1. 1

  Ik heb altijd merkwaardig gevonden dat zo’n erudiet persoon kan denken dat de aarde in 7 dagen gemaakt werd maar verder een steengoede politicus.
  Weer een gemis.

 2. 2

  Ik vind al die politici die zich eerst laten kiezen voor vier jaar, en daarna halverwege de rit hun biezen pakken maar slap. Als je geen vier jaar in de Kamer wil zitten, stel je dan niet verkiesbaar.

  En ja, dat geldt ook voor Halsema, voor Nicolai en voor de andere weglopers. Voor mij is het kiezersbedrog.

 3. 6

  ik heb nooit begrepen waarom er in een seculiere democratie confessionele partijen (toegestaan) zijn.
  Een 1,5-issue partij die z’n bestaansrecht ontleent aan het schoppen tegen een religie vind ik trouwens ook een confessionele partij.

  Al begrijp ik het nut dus niet van die confessionele partijen, ik heb Rouvoet altijd wel een integer persoon en goed debater gevonden. Z’n standpunten zouden imho beter in de smaak vallen bij Jezus dan het opportunistische/pragmatische gedraai en gelieg van de meeste CDA-ers, om nog maar te zwijgen over de SGP-Taliban.
  Maar Jezus heeft weer niks met het instituut kerk te maken, en daarmee beland je weer op gepreek over het concilie van Nicae etc., het doel-/de doelen van die religieuze instituten, dat wordt weer eindeloos en oeverloos, terwijl je die narigheid eigenlijk zou moeten negeren.

 4. 7

  We gaan weer bouwen. Ik wil weer gaan bouwen aan een nieuwe sterke periode van mijn partij. Ik volg André Rouvoet op als politiek leider, en zie mezelf ook als toekomstige lijsttrekker bij nieuwe verkiezingen.

  Zo dat wilde ik even gezegd hebben, eerst de zeven champagneflessen ontkurken, proletariërs! Morgen allemaal het Oranjefeest vieren, en zondag netjes naar de Kerk.

  Voor het langharig werkschuw tuig: Straks naar de kapper, scheren, tanden borstelen, schone onderbroek aan, en vanmiddag inschrijven bij het uitzendbureau, er is genoeg werk!

  Vrienden, allemaal een prettig weekeinde en Gode aanbevolen!

 5. 8

  heer slobber zou niet misstaan bij de broeders van de sgp.
  Daar zit nog wel een mooie eukomenische (hoe schrijf je dat eigenlijk?) gedachte aan vast: alle twisten tussen vrijgemaakte, vrijzinnig vrijgemaakt, nogmaals gereformeerd en hervormd en protestieke blabla bijleggen, aansluiting bij de moederkerk zoeken, die weer de verdwaalde schapen de hand reiken die Izaak en Ismaël met elkaar verwarren (die dan ook weer wat onderlinge twisten moeten bijleggen), de onenigheid met die andere baardmannen bijleggen die Constantinopel en Rome met elkaar verwarren, sorry zeggen tegen de verstarde vlechtjes van het Oude Boek, en dan kunnen die tig verschillende tempeltjes te Jeruzalem verenigd worden in die ene synamoskedraal zoals Salomon dat ooit bedoeld had.
  En ondertussen die vrijmetselaars nog even elimineren die ook zulke bouwplannen hebben.

  Dan kan het verheven gedachtegoed van boerenkinkel, slavendrijver, (bijna) kinder-offerende Abraham eindelijk een vuist maken tegen het oprukkende heidendom van het pact van Hindoes, Taoïstische Buddhistiche, en honden-etende Confucius vererende gluipers die dankbaar gebruik maken van onze onderlinge twisten om via de achterdeur de economie over te nemen.

 6. 11

  Hij zal onthouden worden als de Minister de notities maakte over de haargroei rond de jonge strakke zak. Niet helemaal terecht, wel zo leuk.

  Wat constateren wij nog? Wij constateren nog dat lieden van onze generatie dus gewoon aftaaien. Net zoals u en ik al om de haverklap van baan wissel(d)en (like we couldn’t care less) i.t.t onze babyboomende ouders, doen ‘onze’ politici dus niet anders.

  Hoe dan ook, de Kamer wordt langzaam een ware afspiegeling van de maatschappij, zoals het dus hoort. Lol.