Bart had het vast ook lachen gevonden

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

– ´Wat we kunnen doen als nieuw format komend seizoen: we laten in een reality soap een ongeneeslijk zieke patiënt de keuze maken tussen drie nierpatiënten die een donor nodig hebben. De patiënt met wie ze het meest een band opbouwt, krijgt de nier, de anderen hebben pech.´

– ´Is dat wel verantwoord allemaal?´

– ´In het echt gaat het niet anders, daar is het in feite ook een loterij.´

– ´Oh. Ok. Maar ben je niet bang voor kamervragen?´ Of zelfs een verbod?

– ´Nee, joh. Dat is alleen maar goed voor de kijkcijfers. En we kunnen zeggen dat we mensen wakker willen schudden. De afgelopen vijf jaar is het aantal donoren enorm afgenomen. Verder is het volgend jaar vijf jaar geleden dat onze eigen Bart overleed, die had het ook aan zijn nieren. We kunnen het programma vlak daarna laten beginnen. Dan kunnen we ons gelijk mooi achter hem verschuilen!´

– ´Bart had het vast ook lachen gevonden. Ok, doen!´

Reacties (4)

#1 Kalief

Het wordt een flauw babbelprogramma waarin de doodzieke donor lekker zielig maar ook heel gewoon gaat zijn en de potentiele orgaanontvangers gezellig en een beetje stoer. BNN = Libelle.

Het was beter geweest als die patienten om de nier hadden moeten vechten, de winnaar was dan een echte survivor geweest. Ook hadden ze een boete moeten betalen aan de andere patienten als ze de nier zouden afstoten. En natuurlijk zouden ze zelf de hele operatie live op tv moeten uitvoeren!

  • Volgende discussie
#2 Bismarck

Ik vind het een klein beetje onethisch dat er geld wordt verdiend aan het verlagen van de kans op een succesvolle operatie. De kans op afstoting verschilt namelijk per persoon en logischerwijs is er dus minimaal 2/3e kans dat de nier terecht komt bij een niet optimaal immunologisch compatiebel persoon (even vooropgesteld dat die wel bij de drie kandidaten zit).

Maar ach, wat is dat voor een irrelevant bezwaar?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Joost

@2: Zijn de kandidaten vooraf niet gescreend daarop?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Arnoud

Ok, ingetuind! Bedankt BNN. ;-)

  • Vorige discussie