1. 2

  Ja want in HvH kwam ook iedereen door het toegangspoortje het feest binnen, he:P

  Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik met name op een groot festival wel veel voordelen zie aan zo’n systeem. Als je ook nog eens je vrienden toestaat om je lokatie te achterhalen via een website ofzo, zou dit echt super zijn. Ook kun je het gebruiken om de drukste plekken te mijden. En het is ook prima bruikbaar om het barpersoneel bijtijds naar de juiste bar te sturen, achter de crowd aan, zodat je biertempo niet in de war raakt. En stilletjes doodgaan in de berm (Solar festival) is er ook niet meer bij. Waarom niet meteen een hartslagmetertje en koortsthermometer erin?:-)

  Maar ook zonder bandje kunnen ze je nu – technisch gezien – al prima tracken; camerasystemen kunnen prima duizenden individuen in een menigte volgen en doen dat wellicht al lang, niet onwaarschijnlijk met automatische detectie van wie waarschijnlijk je vrienden zijn en wie mogelijk de griep heeft.

  Wat dat betreft voegt zo’n bandje dan ook niet zo heel veel toe wat privacy-inbreuk-mogelijkheden betreft, maar het biedt wel legio voordelen voor de bezoekers zelf.

 2. 5

  Nu ik eraan denk: als ze nou de bierglazen koppelen aan die bandjes, kunnen ze je ook gewoon precies op tijd een nieuw biertje brengen!

  “Sorry dat uw bier 11 seconden te laat is, meneer! Ik kom u zo een frietje brengen want uw maagsonde geeft aan dat u honger hebt.”

 3. 9

  “Ja hier meldkamer 17 nogmaals. In toilet 13 in toiletblok 54A houdt geen toiletbezoeker het langer dan 4 seconden vol. Gelieve de wc-eend ter hand te nemen!”

  (twee dagen later)

  “Ja hier meldkamer 17 weer. Bezoeker nummer 49856 staat op het punt alweer een toilet in toiletblok 23C te bezoeken. Of de schoonmaakcrew zijn posities vast in wil nemen. Dank u.”

  “Ja hier de pannekoekentent. We zien groep #847 naderen op het systeem, maar de spek is op. Gelieve met spoed spek te bezorgen.”

  “Ja hier John van backstage crew #3. Harry, bezoekster #9587 komt weer naar jouw tent! Grijp je kans, sla je slag!”

  …. tot een grondige analyse van wie bij wie de nacht doorbrengt en een overzicht van medewerkers wier lief vreemdgaat en met wie in welke tent ….

 4. 12

  Ik wil dit in de toekomst ook wel gecombineerd zien met een hersengolfmeter en drugsdetector. Elke bezoeker gekoppeld aan een zijn/haar eigen gefrustreerde beveiligingsgorilla met bijbehorende iphone-app :D

  @zmc: lol, benieuwd hoe lang je dat soort gegevens zou kunnen bewaren…