De Anglicaanse kerk heeft de handelswijze van de V.S. tegenover Irak en Iran scherp veroordeeld. De bisschoppen hebben zich vooral uitgesproken tegen de invloed van het Amerikaanse Christendom op het Amerikaanse beleid.
De Anglicaanse Kerk houd zich meestal niet zo bezig met de wereldlijke politiek en het verbaast mij dus ook zeer dat ze deze uitspraak doen. Misschien dat de Bisschoppen het er niet mee eens zijn dat de Amerikanen het Christendom zo openlijk voor hun regering gebruiken?
Reacties (8)
De christenfundamentalisten in Amerika hebben al een tijdje erg veel te brokkelen in de Amerikaanse melk.
Maar nu ben ik wel benieuwd wat die “very clear” agenda ten aanzien van het MO is.
Ik zie wel een duidelijke agenda betreffende binnenlandse vrijheid van onderwijs e.d.
knip plak uit artikel:
“As long as the U.S. remains wedded to its policy of regime change in Iran, the prospects of a negotiated settlement will remain elusive,” they said in the report, commissioned late last year to examine issues related to terrorism.
Ja, maar regime verandering kan ook niet religieus gemotiveerd zijn. Ook ik als niet-gelovige heb problemen met het regime daar. Of misschien wel JUIST als niet-gelovige :-)
in ieder geval een interessante move van dat stelletje religieus-afvalligen (wat is de anglicaanse kerk anders?)
Dit is gewoon een standaard CMA* praatje van de kerk. Zo’n zelfde als het vaticaan vergeten was in/na WO2 of ten tijde van misbruik door predikanten.
*Cover My Ass
Alleen is deze CMA op het moment een stuk actueler. Ik vind het beter dat ze nu zeggen dat het rot is dan dat ze over een paar jaar zeggen dat het niet ok was.
Het idee van een CMA is ook dat je hem tijdig uitbrengt. Desnoods in een verborgen boodschap. Iets waarmee je later jezelf vrij kan pleiten. Hoe minder argumenten je aanvoert hoe breder hij achteraf toepasbaar wordt.
Zoiets als: Wir haben es “over 10 jaar” nicht gewusst, of althans, we waren er bezorgd over en hebben er vervolgens toch niets mee gedaan.