1. 4

  Link is helaas dood, was wel benieuwd eigenlijk, het einde van I am Legend was idd knudde.
  Wat eindes betreft kan ik trouwens wel The Myst aanraden! Standaard Stephen King verfilming met het venijn in de staart.

 2. 7

  Misschien een beetje spijkers op laag water zoeken: maar heeft WB niet ook een beetje baat bij een einde dat het beeld van: “een horde gewetenloze monsters overspoelt de stad maar gelukkig weet een held ons te redden door zichzelf aan de horde wilden op te offeren”, ipv: “ook de wilde horde kent liefde als je ze maar een beetje wilt leren kennen” uitdraagt?

  Denk: anti-terrorisme, “ze” moeten ons allemaal hebben… Of zie ik dan overal monsters? ;-)

 3. 8

  @7, lees het commentaar @5. Er is geen “held” die “ons” redt, want er is geen “ons”. Wat de protagonist in IAL leert is dat hij het monster is, het wezen uit de legende. (Ik heb de film trouwens niet gezien, noch het boek gelezen, en moet nog eens de publiekdomeinversie downloaden.)

 4. 9

  OK, heb het clipje nu gezien en merk dat de film wel eens sterk zou kunnen afwijken van het boek. Van wat ik van (een samenvatting van) het boek begrijp is de protagonist wel “alone”.

 5. 11

  @8&9 In dat stukje hebben ze het vooral over wat cinematografisch “gewenst” is. Ik doel meer op hoe de film psychologisch doorwerkt.