Anarchistenspijt

Ooit kreeg ik van een radikale krakerkennis het handboek voor de revolutionair in handen. Nou ja, een stapeltje kopietjes dan. Het was een redelijk onleesbaar werkje voor iemand die niet met plannen rondloopt om mensen op te blazen, met de blote handen af te maken of in zuurbaden op te lossen.
Voorzover ik weet mag “the Anarchist Cookbook” in Nederland niet worden verkocht. Ik snap wel waarom: als je een bom probeert te maken door gebruik te maken van de kleutertekeningen in het boekje, kost het je waarschijnlijk je arm. Of erger.

Ook van de schrijver, William Powell, is allang bekend dat hij het boek als een jeugdzonde beschouwd. Hij probeert het al jaren uit de Amerikaanse winkels te krijgen. Nu heeft hij zelfs een commentaar geschreven bij de beschrijving van het boek op Amazon.com.

During the years that followed its publication, I went to university, married, became a father and a teacher of adolescents. These developments had a profound moral and spiritual effect on me. I found that I no longer agreed with what I had written earlier and I was becoming increasingly uncomfortable with the ideas that I had put my name to. In 1976 I became a confirmed Anglican Christian (…) I consider it to be a misguided and potentially dangerous publication which should be taken out of print.

Via Waxy

 1. 6

  Er zou een bijsluiter bij moeten zitten.

  “In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst”.

 2. 13

  @bicat

  Nou, ik zou Linda Lovelace nou niet typisch als “linkse rakker” willen definieren..

  O wacht! Uw stokpaardjes zijn anders dan de mijne!

 3. 14

  Ik reageerde op de post, beste Pelayo.

  Verder zou ik het op prijs stellen uw pijlen niet op mij persoonlijk te richten elke keer als de gelegenheid zich voordoet. Ik heb het te druk om ongedierte van me af te kloppen.