1. 4

  Chinaman, in China bestaan niet eens dierenrechten. Je kent zelf toch ook de markten waar dieren opeengepakt in kleine kooien gekneveld elkaar kaal plukkend liggen te creperen?

  Als je dit soort ongein als een Animal Olympics niet eens meer mag aanpakken omdat het in je eigen land ook nog niet helemaal 100% goed is geregeld is dan kan niemand ooit nog maar iets beweren of zeggen.

  75 jaar geleden bokste in de VS ook nog kangaroes tegen mensen, in China lopen ze dus pakweg een kleine eeuw achter op dit punt.

 2. 5

  Klopt, maar bij die anmial olympics lopen de beestjes naderhand (bijna) ongeschonden weg. Dat kun je niet van de biggen in Nederland zeggen.

  In Nederland is het helemaal niet beter geregeld. We hebben wat wetten opgesteld om beestjes die wij leuk vinden iets te beschermen, maar de rest moet gewoon zo goedkoop mogelijk op het bord komen. Denk je dat die beesten (vooral kippen) op de markten het echte veel slechter hebben als in een Nederlandse legbatterij?

  In Nederland is het “bijna perfect” omdat het niet zichtbaar is. Dat vlees slachten, dat doen wij niet meer, daar hebben we Polen voor. Polen zijn slechte mensen.

  Helaas komt het in China ook steeds meer in zwang om zo’n schijtdoos op 4 pootjes aan te schaffen, dat beest dan te knippen, wassen, krullen en vooral heel veel tegen te praten. Als dat geen mishandeling is.

 3. 8

  @Chinaman (& InvertedPantsman)

  Laten we eerst even constateren, dat China bezig is om wetgeving te maken. Men is er zelf dus ook niet helemaal blij mee zoals het gaat. Dat die regelgeving niet soepel loopt is ook wel duidelijk.

  Het is dus niet alleen een logje (opmerking) van een westerling die vindt dat alles anders moet. Nee, er zijn wel degelijk ook intern in China krachten werkzaam. Het maken van een opmerking over China wil nog niet zeggen dat het eigen land of het westen als geheel ideaal is. Moet dat? Of mag je helemaal niets meer zeggen omdat er geen ideale wereld bestaat.

  En wat betreft het ideaal China (voor Chinaman): heb je wel eens Het menselijk tekort van Andre Malraux gelezen? Doen! Staat een mooi fragment in waar de ene partij gevangenen van de andere partij levend opstookt in de locomotief als brandstof. Maar dat was natuurlijk toegestaan want in NL was het ook niet ideaal en in die tijd – de jaren 20 – hadden we hier nog Veenhuizen met dwangarbeid.

  En om te zien hoe men omgaat met dieren in China is dit filmpje instructief. Er zijn meer van dit soort filmpjes op het net als je even zoekt. Doen!

 4. 9

  HansR
  Vergelijkt u voor de lol bovenstaande biggenfoto met de foto van skippy. Dan leest u:

  Barbaarse ‘……………….’ toont het achterlijke niveau van dierenrechten in …….. [incl. foto’s]

  Wat vult u in op de stippellijntjes?

  Ben trouwens bang dat “Het menselijk tekort van Andre Malraux” hier wat lastig te verkrijgen is. Zal later wel eens in Hong Kong kijken.

 5. 11

  Prima, wat jij wilt.
  Barbaarse dierenindustrie toont het achterlijke niveau van dierenrechten in Nederland.

  Wist je trouwens dat er op dit moment al 1 gemeente in Nederland is waar “wilde” dieren niet meer mogen worden gebruikt in het circus? Leeuwen dus niet meer onder de kastijdende zweep meer door hoepels hoeven te springen voor een publiek van toeschouwers/tv opnamen/clowns?

  Hypocriet. Iedereen doet alsof de situatie in Nederland wezenlijk anders is als in China. Vergeet het maar. Die wetgeving wordt gewoon een wassen neus waar niemand zich al zal houden.

 6. 12

  @Chinaman
  Ja, dat is Winschoten als ik me niet vergis. En onlangs ook weer beelden van een koeienmarkt die wat stof op deden waaien. Je punt is wel duidelijk en ook niet onterecht.

  Probleem wat ik ermee heb is dat je het als argument [lijkt] te gebruiken dat je daarom niets over China mag zeggen (waar de situatie toch echt wat erger is met alle respect).

  En wat betreft wetgeving die geen zin zou hebben? Ook daar zijn toch wel tal van voorbeelden in de geschiedenis. Verzet tegen de doodstraf met ups en downs is een aardig voorbeeld. Mensenrechten? Als ik je goed begrijp heeft het geen enkele zin iets te ondernemen tegen wat voor wantoestanden ook. Eigenlijk begrijp ik dat het hele begrip wantoestand weggerelativeerd kan worden omdat geen enkele wet zo een toestand kan tegengaan.

  Mmm… Nihilisme?

 7. 13

  @HansR
  Het dieptepunt van dierenleed in China is duidelijk niet de “animal olympics’ en in Nederland niet het circus. Met strijden daartegen doe je de echte problemen tekort en maak je een karikatuur van een discussie die misschien wel gevoerd had moeten worden.