Artsen zonder grenzen: Stop met geven

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Artsen zonder Grenzen Australië heeft een stomme oproep gedaan: Stop met geven, er is genoeg geld. Waarom zo’n oproep? Is dit de laatste grote humanitaire ramp? Beleg het overige geld (wel veilig) en gebruik een gedeelte van de rente om deze en andere rampen te bestrijden. Beleg het overgebleven bedrag opnieuw en zo heb je elk jaar meer geld om uit te geven!

Updeet(6 jan. 09:07): Artsen Zonder grenzen Nederland zal niet meedelen in het geld dat opgehaald is voor Azië (geencom/geencom). AzG heeft inmiddels genoeg geld om al de projecten in Azië voort te zetten. Ook wil men het geld dat daarvoor is opgehaald niet inzetten in andere regio’s, bijvoorbeeld Darfur.

‘Mensen geven dat geld in goed vertrouwen. Dat mogen we niet beschamen.’

Alleen maar mooi toch, als je met dat geld twee regio’s kan helpen? Maak gebruik van de situatie, zou ik zeggen. Help ook de slachtoffers van minder ‘sexy’ rampen.

Reacties (2)

#1 Mark

Ik denk dat mensen alleen maar tevreden zullen zijn als blijkt dat wat zij gegeven hebben voor TWEE rampen gebruikt kunnen worden!

Trouwens, bedoelt AzG niet dat er genoeg geld is voor HUN activiteiten? Het opnieuw opbouwen van de hele regio gaat toch gigantisch veel meer kosten dan wat er gegeven wordt?

  • Volgende discussie
#2 Joost

Ja, daarom moet er volgens AzG ook volop gegeven worden aan giro555, maar ik vind het een beetje een gek uitgangspunt van een hulporganisatie. “Er is wel geld, maar dat gebruiken we niet”. En wat dacht je dan van toekomstige rampen? Straks moet AzG weer bedelen voor een andere ramp.

  • Vorige discussie