Ben Bot vs Dick Cheney 1-0

benbot.jpgIn het Energiek Buitenlands Beleid werd geadviseerd dat Buitenlandse zaken meehelpt in het binnenhalen van olie- en gasconsessies. Na eerdere skepsis van o.a. mijzelf is het eerste doelpunt gescoord. Ben Bot heeft voor Shell een aandeel in een groot olieveld in Kazachstan binnengehaald. Hierbij was hij zelfs de VS voor, Cheney zou vandaag op 5 mei naar Astana, de Kazachstaanse hoofdstad komen om oliedeals af te sluiten. Mooit te laat Dick.

In onderhandelingen moet je altijd zelf wat inleggen, Bot heeft toegezegd dat Nederland Kazachstan zal helpen om voorzitter te worden van de OVSE en om lid te worden van de WTO. De lange arm der overheid begint met dit soort beleid een extensie te worden van energiebedrijven, staat de onafhankelijk van onze politiek (voor zover die bestaat) op het spel?

 1. 5

  Ik tik even wat over uit de pampieren versie van NRCNext van afgelopen woensdag 3 mei:

  Met Nederlandse autoriteiten zijn gesprekken gaande over hoe publiek-private samenwerking op dit terrein kan worden geregeld. Minister Bot heeft Morales in maart tijdens een bezoek aan La Paz hulp toegezegd. Morales was in januari voorafgaande an zijn installatie nog in NL om zich te laten voorlichten over het Nerdelandse model van gaswinning.

  In de IS van BuZa afl mei 2006:
  Boliviaans gas krijgt Nederlandse steun, ..assiteren bij de hervorming van de nationale gassector… Nl draagt 35% bij van een investering van 35 miljoen euro via FMO

  links kan ik even niet vinden.

 2. 8

  Bot bedankt !!!
  [img]http://www.kidsgardening.com/TMI/project/andes-slides/8.jpg[/img]
  [img]http://www70.homepage.villanova.edu/jaclyn.johns/coca_l26.jpg[/img]
  ..dat heb je echt nodig op -2m NAP

 3. 12

  Volgens de meneer van de Shell op de televisie hedenochtend heeft Bot er voor gezorgd dat de Shell mee mocht bieden, niets meer en niets minder. Cheney komt langs om te zorgen dat Exxon de bieding wint, schat ik zo in.

 4. 14

  Olievelden worden meestal door meerdere partijen gedeelt, Shell zat al in dat gebied geloof ik, lijkt me logisch van de russen om dat zo door te zetten. Cheney krijgt zijn deel dan waarschijnlijk ook. Kortom de vs. titel gaat volgens mij niet op. Maar goed, dit had ik van RTLZ begrepen.