1. 1

  Prachtig!

  De vroegere mentor van Thierry doet een goed woordje voor hem. Eerst stemde/steunde hij geloof ik de Dierenpartij. En daarvoor deed hij dingen bij de VVD. Erg geloofwaardig dus.

 2. 2

  Beetje enge partij, zo op de website te zien. Nederland alleen voor blond haar en blauwe ogen, democratie alleen voor wie een tablet heeft of een smartphone, en niet zeuren als je niet dagelijks de referendumwebsite aanklikt en invult.

  Verder krijgt iedere doelgroep, branche, werknemer en ambtenaar er twintig miljard bij: daarmee is de economische paragraaf behandeld.

  Ze vinden het niet kloppen dat bij de gesettelde partijen iedere lul maar politicus kan worden, dus hebben ze nu hun eigen partij. Waar zo te zien….. iedere lul politicus kan worden.

  Niet iedere recensent is ook een regisseur of acteur. Niet iedere criticaster is een politicus. Leer dat, Baudet.

 3. 3

  @2: Hij moet opboksen tegen VNL, VVD en PVV. Dat zal nog knap lastig worden. Ik denk dat we er niet veel van zullen horen. Net niet genoeg voor een halve zetel, gok ik, waarna de restzetel naar D66 gaat en er een kabinet VVD-D66-CDA komt.

 4. 4

  @3: Niet alleen dat, ook inhoudelijk is er veel aan te merken. Ik kijk alleen al even naar mijn eigen stokpaardje, de rol van de burgemeester (en de commissaris der koning).

  In wezen een volstrekt overbodige functie. Maar in plaats van de lokale bestuursstructuur grondig onder de loep te nemen en te zien hoe deze functies definitief kunnen worden afgeschaft, blijft het bij het bekende pappen en nathouden dat we van de huidige partijen al kennen. De gekozen burgemeester. Vergelijkbaars zie je bij de andere paragrafen: snel opgekladderde bierviltjespolitiek, net geschikt om de persoonlijke ambities van een paar Forum-leden aan te jagen.

  Jammer.

 5. 6

  Baudet is al een tijdje van het padje af, en daar tekent zich een patroon in een af. Bij Baudet draait het altijd enkel om Baudet. Jammer voor hem is een partij besturen die maar om één persoon draait enkel iets waar Wilders kundig genoeg voor is.

 6. 7

  @6 Ik denk dat daarbij komt dat Thierry Baudet zwaar overschat hoe hij overkomt op de bevolking, namelijk als een neuzelende, elitaire praalhans.

  Het succes van het Oekraïne-referendum is hem naar het hoofd gestegen: hij denkt nu werkelijk dat hij de kiezer achter zich kan krijgen, maar beseft niet dat hij slechts het intellectuele schaamlapje mocht verzorgen bij een campagne die in feite werd aangevoerd door GeenStijl en Jan Roos.

  Zonder die twee heeft Baudet helemaal geen platform. Voor het gewone volk is hij teveel een snob en de meeste hogeropgeleiden prikken door zijn praatjes heen.

  Blijft over: een niche van nieuw-rechtse en libertarische universitair opgeleiden. Die gaan bij elkaar geen zetel halen.

 7. 8

  @7: “nieuw-rechtse en libertarische universitair opgeleiden.”
  Juist die lui moeten het vaak hebben van de 20 miljard aan subsidies die deze partij wil gaan afschaffen.

  Verder zijn de “uitgebreide standpunten” nogal summier. Zorg en uitkeringen (twee toch wel redelijk belangrijke overheidstaken en kostenposten op de overheidsbudgetten) worden niet genoemd en een groot deel van de standpunten komt weer neer op het grijsgedraaide riedeltje van bureaucratie wegsnijden en het ambtenarenapparaat krimpen, want daar valt volgens ongeveer elke rechtse partij veel geld te halen.

 8. 11

  Dus eerst schurkt hij tegen Roos en de Roze Khmer aan, vervolgens doet hij een dingetje voor Wilders en dan begint-ie toch maar een (vrij kansloze) eigen partij.

  Met alle newspeak die bij extreem rechts hoort: “democratie” en “vrijheid van meningsuiting”. Beide gelden natuurlijk alleen als je een ‘goede’ Nederlander bent.

  Baudet heeft al meermalen aangetoond juist anti-democratisch te zijn. “Wij willen ons land terug”, zegt-ie ook nog. Zijn ‘we’ het kwijt dan? En aan wie?

 9. 12

  Iedereen zijn eigen populistische partij! Het kan niet mooier. Nog een paar jaar en dan zitten er 20 populistische eenmanspartijtjes in de kamer. Kom je op een onderwerp net een zeteltje te kort dan werp je een van hen een goedkope kluif toe. Er is altijd wel een wild beest die toehapt. Krol is nu al aan het hengelen naar kabinetsdeelname.

 10. 13

  Weer een nieuwe elitaire partij erbij. En ‘het volk’ juicht? Ijdeltuiten hebben externe waardering nodig omdat het intern ontbreekt.

 11. 15

  Dat is alleen het _bestuur_ he. Dus niet Ancilla of Matthijs of andere kopstukken.

  Dat je actief bent in de Piratenpartij en dan nota bene naar Baudet overstapt, die nog maar amper een partij heeft. Idioot.

 12. 16

  Wat als Wilders heeft gezegd: weet je wat, we zetten gewoon een extra brand in de markt en harken daarmee in totaal meer stemmen binnen. Als het werkt met wasmiddelen, dan misschien ook wel in de politiek? Het is toch op zijn minst merkwaardig om zo kort nadat je een rapport in opdracht van de PVV publiceerde je eigen partij te starten. Maar het zou natuurlijk ook kunnen dat Thierry graag bij Geert op de lijst wilde en dat het niet gelukt is.
  Is er al iets bekend of Roos, Baudet en Wilders lijstverbindingen aangaan?

 13. 17

  Neoreactionairen als Gerrit Ezel blijven leuk, net doen alsof ze democratisch zijn, terwijl ze eigenlijk gewoon weer een Feudaal systeem willen waarin Henk en Ingrid weer het land toebehoren, en het land Neoreactionairen Edelen als Gerit Ezel.

  En Henk en Ingrid maar denken dat ze bij die mensen wat in te brengen hebben straks ;).

 14. 18

  Wat Prediker zegt!

  Baudet richt zich op slimme mensen die toch niet door zijn praatjes heen prikken. Erg kleine doelgroep.

  Roos richt zich op simpel volk dat tegen buitenlanders is, maar PVV toch echt een stap te ver vindt. Enorme doelgroep die je ook nog eens niet afrekent op dommigheden of tegenstrijdigheden.

  Baudet als man achter de schermen bij Roos, dan zou ik me zorgen maken, gelukkig lijkt het er niet van te komen.