1. 1

  Als je willens en wetens een grote machtsbroek aantrekt moet je hem wel omhooghouden.

  Die gast is als je naar zijn kop kijkt enigszins belust in macht.

  tit 4 tat.

 2. 3

  Oef..Crachat..au..au…deze meneer is ook een gevestigde macht. Wat ik lees vanuit deze meneer’s eigen toko is dat macht hem enigszins verblind.

  Macht corrupts op alle nivo’s.

 3. 7

  ik denk dat deze meneer net zoals iedereen een ego heeft – iets minder dan Tblond Opperwezen Uit Venlo weliswaar.
  Ik denk dat deze meneer gewoon een gigantische hoop informatie aan gewone mensen schenkt, en ik denk dat niemand in deze meneer zijn schoenen wil staan op dit moment.
  Ik denk dat deze meneer noch gevestigd is, noch macht heeft in de zin van ‘gevestigde macht’.

  Ik herinner me dat u ook Michael Moore al uitschold voor dikke papzak wiens hoofd u totaal niet aanstond en het heel erg fout vond dat hij geld had van zichzelf.

 4. 8

  Crachat..je hebt het niet? daar word ik enigszins verdrietig van.

  Ik kom al niet vaak meer langs vanwege de stempels..van U had ik dat niet verwacht..:((

  Mijn avond is kapot.

  Ik hou op…basta.

 5. 10

  Larie, excuzeer hoor, maar mijn opmerking ‘u heeft het niet voor mensen die tegen gevestigde waarden schoppen’ zie ik niet echt bevestigd noch ontkracht.
  Mijn hoop was dat de fluwelen handschoen dat inzicht zou verschaffen.

 6. 11

  Je leeft en zoekt en denk dat is het en dan krijg je een schop onder je kont en je leeft weer. De laatste schop is niet tegen mijn kont maar kop, ben werkelijk even uit balans.

  Ik denk #7..man..:(

  kudt, ben geheel van slag

  Geef mij maar een awaille vuurtje enzo:)

  *fin*

 7. 13

  Is toch alleen maar goed.
  Nu kunnen beide partijen eindelijk in de Zweedse rechtbank hun kant van het verhaal ten gehore brengen en komt Vrouwe Justitia tot een oordeel.

 8. 14

  @Larie
  Je kunt beter stoppen met reageren als je niet begrijpt wat er gaande is en bovendien een wijntje teveel ophebt.

  En ga nou niet weer de vermoorde onschuld spelen, je hebt hier al vaker aangetoond dat je eigenlijk gewoon een lepe stommeling bent die het liefst rechts werkschuw tuig gelijk geeft.

  In je #12 zeg je het zelf.
  Realiseer het je van te voren dan even voordat het te laat is en je als stoorzender een potentieel interessant draadje vermoord.

  Het gebeuren rond Assange stinkt.
  En de stank komt van rechts, van de overheden.

  Laat me raden @Larie, eigenlijk vind je ook dat meneer Kadaffi gelijk heeft en moet blijven.

  *kotst een teiltje vol op de vroege ochtend*
  *keert het teiltje om boven Larie’s hoofd*

 9. 16

  Ik heb het niet gelezen hoor, maarreh, is al aannemelijk gemaakt dat de Zweedse uitvoerende macht niet een paar mensen op het vliegtuig kan zetten en een verhoor doen in de UK ? En zo niet, waarom niet ? Want ik ging ervan uit dat er gewoon nog helemaal geen aanklacht ligt ?

 10. 18

  @16: Ik vind het dan weer niet erg onbegrijpelijk.

  Hoewel ik ook weer niet noodzakelijkerwijs denk dat het niet zo is dat de kansen dat ie doorgeleverd wordt aan de VS hierdoor vergroot worden is Zweden één van de landen die wijds erkend worden als functionele rechtsstaat. Een verbod op uitlevering in specifieke gevallen daar waar er een algemeen verdrag over is komt neer op het in zekere mate intrekken van die erkenning. Vrij begrijpelijk dus dat dat niet gebeurt.

  Ik zelf acht rechtstatelijke beschaving in Zweden niet lager dan in Engeland ook (en hoger dan in Amerika). Gegeven de voordelen van groepen landen die elkaar’s rechtssystemen erkennen hebben we denk ik weinig meer keus dan ons pas druk maken zodra Zweden doorlevert naar de dolgedraaide Verenigde Staten.

 11. 19

  @17: Allemaal heel waar, maar je levert niet iemand uit waar geen aanklacht tegen ligt (in het land dat om uitlevering vraagt), al zeker niet als die persoon niet de nationaliteit van het vragende land heeft. Er moet eerst een goede reden tot uitlevering liggen voor je daartoe over gaat en bij mijn weten heeft Zweden die nog niet geleverd.

 12. 21

  @ Bismarck: Nou, ja, niet dus dat ik het inhoudelijk noodzakelijkerwijs anders bezie maar het (schijnbare) hebben van een verdrag dat uitlevering op grond van een verdenking regelt zou je gewoon een goede reden kunnen noemen. Ik snap natuurlijk ook wel dat het in effect nogal mosterd na de maaltijd is maar pas als hier misbruik van gemaakt blijkt te worden kun je weer wat.

  Hierbij aangenomen dat jij geen specifieke kennis hebt over de specifieke tekst van de verdragen die bovenstaande irrelevant verklaart — ik neem even gezagsgetrouw een functionele Engelse rechtsstaat aan waarin de rechter dat anders ook had geweten.

 13. 22

  Elders vond ik wel een sterke samenvatting:

  I though you could be extradited if the crime you are accused of is a crime in the country from which you are to be extradited. I didn’t think having a condom break during sex and then refusing a DNA test was a crime in England. But Assange’s counsel didn’t argue that, apparently. Perhaps the form of the writ from Sweden does not allow such fine points to be raised.

  Dusseh, gaan we nu ook cartoonisten uitleveren die foute islamtekeningetjes maken? En zo nee, waarom niet?

 14. 23

  @antilarie..als je maag leeg is ben je weer helder. Lees dat boek eens. Ik sta achter wikileaks maar niet achter iemand die binnenskamers dingen doet die hij anderen verwijt, that’s all.

  Macht corrumpeert.

  Ik vond het een spannend boek.

  ps: ik drink niet en gebruik geen drugs.

 15. 24

  Dank Steeph.

  Weetje antilarie..vanaf 1971 kom ik elk jaar wel ergens in de Maghreb. Ik vind de cultuur bijzonder aangenaam, de mensen ook, het “westen” kan daar van leren.. Heb zelfs standaard Arabisch geleerd om op straat te praten en mensen te zien en horen.
  Ik hoop ook van harte dat wij/zij (.) elkaar gaan ontmoeten daar en hier.

  Zo vaak fluistertoon gehoord in de regio en nu kunnen ze schreeuwen..een scharnierpunt waar ik bijna niet van kan slapen…zo blij ben ik. Mijn probleem hier is dat ik mijn gedachten niet verwoord op een manier die laat zien waar ik voor sta.

 16. 25

  Ps Antilarie..voor de duidelijkheid..ik drink wel eens een wijntje, vooral in aangenaam gezelschap maar niet achter mijn scherm..en twee keer per jaar doe ik een pure blow op speciale lokaties..Ermelo en awaille met mensen om mij heen die er toe doen. Dan vliegt mijn dak eraf.

  Onder invloed reageren is spijt naderhand.

 17. 29

  ok. Vroeg het me af. Hoop gedoe over Assange maar die arme Bradley zit daar maar, zonder proces, in een isoleercel langzamerhand gek te worden.

 18. 30

  @antilarie..ik heb aan Steeph verzocht mijn ietwat emotie te temperen. Ik ben een web drie..van eerst data dan ietwat de sociale interactie naar een samenspel. Emotie mogen tonen en dan heb je naderhand spijt.

  Het boek welke ik noemde de geboorte van wikileaks en de personen die er toe doen. Alsmede de, naderhand succes, machtsstrijd tussen de bobo’s. Er waren twee gezichten en een is er vertrokken met de reden dat de ander (Julian) zich ging gedragen waartegen deze Julian zich verzette..that’s all.

  Mijn reacties zijn slechts dat ik wikileaks een fraaie aanvulling vindt in het proces maar dat Julian niet wikileaks is. Ik begrijp dat wel, als je “:beroemd” wordt, bent, zijn er slechts enkelen die dat kunnen dragen en hij niet. Ik zou wellicht in de zelfde valkuil vallen.

  In mijn optiek is wikileaks een bijdrage aan de dingen maar Julian is niet wikileaks.

 19. 31

  @antilarie..ik heb eens een nacht in de bajes doorgebracht. Brief in de brievenbus naar een geliefde..oei man spijt. (was afwijzend)

  Ik was toen doende met een ijzeren draadje de bief uit de brievenbus te hengelen..toen..klopje op de schouder van Hermandad..hellohello..wat ben jij aan het doen..ik moest toen de de hele nacht op een betonnen slaapzak liggen..

  Toen was Steeph er nog niet om mij te redden :)