Balkenende krijgt kopjes

Michiel Wijnbergh is fotograaf. Meer van zijn werk vindt u op zijn eigen site.


Dit is nou de nieuwe journalistiek. Reporter Rutger Castricum interviewt demissionair premier Balkenende op het Plein in den Haag. Het wordt een soort afscheidsinterview, want Castricum denkt hem niet meer als premier te zullen zien, het rechtse kabinet Rutte aanstaande. Aan het einde van het interview wil Castricum toch nog even zijn genegenheid voor de premier laten blijken door even tegen hem aan te schurken en kopjes te geven. Balkenende kon niet uitwijken naar achteren en moest het gelaten over zich heen laten gaan.

Kopjes geven aan de premier. Ik zou haast zeggen: typisch soft gedrag van zuiver linkse geitenwollensokkenjournalisten.

 1. 3

  Ach, het is niet mijn stijl, maar het is in ieder geval weer eens wat anders dan de zurige “Clairy Polak” interview stijl van de VARA. Een beetje humor kan af en toe geen kwaad in de journalistiek.

 2. 6

  @AntonB: ach, dat is onderhand wel zo’n onwaarschijnlijk uitgekauwd cliché, dat iedereen die niet alles wat rechts is kritiekloos aanvaardt zuur zou zijn.
  Ik mis het niveau van Clairy Polak deerlijk, moet ik zeggen.

 3. 8

  Was Powned niet opgericht om een ander geluid een tegenwicht te bieden tegen het eenzijdig links doordropen journalistiek gekonkel op de PO?

  http://www.powned.tv/docs/PowNed_01_beleidsplan_web.pdf

  Het voert te ver om het hele beleidsplan hier-en-nu met u door te lichten…maar hier doen ze het voor:

  De doelgroep (de netwerkgeneratie) praat terug en levert zelf een belangrijke bijdrage aan nieuwsgaring en opinievorming. Zo zijn ze bron en publiek tegelijk. The People Formerly Known As The Audience

  Is dat soms die “tickertape” die onderaan het beeld meeloopt, de netwerkgeneratie die “terugpraat”? Ik wil nu niet meteen negatief wezen laat dat duidelijk zijn laten we daar vooral geen misverstanden over krijgen ik kijk met de regelmaat der klok stipt en met veel plezier naar meneer Weesie en zijn adjudant met de roze microfoon, leven en laten leven is mijn motto en als het maar beweegt, zo kan ik kan b.v nog steeds uuuren met weemoed kijken naar hoe een haai een zeehondenjong voor de 180- ste keer verslindt op discovery…

  Maar maar hoe…HOE komt het nou dat ik die nieuwe journalistieke eeh waarheidsvinding, rechtse insteek whatever niet zie of of…*zucht*

  Ik ben te oud dat zal het zijn. En ik begreep het niet meer. Ik ben te oud ik begreep het niet meer en ben een Oetlul.

  Een linkse Oetlul.

 4. 12

  Weensie interviewt nu een grote zwarte K1 fighter, maar ik heb hem nog niet het woord ‘negert’ horen zeggen. Als ik Poned tientjeslid was zou ik nu mijn geld terug eisen.

 5. 13

  Gaat om de balans he, en wanneer zijn bier en tieten teveel? Ik zeg: Nooit.

  En waar zou dat mannetje dat aan z’n pikkie zat te trekken toch zijn gebleven…

  *en leest allen die tickertape onderaan het beeld*

 6. 15

  YP, die Weesnie moet nog vijf lange jaren. Als ie straks over een week of drie het echt niet meer ziet zitten dan nemen we het van hem over. Puur om het landsbelang, maar ook een beetje omdat het al lastig genoeg is voor zo’n jongen. En dan krijgen we uiteraard Walrus TV met Ossie Nadine als Sidekick.

 7. 18

  Overnemen? 1 kijker heb je dan alvast (daar spreekt u nu mee), ik ben wel in voor Sodom en Pompei. Vergeefse moeite. Jullie gaan het dan w.s. hebben over “lange termijndingen”. Maar daar is de rest van de brave kijkertjes misschien nog niet rijp voor…

  Kom je toch ook weer bij Bier & Tieten uit. Tragisch maar waar.

 8. 22

  Tenenkrommend irritant die Rutger. En dat niveau… jeetje. Niks nieuws ook, gewoon Byzantinisme
  Ik mis Clairy ook, en Netwerk en Zembla, enzo. Gewoon actualiteiten, zonder humor. Als ik humor wil kijk ik Herman Finkers, ofzo