Apax saneert bij PCM

Het aanstaande vertrek van Theo Bouwman bij uitgeversgigant PCM (Volkskrant, NRC, Trouw, AD) heeft waarschijnlijk niet alleen met zijn leeftijd te maken. Dat blijkt uit een artikel van docent journalistiek Theo van Stegeren op De Nieuwe Reporter. Volgens een aantal bronnen binnen het concern is de Britse investeerder Apax, grootaandeelhouder van PCM, meer betrokken bij het redactionele proces dan de kranten willen toegeven. Volgens Apax wordt er te traag gesaneerd, en moet de samenwerking met TV en internet beter van de grond komen.
Maar er bestaan ook wildere plannen. Zo zou NRC Handelsblad wel eens verkocht kunnen worden aan de Telegraaf, het AD aan Wegener of wordt er één krant gemaakt van NRC en Volkskrant.

Lees voor de grap ook even de reacties onder het stuk van NRC-frustraat en Folkert Jensma-hater Micha Kat die helemaal loos gaat in all-caps.

 1. 2

  Die niemand leest op wat hangouderen na ;-).

  Persoonlijk vond ik het NRC, na een halve eeuw de volkskrant gelezen te hebben, zo tegenvallen vanwege de vernauwde bril en hoofdredacteur (met nazi methoden op de dagelijkse redactiebijeenkomst) dat ik die krant ook heb opgezegd. De wekelijkse buitenlandkrant van het nrc is overigens goed te pruimen.

 2. 3

  Ligt de Nieuwe Reporter nu plat door het Orken Leger van Pamela Hemelrijk ?
  [img]http://www.epilog.de/Film/He/_Bilder/Herr_der_Ringe_Die_Gefaehrten_NZ_USA_2001_B11.jpg[/img]

  ..of is het gewoon een onbenullig technisch strubbelingetje ?