Webloggers in Caïro proeven politieke lente

De verkiezingen in Egypte zullen ook deze keer verre van democratisch verlopen. Maar toch hangt er in de straten van Caïro een optimistisch gevoel van verandering in de lucht. De Egyptische webloggers Big Pharaoh en Sandmonkey (dit klinkt als een jongens stripverhaal) stonden gisteravond middenin een oppositiebijeenkomst op een van de centrale pleinen van de stad en ze geloofden hun ogen niet. De menigte keerden zich openlijk tegen president Mubarak. Big Pharaoh en Sandmonkey trokken de stoute schoenen aan en spraken de beeldschone arabisch-amerikaanse journaliste Mona Eltahawy aan, daagden militairen uit (“mag ik je knuppel voelen?”) en een Guardian journalist vroeg de webloggers zelfs om commentaar op deze nieuwe situatie in Egypte.

oppositiebijeenkomst in CairoI couldn’t believe what I heard. People chanting “down Hosni Mubarak” right in downtown Cairo and right in front of a symbol of the government’s huge back breaking bureaucracy, the mogamaa building! Anyway, that convention or campaign rally will never get erased from my memory. It was a clear indication that something is definitely changing in Egypt. (The Big Pharaoh Blogspot)

Sandmonkey krijgt vandaag echter wel verdacht veel hits van het Egyptian Information and Decision Support Center en dat geeft hem de creeps… “Me, nervous? Nope. Terrified? Sure!” (Egyptian SandMonkey)

 1. 1

  @Carlos: Van zo’n pots kan ik echt blij worden, bedankt voor de links.
  Het wordt hoog tijd dat ik maar eens de rugzak aantrek om zelf eens wat groene thee na de couscous te drinken en de lucht op te snuiven, oh shit..zit ik met die luiers (niet van mij, zo oud ben ik ook weer niet :-).

  nb: Over oud, nieuwe mode in Zurich.In de plasbak van enkele topcafe’s zitten sensoren die bij ferme straal een deuntje laten horen en bij vernauwde prostaatdruppels een reclame boodschap geven van de lokale dienstdoende arts..true!

 2. 2

  Dat is heftige shit Larie, dat van die Zwitserse urinoirs… ik probeer me dat voor te stellen in het vergrijsde Zwitserland: met een rij mannen langs het urinoir en al die reclames door elkaar…

 3. 4

  @Carlos: De urinoirs met boodschap zijn alleen aanwezig in gesloten ruimtes, je staat niet te kijk (btw mijn psa =0).
  Vergrijsd?, jij bent beslist beter in facts maar is dit wel zo? Op mijn dagelijkse gang valt op dat dikke mensen niet lijken te bestaan en mijn kwijlbakje snel volloopt met dit weer, avondlingerie in daytime..pfffft :) en niet door een duidelijke aanwezigheid van Milfs wel veel jonge mensen en een groot deel pakweg begin 40 (top van pyramide wellicht) en ook, wat opvalt, behoorlijk wat zeer oude kwieke bejaarden. Zo hollen er elke avond een grote groep superstokjes langs het meer bij mijn plek. Als je dat voor het eerst ziet gaan je wenkbrouwen heel hoog..hè, denk je dan en wrijf mijzelf in de ogen..gruetzi in koor ..zonder hijgen ook nog :)

 4. 5

  Jaja… ooit huurde ik tijdens een veldwerk in Oostenrijk samen met een paar andere studenten kamers bij Frau Schweitzer in Sibratsgfall (webcam), deze grijze zestiger won niet alleen alle schietwedstrijden (gezien de trofeeen in de ontbijtzaal) en las die Entdeckung des Himmels, maar rende ook bergen op alsof het niets was, wij als rokende en drinkende studenten van begin twintig hadden het nakijken…

  Maar misschien is Zwitserland wel helegaar niet meer vergrijsd, dan vergis ik me en blijf hangen aan vastgeroestte vooroordelen.

 5. 6

  Opmerkelijk en een tikje bedenkelijk dat een indikatie van een beweging die veel goeds doet vermoeden zo weinig, geen, response krijgt.

  Je zou haast denken dat als er geen anti-x draai aan gegeven kan worden reageren niet interessant genoeg is ;-?

 6. 10

  Tja instand houden van de soort gebeurt nu juist vanwege lentekriebels hr/mv Krekel. Als u dat voor ogen heeft, okidokie.
  Nu de verkiezingen voorbij zijn en met bovenstaande pots in het hoofd is dit het moment (tis laat tis vrijdag tis heet met een heuse echte Siciliaanse Primitivo..YES) door de engelstalige arabische kranten te struinen, ik wordt er blij van en niet alleen vanwege mijn grote sympathie voor de Arabische medemens maar voor Jan met de pet in die landen ( Andy Cap, waar ben je).
  Paspoort voor een snelle trip:

  http://www.mees.com/links/newspapers/

 7. 11

  Larie, sorry te storen in je goeie stemming, van harte gegund.

  Laat ik het zo zeggen, wat zegt een Arabische Andy Capp tegen ons als hij uitlegt wat voor hem ‘having a good time’ is. En wat zegtie als hij ons geheimzinnig bezweert het nooit door te vertellen op ons ellenlang aandringen: wat wil je nou echt het liefst ?

  En wie is er natuurlijk herkozen ?

 8. 12

  @Mescaline: Je stoort me niet maar bedenk wat het is om onder die regimes eens eindelijk te kunnen zeggen wat je denkt zonder in de kerkers te belanden, dat is werkelijk nieuw en wordt volgens mijn “kontakten”ook zo ervaren:)