1. 1

  Hij had na Irak al moeten aftreden, iedereen die niet geloofde in het WMD sprookje was dom en naief volgens Arend.

  Dat hij nu om het verklikken van een theekransje opstapt is wat verlaat, maar Arend was altijd al een beetje traag van begrip.

  Een ondemocratisch overblijfsel uit de donkere middeleeuwen dat democratisch gekozen parlementsleden adviseert is zowiezo een beetje raar trouwens.

 2. 3

  Na 10 jaar pauze in deze gesprekken om de reden van schenden van de vertrouwelijkheid, is het onmiddelijk uit de school klappen wel heel dom. Zou hij er nog een naieve bedoeling mee hebben gehad, of was hij gewoon nog wat opgewonden van het gesprek?

 3. 4

  Wat zat er in de koninklijke thee, dan wel cola?
  Of had hij een beetje ingedronken? Hero zag er fris en fruitig uit.
  Bedorven sherry van Juliana?

 4. 6

  Een VVD’er die niet weet hoe het hoort…
  Ha-ha-ha!
  Lang geleden zeiden ze bij die partij: ‘Er zijn hele volksstammen die het nooit zullen leren.’
  Kennelijk is Arend Jan een historicus die niets van zijn studie van de geschiedenis (en zijn eigen geschiedenis) geleerd heeft: dit was nu al de zoveelste keer dat hij zijn mond niet kon houden.

 5. 9

  Belachelijke situatie. Laat de koningin gewoon haar gedachten uitspreken en zeggen wat je er van vind. Maar doe dat in de Kamer tegen een ieder. Ze mag en moet juist alles kunnen zeggen maar niet in een achterkammertje met een paar mensen die hun mond moeten houden. Was 10 jaar geleden al een doen idee en zeker in deze tijd. Maar het openbaar Majesteit. ant ik denk dat een heel groot gedeelte van de Nederlander het zelfde denken.
  Doe normaal en niet achterbaks

 6. 10

  Op VVD-next, waar ene Heleen die hier postte me eens uitnodigde. Ze heeft er al een tijdje spijt van, maar dat kan ik niet helpen:

  Update 19/11/2009, 00:59: Een tsunami van volstrekt onbevestigde bronnen zegt dat Arend Jan Boekestijn dit geheel bewust heeft gedaan. Geen faux pas, geen boekstijntje, geen slip of the tongue, maar dat het hij het gewoon helemaal gehad had met deze fractie. Als het boegbeeld niet bindt, niet boeit en niet inspireert, verlaten de beste en slimste mensen de club (.. en de lutsers blijven dan over?) Arend Jan had het geprobeerd, had ook net zijn boek af. Een mooier moment om met het harnas aan het executiepeloton tegemoet te treden, was bijna niet denkbaar.

 7. 11

  @10

  Boekestijn hoort mijn inziens niet tot ‘de beste en slimste mensen van de VVD’.
  Al die onzin die hij over Irak en Amerika heeft verkondigd.

  ps: ontopic, Boekstijn had gewoon een ‘sp-tje’ moeten doen.

 8. 12

  Een Boekestijntje? Een slibtongetje? Wie zal het zeggen… Succes met solliciteren, o nee, met het rusten op niet-bestaande lauweren, gefaciliteerd door een ruime wachtgeldregeling…

 9. 13

  Wachtgeld… Arend Jan mag, verspreid over de komende drie jaar, in totaal zo’n € 220.000 tegemoet zien. Bruto, dat wel.

  Niet slecht als je zelf ontslag neemt wegens onvoldoende functioneren.

 10. 14

  @1 Toen was-ie nog niet eens parlementslid. Dat is hij sinds 2006. Dat hij dat kon worden ondanks die duidelijke lippendienst aan leugens over Irak, zegt ook wel wat over die fractie.

 11. 16

  @10 Gezien de tsunami van ‘tongslippertjes’ geloof ik helemaal niet in een ‘bewussie’ van Arend-Jan. Hij liep gewoon over van ijdelheid en kon maar aan 1 ding denken:’ik heb met Bea gebabbeld, ik heb met Bea gebabbeld’.

  Exit-excuus wetenschapper (linkse hobbyisten). Ik zag Rutte met grote moeite een grote grijns onderdrukken.

 12. 17

  @2: Mee eens. Het is goed dat Boekestijn opstapt, maar om heel andere reden. Hiervoor opstappen is gewoon onzin, net als de hele geheimhoudingsplicht rond deze gesprekken en zelfs het feit dat ze georganiseerd zijn. Tweede Kamerleden mogen met iedereen praten met wie ze maar willen, maar in georganiseerd verband met de koningin is nogal uit de tijd, net als overigens de wekelijkse gesprekken tussen premier en koningin.

  Beter nog zou je de erfelijke monarchie gewoon afschaffen, dan krijg je dit soort kluchtige problemen niet.

 13. 18

  @17 Wat Boekestijn over de gesprekken zei wees op bij uitstek partijpolitiek-overstijgende gesprekken en dat lijkt me heel gunstig voor het functioneren van de politiek en ik zie niemand anders in staat dat op deze manier te faciliteren.

  Juist omdat er iemand boven staat met aan de ene kant zoveel gewicht en kennis van zaken, maar aan de andere kant geen enkele politieke binding of macht plus de garantie dat het binnenkamers blijft.

  Dat de kamerleden dit in groepjes doen is begrijpelijk, ze zouden elkaar niet vertrouwen als elke partij apart zou komen.

 14. 19

  @18: “Juist omdat er iemand boven staat met aan de ene kant zoveel gewicht en kennis van zaken, maar aan de andere kant geen enkele politieke binding of macht”

  Die kennis van zaken is maar de vraag (en in ieder geval niet gegarandeerd binnen het huidige systeem). Het boven staan is ook niet waar, de MP is verantwoordelijk voor alles wat de koningin doet en zegt. De politieke binding/macht is er dan weer juist wel (blijkt ook weer uit deze gesprekken en de bijbehorende voorwaarden) in ons systeem, waar de monarchie een duidelijk meer dan symbolische rol speelt. Tenslotte blijkt die garantie er (overigens terecht) ook niet te zijn.

 15. 24

  Weer een luis in de pels van de VVD verwijderd !
  Jammer ! Een uitstekende senator minder, en een veel te zware straf, voor het uitspreken van wat algemeenheden uit HET gesprek.
  Wat ik me ook herinner van de heer Boekestijn is de vasthoudendheid in het aan de kaak stellen van de weigering om terugbetaling van een kleine Euro 100.000,= door Mw.Herfkens aan te veel ontvangen subsidies. Een schandaal waar hij maar bleef hameren om terugbetaling.
  Mogelijk komt hij terug bij een andere fatsoenlijker partij ?
  Had deze zaak niet anders, met een lichtere “straf “opgelost kunnen worden ? Dat hele Koningshuis is toch een complete poppenkast ?

 16. 25

  24 Onder die verantwoordelijkheid (terugbetaling geld Herfkens) is rat Verhagen mooi weggekomen…..niemand heeft hem nog gevraagd: “Hoe zit het rat, ze zou toch terugbetalen?”. Maar hou me tegoede.

  Jij bent van de rechtervleugel van de VVD?

  Lichte straf voor AJ?
  Hij is 3x in de fout gegaan:
  – Bij DWDD dacht ie dat de mic uitstond
  – Over China
  – Nu vonden ze zelfs op VVDnext dat ie te ver was gegaan….http://www.vvdnext.nl/tete-a-tete-hmdek-en-kamerleden-niet-van-deze-tijd/#comment-2642