Arme blanke vrouw

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

De emancipatie in Nederland is mislukt. Nog altijd worden vrouwen gezien als hersenloze lustobjecten. Ze zijn niet in staat een keuze te maken voor hun carrière, want mannen onderdrukken hen. Vrouwen moeten namelijk van hun mannen thuis blijven om voor hun gezin te zorgen. En op Ciska kunnen ze ook al niet meer rekenen, want als die straks met pensioen is, kan ze geen mannen meer langs Opzij?s Feministische Ladder houden.

Een derde feministische golf is dus hard nodig. Myrthe Hilkens is al hard bezig om de seksualisering van de maatschappij tegen te gaan. Immers, al die seksuele verworvenheden waar de oudere feministen voor hebben gevochten, is veel te ver gegaan. Nu hebben jongeren seks zonder liefde en dat is hartstikke fout, zegt Hilkens. En muziekvideo?s en porno waarin vrouwen worden verkracht werkt dat allemaal in de hand.

Agnes Jongerius is bereid om alle vrouwen fulltime aan het werk te zetten. Zo verdienen ze tenminste net zoveel als een man. En ze mogen ook niet voor die typische vrouwenberoepen kiezen: ?Wat, jij in de zorg? Nee meid, dan is je salaris niet hoog genoeg. Word jij maar veertig uur in de week IT?er!?

Dat vrouwen liever voor hun kinderen zorgen dan voor hun carrière mag niet, want dat is niet geëmancipeerd. Met andere woorden, vrouwen zijn suffe mutsen als ze helemaal niets geven om werk. En een vrouw die het lekker vindt om zichzelf als lustobject te presenteren is ook niet geëmancipeerd, want dan vergeet ze dat ze veel meer in huis heeft. Kortom, vrouwen blijven tweederangs burgers.

Gelukkig is het vandaag Wereldvrouwendag. Een dag waarop deze gruwelijke misstanden in de westerse wereld voor de blanke vrouw aan de kaak wordt gesteld. Een dag waarop we nu eens niet kijken naar de praktijken in landen waar vrouwen worden onderdrukt. Waar mishandeling van vrouwen aan de orde van de dag is. Waar vrouwen nog altijd worden gestraft om de veronderstelling dat ze afstamt van Eva die ervoor heeft gezorgd dat de mens uit het paradijs werd verbannen. Hartstikke goed dat we één dag bezig zijn met onszelf.

Reacties (11)

#1 RB

Uit solidariteit met alle luie vrouwen heb ik vandaag ook niet gewerkt!

;)

 • Volgende discussie
#2 AT

“Dat vrouwen liever voor hun kinderen zorgen dan voor hun carrière mag niet, want dat is niet geëmancipeerd.”

Dat mag best, als dat hun eigen keuze is. Nu wordt het ze vaak nog opgedrongen, want de man doet het niet.

“Met andere woorden, vrouwen zijn suffe mutsen als ze helemaal niets geven om werk.”

Mannen worden opgevoed met de boodschap dat ze carriere moeten maken, vrouwen niet.

“En een vrouw die het lekker vindt om zichzelf als lustobject te presenteren is ook niet geëmancipeerd, want dan vergeet ze dat ze veel meer in huis heeft.”

Een vrouw die dat lekker vindt, is niet goed wijs.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Joost

“Een vrouw die dat lekker vindt, is niet goed wijs.”

Waarom niet?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Martijn

Ik durf zelfs de stelling aan dat de meeste mensen – zowel mannen als vrouwen – maar wat graag lustobject zouden willen zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Benny Cohen

Gaan we nou eens kappen met het verwarren van ‘rolverdeling’ en emancipatie? Zonder rolverdeling is er geen organisatie. Je kan in een restaurant ook niet alleen maar chef-koks hebben.

Dat de rolverdeling zich in een bepaalde richting neigt is niet meer dan een biologisch fenomeen.

Ik ben voorstander dat een vrouw die hetzelfde doet als ik gewoon evenveel verdient en ik ben er voorstander van dat een vrouw alle posities moet kunnen bekleden op de arbeidsmarkt. Het is belachelijk dat dat niet zo is. Maar door tegelijkertijd de natuurlijke rolverdeling van man en vrouw daarbij op de schop te nemen maakt de doelstelling onmogelijk haalbaar.

Man is man, vrouw is vrouw, wij kunnen geen borstvoeding geven of kinderen baren. Er is verder niets wat een man niet kan dat een vrouw kan en andersom.
Maar er zijn genoeg dingen die wij mannen (over het algemeen) beter kunnen dan vrouwen en er zijn genoeg dingen die vrouwen (over het algemeen) beter kunen dan mannen.
Voor een efficiente organisatie (bepaald door een paar miljoen jaartjes evolutie) moet men zich gewoon meer bezigen met waar men beter in is. Ik ga een chefkok ook niet laten bedienen in een restaurant omdat de bediening zo graag wil koken.

Emanicipatie, ja.
Rolverdeling onderdeel van emancipatie, nee.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Fris4ever

“Dat vrouwen liever voor hun kinderen zorgen dan voor hun carrière mag niet, want dat is niet geëmancipeerd.”
Vrouwen mogen wat mij betreft voor de kinderen zorgen, dat is veel beter voor de samenleving, maar dan wel met nadruk kinderen (mv)! Elke vrouw heeft recht op 2 zonen en 2 dochters als equivalent van een volledige betrekking. De samenleving heeft voldoende druk van agressieve jonge mannen nodig omzich assertief en dominant optestellen. We zien in de post-pil periode dat er veel te weinig druk is uit de jongegere generaties omdat ze met te weing zijn en de koek te groot is; ze verzuipen toch al in de weelde. Het resultaat is een verwijfde westerse cultuur, soft op alle hoeken en buigend voor agressieve vreemde culturen die massaal instromen en waar een surplus van jonge agressieve mannen het westen belaagd.
Als we Europa willen redden als wit-bastion met een westerse cultuur dan zullen de vrouwen hun plicht moeten doen.
Demografen verwachten in de komende 25 jaar dat de wereldbevolking met 50% zal toenemen. Zoals dat nu gaat zal die krankzinnige vermeerdering uitsluitend in vreemde culturen plaats vinden. Omniet van de wereld gefokt te worden heeft de westerse vrouw een zware taak, op haar rust de verantwoordelijkheid het westen te redden!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Joost

Tjonge, iemand met een mindset uit de jaren 50, met een modern jasje!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 micha

Emancipatie zoals in nederland gebracht staat zichzelf in de weg en zal zichzelf dan ook onderuit halen.

Self-undoing-prophecy.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 dramklukkel

@6: Jij vindt dat een full time baan pas wordt geëvenaard bij het hebben van vier kinderen? Kinderen opvoeden is volgens jou dus een makkie.
Mag ik weten wie in dat geval relatief de meeste kinderbijslag betaald? Volgens mij die in weelde levende, verwijfde, kinderlose alleenstaanden. Of wou je zeggen dat mannen met vier kinderen ook vier maal zo hard werken voor die kinderbijslag?

“De samenleving… t/m …westen belaagd.”
En wie zegt dat we aan deze voortplantingswedloop moeten mee doen?
Waarvandaan komt de misvatting dat groter/meer ook beter is? Kwaliteit en kwantiteit zijn twee verschillende dingen.

“Omniet van de wereld gefokt te worden heeft de westerse vrouw een zware taak, op haar rust de verantwoordelijkheid het westen te redden!”
Nou Fris4Ever, trek je rode laarsjes en flitsende cape maar aan en rits je gulp open. Aan jou de schone heldentaak tegengas te geven aan deze onwesterse wildgroei.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 pedro

@7: Jaren 50? Sommige zinnetjes komen rechtstreeks uit de jaren 30.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 antoni

Nou, de vrouwen mogen het zo van mij overnemen; ik maak dagen van 10 uur of langer, en als ik al eens vrij ben, zie ik altijd vrouwen gezellig fietsend, keuvelend, wandelend, liggend in de tuin onder de parasol, van hun vrije leventje genieten…???????
Dat rollenpatroon wordt hier op de Veluwe stevig nageleefd. Ik vind het zwaar irritant op de een of andere manier; ik wil ook vrij zijn, maar ja..
Welke vrouw kan mij vertellen hoe ik ook zoiets voor elkaar kan krijgen? Moet ik me maar laten ombouwen..?

 • Vorige discussie