Barry Madlener PVV heeft slecht geslapen

Ook wakkere Nederlanders hebben wel eens een zwak momentje. PVV’er Barry Madlener reageerde vandaag in het Europarlement op de uitkomst van de eurotop. Maar Barry had vannacht duidelijk wat weinig slaap gehad. Zou het iets te maken hebben met de problemen rondom de terugkeer van de dronken PVV’er Daniël van der Stoep naar Brussel? Slaapdronken oreerde bedroom Barry een oer-Hollandse woordenbrei over een werkloosheidsunie die een schuldenunie is en Roemenen die Grieken worden. FILMPJE! U vindt dat we dit niet moeten doen? Hier neem een watermeloen!

 1. 2

  Okee, dus Madlener heeft een verfomfaaide smoel, en hij struikelt over een paar woorden.

  Ja, dus?

  Ik hoor in dat verhaaltje van ‘m inhoudelijk niks bizars. Gewoon standaard euroskeptische retoriek, met een stelling en aantal punten die kunnen kloppen of niet.

  Stelling: de Eurotop die de Euro moest redden, is uitgelopen op een flop.

  Want:

  – Er is al een begin van een scheuring in Europa. Engeland keert zich al af van de richting die de Europese verdragen opgaan.

  – Die sancties voor landen die hun schulden afbetalen zijn een wassen neus, want die landen konden in het verleden hun schulden niet afbetalen, en kunnen dat tijdens een recessie natuurlijk nog steeds niet doen.

  – De landen die nu geld schieten om krediet te verstrekken of borg te staan voor landen die hun schulden niet kunnen betalen, raken echter langzaam maar zeker ook in een periode van economische krimp. De wal keert het schip.

  – Europa denkt dat ze werkloosheid op kan vangen door interne arbeidsmigratie. Maar dat is een misvatting. Je kunt de werkloosheid in arme Eurolanden ook niet oplossen door te schuiven met poppetjes, want dat vergroot eenvoudig de werkloosheid in ontvangende landen.

  Er zijn vast argumenten te geven waarom deze analyse niet klopt, maar ik zie ze niet in bovenstaand stuk.

 2. 3

  Afgezien dat Madlener zijn verhaal voor het verkeerde publiek afsteekt (hij heeft het over allemaal zaken waar de Europese Raad uiteindelijk over heeft beslist), is er inderdaad weinig bijzonders aan.

 3. 4

  Wel, Prediker – je blijft wel in toon, met Mad Liner.
  Baarlijke nonse… wat ik wil zeggen is… niet langer kan het… en de Bulgaren ook… Overspoelen!
  EU. Pot nat.
  Schuldenberg! … Pik niet langer… wat ik wil zeggen… werkeloosheid. Ook.
  Tegenpartij… En het krimpt, voorzitter!

 4. 5

  eigenlijk zo erg erg – als het niet om te lachen zou zijn.
  Koot & Bie gestopt?
  Integendeel: de werkelijkheid heeft de onbenulligste satire ingehaald.
  Ergo: de werkelijkheid, gepresenteerd door achterlijke populitici, is eigenlijk onbenullig geworden.
  Veel ergers kan je de werkelijkheid niet aandoen.

 5. 7

  Overigens is van der Stoel geen fractiegenoot van Madlener. Ik dacht destijds nog dat de popcorn zou springen in de verschillende provinciale parlementen, maar het blijken juist EP en Haagse gemeenteraad te zijn waar de PVV’ers als eerste uit de fractie stappen.