1. 2

  Ik ben toch benieuwd of hij ook zo reageerde in de ministerraad, als bijvoorbeeld Guusje ter Horst hem om duidelijkheid vroeg, wanneer hij weer eens in het niets aan het zwammen was.

 2. 5

  Uit Twitter FemkeHalsema:

  #ukijktzolief (of iets heel vegelijkbaars) zei Balkenende ook inderdaad eens tegen mij. ‘Fijne’ openingszin voor de kroeg? ahum.

  —-

  Ja, zo was het! RT @naimaazough: “@FemkeHalsema JPB zei toen “U lacht er zo lief bij.” En ging je nog nadoen ook.”

 3. 6

  Ik vrees dat de mensen voorbij de Utrechtse Heuvelrug dit allemaal heel erg grappig, charmant, muy macho, whatever vinden. De enige die dit afkeuren danwel lachwekkend treurig vinden zijn mensen die toch al niet op het CDA zouden stemmen. In de geest van Jack de Vries is JP hier juist heel handig erectoraal bezig, let op de peilingen.

 4. 9

  Voor mij is dat de andere kant op Tacozip en ghb :-)
  Ik ben blij te horen dat er ook nog niet CDA-ers wonen (wist ik ook wel), maar u kunt toch moeilijk de Harden(berger) Realiteit ontkennen?

 5. 12

  @carlos ik ken genoeg mensen aan beide zijden van de heuvelrug van wie balkenende een knietje zou hebben gekregen, jij trouwens ook voor je opmerking van nummertje 6

 6. 14

  ja gbh, ik weet het, het was niet persoonlijk bedoeld.
  ik baal alleen soms van dat provinciale stemvee, die grijze dakduiven in hun pastelkleurige regenjassen, dat geheel gedachtenloos het CDA keer op keer in het zadel helpt.

 7. 16

  @9: De suggestie dat buiten de Randstad louter Hobbits wonen kan niet hard genoeg tegengesproken worden. Dat misverstand is nogal hardnekkig, veel randstedelingen komen vrijwel niet buiten de eigen stadsgrenzen. Hoewel dat ook wel weer zo zijn voordelen heeft.

  @11: Heb je ook een plaatje met aantal PVV-stemmers per provincie?

 8. 17

  @Taco, ja die plaatjes zijn er ook, en daar is de Randstad megaschuldig. Almere en Purmerend: welvarende slaapsteden vol blanke tweeverdieners die uit frustratie dat ze met hun kalende harses tegen het plafond van de meritocratie zitten op de neo-NSB stemmen. Nee je hebt gelijk ook in de Randstad is het niet pluis.
  Doe mij maar een onbewoond eiland.

 9. 20

  Als Tukker woonachtig in de Randstand wil ik andermaal bevestigen dat er ook hier zeecontainers vol met randdebielen zijn die inderdaad nog nooit buiten de standsgrenzen zijn geweest.

 10. 21

  “De suggestie dat buiten de Randstad louter Hobbits wonen kan niet hard genoeg tegengesproken worden. Dat misverstand is nogal hardnekkig, veel randstedelingen komen vrijwel niet buiten de eigen stadsgrenzen. Hoewel dat ook wel weer zo zijn
  voordelen heeft.”

  Hulde.

 11. 22

  @17: Je zou er bijna van in misantropische modus schieten. Maar dat onbewoonde eiland was dat voor jezelf, of om anderen naartoe te sturen?
  Hoewel Randstedelijk chauvinisme een waanzinnig interessant onderwerp is moeten we wellicht weer on-topic. De opmerking van Balkenende is er immers stupide genoeg voor.

 12. 24

  @ Carlos: Ik vind op zich alles best maar let wel ook even op de positie van Groningen als je die provincie normaliter als “voorbij de Utrechtse heuvelrug” zou willen tellen.

  Vooral in de buurten van Delfzijl kunnen ze trouwens ook nog wel wat inwoners gebruiken; iedereen dus die een CDA-retraite en absurd goedkope koopwoning zoekt: er gaat niets boven Groningen!

 13. 26

  Het CDA-electoraat woont boven zeeniveau. Laat nou net die club niet zo’n haast maken het aanpakken van Global Warming, EN de HRA.

  Wacht, ik ga even mijn alu-hoedje afstoffen.

 14. 30

  @29: Tussen alle voorgekookte soundbites en ingestudeerde maniertjes was dit nou nét zo’n moment waarop de debater Balkenende zijn decorum verloor en ons daarmee een fascinerend inkijkje in zijn ware aard gaf. In tegenstelling tot de gespeelde verontwaardiging op de aanval van Rutte is de onnozele opmerking tegen de presentatrice wél nieuws. Ik vermoed dat Balkenende, wanneer er geen microfoons in de buurt zijn ook in staat is om zoiets doms tegen Poetin, Sarkozy of Obama te zeggen. (In het geval van Berlusconi zou ik het dan wel weer heel stoer vinden)

 15. 31

  Must to do about nothing. Tuurlijk onhandig, onprofi, maar; Lief zeggen in zakelijke omgeving het nieuwe grote taboe? Femke mag knietjes uitdelen, opzij haalt Dresselhuis cs van stal, hele boeken over zakelijk succesvol flirten zijn er en nu er is een man, een christelijke nog wel die een compliment gebruikte om een vraag te ontwijken. De guillotine!
  De grevo (cda) normen en waarden moraalridders winnen, juist als ze hiermee verliezen.

 16. 37

  „Nee, het is niet leuk, het is ongepast en het past niet in een moderne maatschappij waarin mensen de mond vol hebben van normen en waarden.”

  lijkt me toch een beetje een contradictio in terminis

 17. 38

  Wat zou je hopen dat zij gezegd zou hebben als zij meer adrem was geweest?
  Mijn voorstel:
  “Hoe kunt u weten hoe ik kijk als u alleen naar mijn borsten staat te kijken?

 18. 39

  @Carlos: Groningen en Drenthe bestaan natuurlijk helemaal niet in jouw randstedelijke mentaliteit. Randstad voor, randstad na en verder niks? Als noorderling kan ik je ‘grapje’ echt niet waarderen.

  Is ’t een idee om als goedmakertje op Sargasso een serie blogs te maken over de rest van Nederland? Ik wil je best van materiaal voorzien om erin te verwerken… ;)

 19. 42

  Heeft niemand overigens die opmerking van Balk tegen Rutte gesampled? toch een nieuw TOGH-momentje: “Da’s een forse, sjongejongejonge” (oid)

 20. 43

  Tis voor snorrende camera’s de combinatie Macht met die benepen Gristelijke Achtergrond he. Dagelijks die kwelling van een welhaast paradijselijk dilemma. Knoerend hard in autootjes rijden ook zo mooi. Moet maar eens goed opletten: eenmaal geconfronteerd met die Verboden Snoepwinkel van tv/ jet set- vrouwen (kirrend met Katja & Bridget) gaat broekemans opgloeien als een flipperkast. Begint nog net niet als Mr. Bean rond te hoppen die buiten de kerstklokken hoort luiden…

  Ssja, daarna komtie thuis staart ie in een dooie christelijke muts

  Bedoel, wat zou u doen?