Bandirah komt hier posten

Met gepaste trots verwelkomen wij Bandirah op Sargasso:

bandirah_portret.jpgBandirah (echte naam: Robert Schuit. Geboren te Haarlem in Negentien Honderd Acht en Zeventig) is Spotprententekenaar, Avonturenromanillustrator, Uitgever en IJsbreker van de Nieuwe Romantiek. Zowel in zijn dagelijks leven als in zijn prentenarbeid staat het Betrachten van Soberheid bij hem in een zeer, zeer hoog vaandel.

Voor uw gemak de urls:
Spotprententekenaar
Avonturenromanillustrator, Uitgever
IJsbreker van de Nieuwe Romantiek

..en vanaf morgen is Bandirah ook regelmatig te vinden op Sargasso.

 1. 3

  Jeuj!

  Gefeliciteerd, Sargasso (met deze aanwinst).

  (en mag ik zo vrij zijn te suggereren dat de heer Freek het in het geheel niet bij het juiste eind heeft?)

 2. 4

  @1 self-too-promo hee ? ;)

  Alleen maar mijn idee, maar het moet toch maar eens gezegd. De WANVERHOUDING tussen nauwkeurig gepielde bedoelde gevoelde idee/emotie/theorie in de brute vorm van de allerkaalste stomme kromme warrige lijntekeningetjes staat me al heel lang tegen. Inhoud/vorm zijn vaak verweven, maar in dit type tekeningen mis ik de waarheid van de vorm.

  En voor de allerslechtste verstaander: Crachats werk is tadellos in dezen.

  Je zou toch hopen dat je nu met techniek de allerbeste filmische realiteit kan scheppen (LOTR, HP, Walking w Dinosaurs) er van die techniek ook wat is doorgesijpeld naar de papierillustrator. Maar waarom moet die nog steeds een hele dag staan klunzen met de paintbrush voor een ideeënrijk en vormenvol plaatje ?

  Afwachten.

 3. 5

  “@1 self-too-promo hee ? ;)”
  maar nee! deze gelegenheidsnaam enkel omdat mijn ouders mij ooit de naam hebben gegeven van een blauwe bloem. en dat is dan ook mijn allerenigstige link met de prenten van Bandirah.

 4. 7

  Hm, de ‘allerbeste filmische realiteit’ scheppen in absurdisctische, ontwrichtende cartoons? Zou er dan niet meer sprake zijn van wanverhouding…

  leve het papier en de pen, wat mij betreft.