Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Britse natuurbeschermingsorganisaties hebben samen met Disney onderzocht hoeveel tropische beesten er in en rond Engeland rondlopen. Het antwoord: véél. Dwergpanda’s, witte haaien, pinguins, krokodillen, wallabies. Als we in Nederland nou ook zo’n onderzoek doen, komt die poema eindelijk eens boven water.

Want laten we wel wezen: de Nederlandse natuur is saai. Je krijgt folders van Natuurmonumenten vol met everzwijnen, hazelwormen en andere crème de la crème. Als je vervolgens verwachtingsvol de paden op en de lanen in trekt, valt het vies tegen. Aangeplante bomen, en de enige beesten die je ziet zijn de mestkevers die de paardendrollen van je wandelroute afhalen – maar niet snel genoeg.

Àls er in de Nederlandse bossen en heides stiekum poema’s, anaconda’s, en een middelgrote papoea-stam wonen, krijg je die natuurlijk nooit te zien. Je komt die kut-everzwijnen al nooit tegen. Het is dan ook geen wonder dat nergens ter wereld de dierentuin-dichtheid zo hoog is als in Nederland.

Maar ook als je ze niet ziet, voegt een dierentuinbeest iets toe aan de natuur. Even van het pad af voor een plas tussen de bomen wordt toch spannender als er een minuscule kans bestaat dat er een boa constrictor om je nek valt. Paardenpoep heb je zo uit je schoenzolen verwijdert, maar een flinke berendrol veroorzaakt onherstelbare schade aan leer. Als er een diersoort is die specifiek jaagt op loslopende honden, kan zelfs Natuurmonumenten geen bezwaar meer hebben.

Reacties (3)

#1 troebel

Kan Disney niet een project financieren waarbij duivenvoeren keihard wordt aangepakt, terwijl de natuurlijke vijanden van duiven gepamperd worden? (Support your local Kestrel; Ha Ha said the Hawk)

  • Volgende discussie
#2 knut

Er zijn plannen om wat wilder wild uit te zetten (linx bijv.) maar de bekrompen burgerij en sommige boeren zijn er te bang voor. (waarom, ze hebben er minmaal 3 generaties geen ervaringen meegehad dus..)

Overigens vind ik dat geklaag over honden wat hypocriet. Ik denk dat de gemiddelde nederlander zijn eigen kind minder goed onder controle heeft dan de gemiddelde hondeneigenaar zijn hond. Het grootste gevaar waar ook ter wereld is de mens en daar worden toch minder beperkingen aan opgelegd. Nog sterker: als je zegt met je hond op puppietraining te gaan vind iedereen dat verstandig en verantwoord. Wil je een kindopvoedcursus dan denk men al snel dat je een beetje achterlijk ben. Wat nou naar verhouding en consequent? Hypocriet op zijn minst.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 WasHetMaarWat

Dus omdat veel mensen hun kinderen niet onder controle hebben, is het okee als mensen hun hond niet opvoeden? Ik snap je niet.

Iknik

  • Vorige discussie