Angst in Angkor

De Cambodiaanse politie vraagt zich af wie er verantwoordelijk is voor de gijzeling op een internationale kleuterschool in Siem Reap, waarbij een Canadese peuter omkwam. Waren het gewone bandieten, uit op geldelijk gewin? Of waren het terroristen?
De ouders van de kinderen zijn bijna allemaal werkzaam in de hotels vlakbij Angkor Wat, het enorme tempelcomplex en de hoofdattractie van het land. Een aanslag op een dergelijke school lijkt eerder de Modus Operandi van een groep terroristen dan van simpele rovers. De ophef over de gijzeling zal Cambodja een stuk minder aantrekkelijk maken voor het massatoerisme. En dat net nadat de Rode Khmer-effecten definitief tot het verleden behoorden. In de jaren ’80 en begin jaren ’90 was Angkor onveilig omdat het middenin Rode Khmer-gebied lag.

Er bestaat een kans dat de Cambodian Freedom Fighters (CFF) achter de aanslag zitten. De CFF deed al eerder een poging tot staatsgreep, en onlangs werd de oprichter en leider van de groep, de tot Amerikaan genaturaliseerde Chhun Yasith, gearresteerd in Californië.

  1. 2

    Moord en doodslag stompen me een beetje af maar als ik zoiets als hierboven lees raakt het mij diep..kinderen!.. de klootzakken.

    Heb ik ook bij films, de laatste starwars, ook met kinderen…yuk.