1. 1

  Wat een flauwekul. Het valt mij op dat realiteitszin de laatste tijd met rasse schreden verdwijnt.

  Een ingezonden brief in de Volkskrant had het over een asielzoeker die terug moest en met een ander op een kamer zonder ramen verbleef en op een emmer moest schijten.

  Ik geloof er geen ruk van.

  Gisteren op het Journaal een verhaal over een asielzoekster in Frankrijk die terug moest naar “het fundamentalistsch islamitische land Dagestan”. Land? Dagestan is een deelrepubliek van Rusland. Het is er een puinhoop, maar het is geen fundamentalistisch land.

  Zoiets in het journaal!

  En dan nu: de VS is een politiestaat! lulkoek natuurlijk, ik lees in Amerikaanse krantnen pleidooien van generaals voor het aftreden van Rumsfeld. In een politiestaat is zoiets een doodvonnis.

 2. 4

  Even dat je het weet:

  Gun control people are mass murderers and should be treated as such.
  Anyone who is for gun control laws is equal to Hitler, Stalin, and Mao.

 3. 10

  Dat de NSA onbeperkt mag afluisteren. Dat de politie voorzien is van volautomatische machinegeweren en maskers dragen waar Darth Fader jalours op zou zijn.
  Dat er constante politiecontroles zijn. Urenlange controles op vliegvelden. RIVD chips, biometrische paspoorten etc.

  Main Entry: police state
  Function: noun
  : a political unit characterized by repressive governmental control of political, economic, and social life usually by an arbitrary exercise of power by police and especially secret police in place of regular operation of administrative and judicial organs of the government according to publicly known legal procedures

 4. 11

  in place of regular operation of administrative and judicial organs of the government according to publicly known legal procedures

 5. 12

  @Pelayo3:

  www.greenscare.com

  The term Green Scare, alluding to the Red Scare of the 1940s-50s, is an expression used to refer to recent actions taken by the U.S. government against the radical environmentalist movement.

  It seems to have been coined in a 2002 edition of a prisoner support zine or newsletter, Spirit of Freedom. The publication defined the Green Scare as “the tactics that the US government and all their tentacles (FBI, IRS, BATF, Joint Terrorism Task Forces, local police, the court system) are using to attack the ELF/ALF (Earth Liberation Front and Animal Liberation Front) and specifically those who publicly support them.”

  The term has now been widely used to describe an early 2006 sweep of arrests, convictions and grand jury indictments of alleged ELF/ALF activists on charges relating to acts of property damage, conspiracy, arson and use of destructive devices dubbed “Operation Backfire.”

 6. 13

  @Pelayo: Dat geloof ik je meteen, maar ik vind het toch leuk om de grootste voorbeelden links en rechts te benadrukken.

 7. 15

  Bijgevolg ben ik al ‘ns door oom ALO tot xenophobe onderbuiker uitgemaakt, door Kippfest voor linkse klootmongool, door Dreknek voor anti-amerikanist etc etc

  Hehe.

 8. 16

  Je kunt het er hier wel bijhalen, maar “politiestaat” is niet de strekking van het stuk. Carlos dacht misschien aan de link van esgigt over Briiten over Amerika.

  Veel “yanks” op FARK voldoen behoorlijk aan het negatief profiel van den Amerikaan. Dat profiel is historisch tot 1980 iedereen kan je vijand zijn, vechten, bullyen, netwerken voor jezelf. En vanaf 1980 in je VS waar niets meer normaal is, je steeds minder mag zijn/doen en de slachtoffercultuur met absurde (reden/hoogte) schadeclaims hoogtij voert.

  Ik geef het me dan te doen, geen zure egotistische neuroot te worden. Dat is de tragiek van de Amerikaanse maatschappij.

 9. 17

  Ik geloof dat ALO me een keer een historisch onbenul noemde of zoiets vanwege de rassenwetten in NL.

  He, niet meer ?

  /Srgassoleven overziend

 10. 18

  @mescaline

  Ik denk dat je die post-1980 slachtoffercultuur voor de gehele westerse wereld geldt. Voor ons dus ook. Het is onze taak om alles te strippen van slachtofferige oordelen tot je slechts mechanismes overhoudt.

  Daaruit construeer je dan een beeld, en dan, en pas dan oordeel je.

  Nou ja, zonder zonde is werpe de eerste steen, dus ik zal wel net zo schuldig zijn als wie dan ook, maar dat is hoe het idealiter zou moeten mijns insziens

 11. 19

  @Pelayo 18, wat denk je van een mentaliteitsstudie van historici/bevokingen door de eeuwen heen ?

  Ik denk aan Overvloed en Onbehagen in de Gouden Eeuw. van Simon Schama, beperkter natuurlijk. Zou graag kopen en lezen.

 12. 21

  @ Pelayo, zit daar niet de crux? Je bedoelt zeg maar dat doordat de “Patriot act” en “Homeland security” legaal zijn het geen politiestaat is?

 13. 23

  Net zo schuldig als mij Pelayo? En trouwens, ontdoe gelijk ook alle pedo-verhalen van de slachtoffercultuur, en oordeel dan pas.

 14. 25

  Klopt, maar zijn rondreis door Europa die onlangs bij de Beeb te zien was vond ik toch wel vermakelijk hoor. Om dit soort stukjes moet je toch lachen? In zijn uitzending over Nederland zei hij dat we allemaal pot smoking prositutes waren.

  [stereotype yankmodus] Die Clarkson moet dooooood [/stereotype yankmodus]

 15. 26

  Of het stuk kant of wal raakt staat wat mij betreft buiten kijf; op dat Fark forum (nooit van gehoord, maar goed) treden ze helemaal buiten het stuk en vallen de Europeanen aan. Tja, dan ga ik inderdaad twijfelen aan het intellect van de reageerders in kwestie.