Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Ik ben niet snel bang.
Ik ben niet zo’n angsthaas.
Wel voel ik mij soms eens machteloos.
Dan maak ik mij soms ergens boos over.

Boos over ongelijkheid tussen mensen.
Boos over stemmingmakerij over de ruggen van mensen.
Ook maak ik me wel eens boos over oneerlijkheid.
Zo zijn er vele zaken waar ik mij boos over maak, maar bang ben ik niet.

Nu bekruipt mij sinds gisteren toch een vreemd gevoel.
Een gevoel dat straks mijn medemens spontaan verdwijnt.
Dat de vrijheid van meningsuiting straks verleden tijd is.
Een gevoel dat ik dacht nooit in Nederland te voelen.

Geert wil een Guantanamo in Nederland.
Geert wil iedereen die “een gevaar voor de staat” is oppakken zonder proces.
Geert wil mensen voor onbepaalde tijd oppakken.
Geert wil de vrijheid afschaffen in naam van de veiligheid.

Ineens voel ik mij zeer onveilig.
Ineens maak ik mij zorgen over wat ik allemaal over Geert gezegd heb.
Ik maak mij zorgen over mijn politieke kleur.
Ik ben geloof ik een beetje bang.

Geert toont zijn ware gezicht?

Reacties (8)

#1 Mark

“De gevangenen worden daar prima behandeld”

De helft van het verhaal, zoals gewoonlijk.

 • Volgende discussie
#2 Arnoud

Geert is zelf bang geworden. Voor Rita Verdonk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Jay

Ik ben niet zo bang voor wat Geert wil. Hooguit af en toe eens verontwaardigd. Maar de laatste tijd haal ik meestal mijn schouders op en denk “Hij zeit wat”.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Mark

@Astro: en terecht. Hoewel, de kans op samenwerking bij verwezenlijking ideeen is groot. Dus misschien eigenlijk helemaal niet bang voor Rita

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Abhorsen

Het viel mij wel op bij een stukje over Rutte dat inmiddels de Rita en Wilders fans (die dat denk ik met belangstelling volgen) elkaar hard aan het aanvallen zijn in commentaren.

Het viel me trouwens qua commentaren ook op dat het artikel op nu.nl voornamelijk met anti-wilders geluid was gevuld en bijna geen pro-wilders geluid. Iets wat normaal wel anders is. Ook als er anti-geluid komt op Wilders zijn de fans er als de kippen bij daar tegen in te gaan. Het lijkt dat zelfs de aanhangers dit voorstel te gek vinden.

Wilders heeft zichzelf eindelijk overschreeuwt?

Daarnaast vind ik het toch wel aangeven wat je steeds niet mag zeggen over Wilders want dan was de discussie niet serieus aan het nemen, maar het dictatoriale druipt er inmiddels gewoon openlijk vanaf.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Peter

Hoewel kunstzinnige uitingen vaak nog minder helpen dan doorwrochte analyses, vind ik het wel mooi dat je nu op deze manier de actualiteit belicht.
Een gedicht is veel compacter dan een politiek pamflet. Het ritme is veel rustiger dan de cadans van over elkaar heen buitelende commentaren. En inhoudelijk: het laat zien hioe bange mensen anderen angst inboezemen.
Hulde trouwens voor de geniale vondst van de code die in de beginletters van elk vers verborgen zit:
IIWD: In Ieders Wilder Denken
BBOZ: Borrelt Boze OnZin
NEDE is natuurlijk Nederland
GGGG vertegenwoordigt de boosgheid (GodGloeiendeGodGatferdemme)
IIII, tenslotte, is de ijselijke angstkreet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Abhorsen

Haha.. dat laatste had ik er niet in gezien :D

Het leek mij gewoon niet zo zinnig om er net als elk ander blog gewoon een artikel over te schrijven. Maar ik wou er wel wat over kwijt en vind het zeer belangrijk dat er hier veel aandacht aan besteed wordt. Normaal is het allemaal “kijk hoe stoer wilders praat” en men vind het geweldig. Het feit dat hij nu meer zijn ware gezicht laat zien vind ik te belangrijk om te negeren.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Het grijze gevaar

Geert Wilders heeft weer een nieuw idee. Kampen voor mensen die we zonder beschuldiging kunnen opsluiten. Wie wil dan je opsluiten? Mensen die verdacht worden waarvan? Dat hoef je niet te weten, want ?ze? zijn gevaarlijk en een proces is niet nodig. Dus komen we er ook niet achter. Zeker, er zijn inderdaad mensen die inderdaad gevaarlijk zijn voor onze samenleving, misschien wel diegenen die auto’s in brand steken en degenen die in hun wijken tereur uitoefenen op de bewoners. Dan behoren zij via een deugdelijk proces en bewijs gestraft te worden. Als onze rechtspraak en mogelijkheden tot opsporing en vervolging niet voldoende zijn ligt daar een taak voor de kamer, de wetgevende macht! Niet meteen de wetgeving passeren. Huiswerk doen! Zonder proces, en enkel op verdachtmaking opsluiten past niet in een democratie. Bovendien is binnen de kortste keren het hek van de dam. Straks wordt iemand wordt opgesloten omdat hij behoort tot een andere partij.. We zouden dan bijvoorbeeld alle Sp?ers of VVD?ers kunnen opsluiten. Want ze zijn gevaarlijk voor onze samenleving. Een stap verder is dat we iemand opsluiten omdat dat hij of zij behoort tot een ander volk of we sluiten mensen op die geel haar hebben. Dit is geen fantasie, het is vele malen vertoond. Naief om te verwachten dat we ?het? nu wel in de hand zouden kunnen houden. Kent iemand de amerikaanse communistenjager McCarthy nog? En hoeveel vermeende communisten die in zijn hysterie heeft opgesloten, hun werk en broodwinning onmogelijk heeft gemaakt en hoeveel mensen er onterecht de doodstraf kregen? Maar daar konden we tenminste achter komen, want er waren toen wel processen. Als die er niet meer zijn is het staatsmoord. Bang ben ik niet voor Geert Wilders. Hij is nu bezich zich zelf op te sluiten en zal hiermee in Nederland geen voet aan de grond krijgen. Geert je heb op tijd je masker afgedaan en we weten nu wat je bedoelingen zijn met onze samenleving.
Geert je bent niet alleen een gevaar voor onze samenleving maar ook van de mensheid

 • Vorige discussie