op zogenaamde kenmerken van rechts (demoniseren, kort door de bocht) lijkt het me verstandig je daar zelf NIET aan schuldig te maken.

  Ik kom hier omdat ik graag meningen hoor maar lees nou eens de eerste vijf comments hier boven, ik vind ze echt kots misselijk, vooral in combinatie met de duidelijk schrijfstijl van de schrijver. Het is hier soms echt net geenstijl, alleen dan niet grappig.

  tot zover de basis.

  Dan ineens komt er zo`n loser (comment 11) die ineens heel erg kort door de bocht gaat (ik zou rechts zijn) en meteen duidelijk maakt hoe ontzettend gefrustreerd sommige linkse de laatste tijd zijn.

  Dit alles is nog steeds oke, mijn comments waren namelijk ook niet echt feedback, alhoewel als je goed leest kan je er al uit opmaken waarom ik zo reageer maar zoals iemand hier ooit eens zei:”maar da’s een denkoefing te hoog gegrepen voor ‘t schuimbekkend niveau wellicht”, get it;)

  Weetje wat wel echt erg is? Zodra er hier wel iemand is die iets opgooit (vaak ‘tegen’ links) dan wordt daar METEEN opgedoken. En daar kan ik weer niet tegen. Want iedereen weet natuurlijk waarom dictatortje carlos & co hierop duiken.

  En dan nog mag dat, maar doe dan of heel lomp of ga er echt serieus op in, dan hebben wij nog entertainment of kennis waar we iets aan hebben en is het voor iedereen duidelijk hoe en wat verder.

  Wat Carlos en co proberen is zo iemand buiten gesloten te laten voelen in de hoop dat die persoon niet verder reageerd. Lees voor de grap eens een aantal comments van hun. Altijd irritant maar nooit open genoeg zodat ze ergens op te pakken zijn. Want als iemand als ik er van zeg is dat een rechtse roeptoeter met verkeerde bedoelingen natuurlijk, oprecht kan hij nooit zijn, want zoals zij zelf zeggen, het zijn gutmenschen (ze zeggen het, als je ze er op aanspreekt zeggen ze dat het een geintje is, maar ondertussen doen en voelen ze zicht wel gutmenschen)

  En weetje wat? Zelfs dat mag nog net allemaal, maar ik weet 100% zeker dat ze in het echte leven, buiten hun linkse vriendjes om, mensen niet eens recht aan durven te kijken, laat staan bijdehand te doen.

  Voor een ‘trol’ als mij -die dit alles ziet- is dat natuurlijk prachtig. Helemaal als ze het spelletje onbewust meespelen door eerst nergens op in te gaan. En dan ineens komen met IP gegevens, schrijfstijl overeenkomsten en commenthistorie uit 10-2010. Over de zeik noem je dat, en wanneer worden mensen over de zeik? Juist als je dicht bij de waarheid komt, of er heel ver vanaf maar ik gok dat ik bij de eerste zit…:D

 35. 55

  Wauw, met zo`n comment zou het de redactie sieren mij eens uit te nodigen op kantoor of i.i.g. een kleine onkostenvergoeding te betalen.

  Natuurlijk gaat mijn voorkeur uit naar optie 1

 36. 57

  LOL, Loupe bewijst mijn punt clean…binnen 1 minuut. Need I say more?

  Waarom?

  Veel gepest vroeger.

  Oplossing?

  Naar de virtuele wereld, specifiek plekje opzoeken waar je je kan laten bedruipen door gelijkdenkende.

 37. 61

  LOL, slutwalker probeert wanhopig in te haken. Of moet ik zeggen ….. porbeert in te haken?

  Nou je hebt je bot gehad, kom me aub niet vertellen hoe die gesmaakt heeft, schroothondje.

 38. 62

  In eerste instantie maakte ik alleen een opmerking over Geenstijliaans taalgebruik, wat ik gewoon jammer vind, omdat dit over het algemeen aangeeft dat de gebruikers ervan heel erg beïnvloed zijn door bepaalde (rechtse) kringen en weinig zelf nadenken.

  Maar ik geef toe, dat zijn vooroordelen.

  Rechtse standpunten zijn hier wat mij betreft welkom, maar kom alsjeblieft niet met termen als “gutmenschen” aanzetten want dat voegt helemaal niks toe.

  Gelukkig zijn hier ook rechtse reaguurders die niet van clichés aan elkaar hangen.

 39. 64

  Randdebiel, het ligt niet in mijn aard om mensen ‘uit te lullen’ maar laat ik dit zeggen: LEES DE COMMENTS, en niet alleen onder dit topic.

  Wie noemt wie nou gutmensch? (speltip: het inzetten van de ‘dat-was-ironisch-bedoelt-kaart is niet mogelijk)

  Ik ben slechts 25 jaar oud: ik heb dus een hekel aan de termen rechts en links, en zal mijn nooit onder 1 van beide scharen. Oplossingen voor problemen moeten soms links en soms rechts opgelost worden.

  Mijn leraar sociologie was ook zo`n kwal die pretendeerde dat een middenweg niet bestaat, alleen links en rechts.

 40. 65

  Vertel mij nou eens, Randdebiel:

  Mensen lezen jouw comment en dan mijn reactie. Hierna gaan ze terug lezen.
  Wat moeten ze dan wel niet van jou denken?

  Hal Incandenza je wilt toch niet zeggen dat eeeuuummhh ‘moderators’ hier AL hun geld mee verdienen? (nevenfuncties als adviseur etc. mogen niet meegeteld worden) en dat ze verder de hele dag niets doen!!!

 41. 67

  gaaaaaaaaap…..

  Toch jammer van de rechtse regeringen. Die weten altijd de kleintjes weg te zetten als kostenopwekende uitvreters, terwijl de grootste verspilling aan de top zit. Hoeveel geld hadden we uitbespaard als we abn amro voor de juiste prijs hadden teruggekocht, of niet (acht miljard zeg ik uit mijn hoofd). Daar kun je heel wat sociale werkplaatsen van open houden.

  Ik ben net terug van drie jaar NY. Weet je wat me het meeste opvalt hier? De uitstekende staat van alle publieke diensten. Het werkt. Het ziet er goed uit. Dat is iets om trots op te zijn. Stukken beter dan de plakbandoverheid in de VS…

 42. 68

  @64
  Wie noemt wie nou gutmensch? (speltip: het inzetten van de ‘dat-was-ironisch-bedoelt-kaart is niet mogelijk)

  jij dus. nummertje 47. kijk zelf maar.

  Overigens, voor iemand die pretendeert de nuance te zoeken sla je een knap slecht figuur.

 43. 70

  Richard sorry dat ik weer zo lomp moet zijn maar wat ben je toch een ontzettend domme en blinde mongool:

  Carlos | 9 June 2011 | 13:29

  Doorgaans zet ik trollen niet zo snel in hun hemd, maar als mensen zich onder pseudoniemen op de borst gaan kloppen om het goedste goedmens van Europa naar beneden te halen dan kunnen ze hem krijgen. Matilda, u mag van geluk spreken dat u mij en Crachat niet in het café tegenkomt…

  Richard, blinde mol, dit is dus comment 31.

  En die reactie in oktober was weer een reactie op iemand die zichzelf gutmensch noemt, ikzelf gebruik het woord nooit en had het alleen nog maar op TV gezien en 1 of 2 keer ergens gelezen in een (les)boek.

  Dus om het nog erger te maken voor je; gutmensch is niet mijn taalgebruik en ik vind het totaal geen geuzennaam ofzo maar eerder aanstootgevend.

  Richard, ga eens heel erg snel terug onder de steen waar je vandaan bent gekropen want ik voel gewoon plaatsvervangende schaamte voor jou.

 44. 73

  @70
  je kunt je beter voor jezelf schamen. gutmensch is niet hetzelfde als “goedmens”, de connotatie is anders. En voor iets dat je nooit uit je zelf gebruikt, ga je er nogal vol in. Ik vind het woord gutmensch een ontzettende belediging en een nihilistisch begrip.

  Daarnaast dwing ik je niet tot lomp gedrag, dat doe je zelf, en zeer consequent ook nog. En je getrol werkt, want ik reageer. Dag matilda, wat mij betreft mag je het hele topic onderschijten met je tirades. Helaas Geoff, je lijkt ze aan te trekken. Was een leuke vondst, dat economist artikel.

 45. 74

  JAJA Richard,tuurlijk. Zoek maar een uitweg. Natuurlijk bedoelt hij heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel iets anders….

  En de andere topics die erbij gehaald worden? Daar ben ik ook zeker diegene die gutmensch aanhaalt.

  Je bent echt een zielige vertoning en je hebt je punt bij mij niet gehaald, en ja ik weet wat connotatie betekend, jij niet waarschijnlijk.

  Fijn dat ik jullie ‘shit’ onder mag schijten. JE mag je aansluiten bij de zoveelste die niet evrder komt dan eeummmmhh de tekst van mij ebschrijven, erop ingaan is te moeilij, onee, jullie zijn gu… goedmensen en die staan daar boven toch?

  Ik bedoel, voor Job Cohen werkt die tactiek ook, dus waarom hier niet? Je zou wel gek zijn om ergens feitelijk op in te gaan. Net of het jou plicht is zo`n domme rechtse man die link hekelt de goede richting in te duwen.

  Gaan jullie lekker een nieuwe ‘vijand’ opzoeken met z`n eeeummmmhh 6 of 7en?

  Dan ga ik even mijn Masarati aanslingeren en lekker de rechtse bal uithangen.

  Daaaaaaaaaaaaaaaggg stelletje zure kansloze knakkers.

  Ps. hopen op een boete zit er ook al niet in voor jullie. Deze bal houdt zich keurig aan de verkeersregels

 46. 78

  Oh oh Matilda
  Meer! Meer!
  Het doet zo lekker zeer
  Kom je hier wel vaker?
  Ik word altijd zo geil
  Van een goed potje ruzie

 47. 79

  Geniet er dan nog maar ff van Dimitri#67, de beleefdheden zijn uitgewisseld er gaat stevig in gehakt worden. Van gemeenten, sociale werkplaatsen, kinderopvang, cultuur, PGB, AWBZ, Wajong, en de brandweer krijgt 1 spuitgast per kazerne minder enz. Eerst de allerzwaksten uiteraard maar dan ben ook jij aan de beurt…

 48. 80

  @79 het hakken is al begonnen ,deze maand is de uitbetaling van wajong en diverse andere uitkeringen 10 dagen verder in de maand .Dus mensen hebben dit jaar al een korting op hun uikering die gelijk is aan 10 dagen loon.

 49. 81

  @80
  Ach Brusselman, bij mij binnen het bedrijf worden de salarissen dit jaar vanaf de 27e uitbetaald i.p.v. de 21e.
  De belastingdruk wordt zo hoog dat je je als ondernemer wel moet wat laten invallen, want anders betaal je helemaal niets meer uit.

  @78
  Reid trouwens Kreisler 300C, goedkoper dan een Merkedes.

 50. 83

  Kiezen tussen rechts en links is kiezen tussen nepotisme of de partijlijn. In het slechtste geval kiezen dus, tussen het zoontje van de baas of degene die het best in de houding kan springen en kan roddelen en likken.

  Of, in het beste geval, kiezen tussen degene die echt door hard werken succesvol is geworden en degene met het hart op de juiste plaats.

 51. 85

  Er bestaat geen echte linkse of rechtse groepen/partijen in de politiek.
  Het is over-vertegenwoordigd met de middenklassers en bovenmodaal.Alleen de SP is een uitzondering.Maar die zijn ook niet echt socialistisch,maar national socialistisch.Of sociaal nationalistisch.Ik denk het laatste.
  Zie gastarbeid&kapitaal.Het boekje van Jan Marijnissen over de gastarbeiders.
  De PVDA was vooral socialistisch naar zijn achterban toe,de ambtenarij wat onstond.Ervoor de boven modaal partijen en kerkelijke partijen voor het CDA de gastarbeiders toelieten,toen de industrie op gang kwam.Om die werkeloosheid op te vangen,ze de ambteanrij en burocratie opzetten,in het belang van de staat uiteraard.
  Als ze die ambtenarij niet hadden opgezet,er wel onrust zou onstaan onder de nederlanders.De reden dat de gastarbeiders naar hier werden gehaald,had ook weer verschillende redenen.Het ene om die lonen te drukken,het andere omdat die nederlanders met een diploma,zichzelf te min vonden om dat werk te doen.
  Na wo2 eerst Drees (1948-1958) aan de macht kwam met de pvda en de marschall plan kreeg,om het land op te bouwen.Al vanaf het begin de PVDA mee coloboreerde met de overwinnaars.De bankers.

  Ik volgde de politiek nooit,sinds 7 jaar geleden.Pim fortuin zijn standpunten ik nooit kende,of waar hij het nu allemaal over had,omdat de zittende macht en media hem nooit echt aan het woord lieten,en hem alleen dat wilde laten zeggen,wat ze wilde horen.Bv de islam en moslims,wat de media alsmaar over begon te hammeren.terwijl hij wel dergelijke goeie standpunten had,als het ging om de macht zelf.Het grote gevaar wat Pim was,was zijn roep om meer macht naar de bevolking toe,in plaats van de staat die al de macht aan het centraliseren is.Oftewel power to the people.En geen dictatortjes zoals wilders nu.Het volk word alsmaar in de zeik genomen door zogenaamd links,als zogenaamd rechts.Rechts zijn,is egotripperij.Links zijn is met elkaar delen.
  Zogenaamd links kan ook,om de sigaren uit eigen doos te verdelen.Het is een toneelspel wat ze met elkaar spelen.Zowel de VVD/CDA zijn 2 handen op 1 buik met de rest van de politiek.
  De SP is ook niet de oplossing,omdat ook de SP niet van gekozen leiders houd,maar vanuit een partij.En zo blijft die macht daar,en is het volk niks anders dan stem en klapvee.
  Men houd zichzelf voor de gek om te gaan stemmen.Smeken om je eigen sigaren teug te geven,dan ben je pas echt zielig.

  Wilders en rechts is de drukmiddel om het beleid uit te voeren wat bankers willen.Als wij het volk schoon genoeg hebben van deze politiek,rechts de macht overneemt en een dictatuur/onderdrukking inzet om alsnog dat voor elkaar te krijgen.Dat liberale sociale democratische gelul heeft nederland al verkocht/geprivatiseerd.