1. 2

  ah, wordt in artikel naar verwezen, iets te snel met reageren.

  ik merk het ook in mijn professie; de pillencultuur is dominant, maar alternatieven zijn nog steeds preferabel.
  wat dat betreft is de komende dsm-v een bedreiging.

 2. 3

  Gelukkig gaan ze narcisme uit de dsm halen. Kun je namelijk geen ‘medicijn’ tegen verzinnen, dus is het niet van belang voor dat staatsgelicenseerde drugspushersboek.

 3. 5

  @JSK, dude … ik denk niet dat dit spec een US trend is
  In 2008, with over $14 billion in sales, antipsychotics became the single top-selling therapeutic class of prescription drugs in the United States, surpassing drugs used to treat high cholesterol and acid reflux.

  Dit wekt bij jou geen verbazing? Ik bedoel, het zijn geen antidepressiva hoor.

 4. 6

  De Pharmaceutische industrie is er dus weer in geslaagd om de Amerikaanse bevolking in hun nieuwe verdienmodel mee te slepen… Knappe campagne. Hier kan geen Prozac tegenop!

 5. 8

  @DJ: Hoe groot denk je dat de Amerikaanse economie is?

  Ik ben niet voor de “overmedication” van wie dan ook, maar in een land waarin de minister voor Gezondheidszorg letterlijk zegt dat geestesziektes een luxe probleem is, mag men wel een toontje lager zingen. En dat geldt dubbel en dwars voor de Arabische wereld.

 6. 9

  @JSK, hoe veel psychoten lopen er versus hoeveel cholesterolverlagers?
  ik heb toch het idee dat de ‘markt’ voor depressie groter is dan die voor psychoses, anywhere
  jij bent niet voor overmedicatie, ik ben gewoon tegen, omdat het kan

 7. 11

  Iemand louis theroux America’s Medicated Kids al gezien.
  Prachtig beeld geeft dit. Het idee dat voor alles een pilletje moet bestaan is subliem.

  Ik voed m’n kind slecht op. Nee, nee meneer. Mijn kind lijdt aan één of andere stoornis en krijgt nu een pilletje en alles is opgelost. Ik moet mijn gedrag toch niet veranderen voor m’n kind. Gek, straks moet ik normaal gaan doen.