“Bangladeshi men are too sexy !”

Hi Malay !! I am a Bengal Boy..!Twee jaar geleden zette de Maleisische overheid duizenden Bengaalse gastarbeiders het land uit. De reden hiervoor was opmerkelijk: de Bengaalse mannen zijn onweerstaanbaar voor de Maleisische vrouwen. Malaysian girls can hardly resist the charms of Bangladeshi guys and fall in love head over heels. Now the trouble is though, as a punishment of getting romantically involved with Malay chicks, Bangladeshi dashing heroes have been banned from working in Malaysia. Malay government has cleverly blamed the macho Bangladeshis for creating ‘social problems’ (Rashedin Blogspot). Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. De Bengaalse bengels kwamen daarna gewoon binnen op studenten-visa om te werken in het relatief welvarende Maleisië. De Maleisische overheid vindt het nu wel welletjes en geeft geen studenten-visa meer uit voor inwoners van Bangladesh (TheNewNation). Maar of dit de onweerstaanbare cassanova’s van Zuidoost Azië definitief zal stoppen is nog onduidelijk? Werken op het het eiland Tonga in de Stille Oceaan is in ieder geval geen aanlokkelijk alternatief voor Bengaalse mannen. Vorig week ontstnapten daar drie Bengaalse gastarbeiders aan hun slavenbestaan: they had run away from a Tongan employer who had beaten them and locked them up in her Nuku’alofa home, where they made roti and samosa to sell to schools, and occasionally sewed clothes, including police uniforms (TongaOnline).

 1. 2

  Hier op Phuket heb ik met mijn Noordeuropese lichaam ook veel succes.
  [img]http://www.corriere.it/gallery/Esteri/2005/turisti/1/BEACH2.jpg[/img]

 2. 3

  Datzelfde Maleisië heeft echter een schandelijke reputatie op het gebied van misbruik van gastarbeidsters, schoonmaaksters vaak uit de Philippijnen, Sri Lanka, Thailand, Indonesie, China. Om hen heen hangt voor de Maleiers een geur van vuil, sex, lagere dieren, of ze moslima zijn of niet maakt hen weinig uit.

  Deze menging van angst en walging is wijdverspreid, de kranten berichten regelmatig over verkrachtingen, mishandelingen, opsluiting. De verhouding met China en Indonesie zijn een poosje erg gespannen geweest door twee ernstige gevallen van mishandeling enz.

 3. 4

  Ja en ondertussen glijdt het land af naar islamitische fundamentalisme. Momenteel is er een wanhopige actie van Maleisische advocaten om er bij ambtenaren op aan te dringen de (seculiere) grondwet te volgen en niet op eigen houtje allerlei vage islamitische sausjes over rechtspraak en overheidsbeleid heen te gooien.

 4. 5

  Het is de evolutionaire strategie om de overheerser te gaan overheersen. Een soort winstrategie van je genen als je als individu verliest. Bij apen zie je soms hetzelfde: individuen die de machtstrijd verliezen gaan voor de vrouwtjes van de baas.

  De heerser krijgt minder kinderen (waarom kun je ook weer over filosoferen) en de import jongt wat bij. Vergelijk met West-Europa waar de autochtonen in de minderheid raken en de import grote gezinnen heeft.

  Is hier op Sargasso een tijdje geleden ook al ter discussie geweest bij een van Steephs demografische postjes (waarom is het zo moeilijk vroegere discussie sterug te vinden? waarom kan k eigen commentaren zo slecht terugvinden? kan ik een uitdraai van al mijn eigen commentaar krijgen of maken?).