1. 2

  1. Europa handelt nog niet zo extreem als dat drakenland.
  2. Er lonkt een commerciele uitwijk. Maar welk land lust een door de VS vergiftigde internetproxykoek ?

 2. 4

  Dit lijkt me nogal gevaarlijk.
  Als er 3 _beschuldigingen_ zijn, dan wordt je internet toegang geblokkeerd.

  Lijkt me dus van belang dat we _METEEN_ alle anti-kopieer stichtingen _BESCHULDIGEN_.

  Juridische problemen:
  – iedereen kan iedereen beschuldigen
  – er is geen rechtzaak
  – de rekening gaan ze bij de telco leggen

  Nog even los van de werkwijze. Ik stel voor dat Sargassa een lijstje aanlegt van de MEP’s die voor dit wetsvoorstel hebben gestemt.

  Want deze exacte wetgeving is al een keer van tafel geveegd. En nu wordt het door een lobby (en blijkbaar een corrupte commisie?) alsnog stiekemig in een _ander_ wetsvoorstel naar binnen gesmokkeld.

  Ranzig, achterbaks, corrupt, crimineel.
  Wie is de lobby? Wie zijn de commisie leden die het naar binnen hebben gesmokkeld? En wie zijn de MEP´s die zich zo laten naaien?

 3. 15

  Overigens maak je geen illusie: Europa gaat Iran volgen hoor. We zijn niet zo ver weg en de geschiedenis van Europa ligt dichter bij die van Iran dan bij die van de VS. De twee ontlopen elkaar niet zoveel. Het wachten is op de eerste blogger in de EU die gevangen gezet wordt, die levenslang krijgt, die vermoord wordt (in welk geval je dient na te gaan welke policus erachter zit), die legaal opgehangen wordt.

  Het proces van de EU ziende is dit dichterbij dan je denkt.
  Ik ben niet positief.

 4. 17

  Willen we (lees: iemand die grafisch onderlegd is) hier een banner voor maken (Sargasso alerteringssysteem, code rood), bv rechtsboven dossiers, die doorklikt naar Morosoof?

 5. 18

  Ik heb gemaild naar de lijst van morosoof:

  Geachte Nederlandse parlementsleden,

  Zeer verontrustende berichten gaan er over de copyrightwet waarover u maandag gaat stemmen.
  Ik verzoek u tegen te stemmen.

  De argumenten en weblogberichten vindt u o.a. in onderstaande links:

  http://www.openrightsgroup.org/2008/07/02/write-to-your-mep-say-no-to-3-strikes-through-the-backdoor/
  http://www.boingboing.net/2008/07/05/europeans-you-have-u.html
  http://retecool.com/post/de-eu-gaat-het-mogelijk-maken-dat-brein-je-offline-gooit
  https://sargasso.nl/archief/2008/07/05/als-we-niet-oppassen-stemt-europa-in-met-een-stomme-copyright-wet/

  Met vriendelijke groet,
  […]

 6. 19

  Denken dat je je persoonlijke vrijheden terug krijgt om politici aan te schrijven die juist verantwoordelijk zijn voor de alsmaar afnemende vrijheden , tja. dan ben je niet de slimste.
  Waarom durft Sargasso het niet eens aan om op te roepen voor gepast ludiek geweld, burgelijke ongehoorzaamheid,etc.

  Nu reeds bang voor eventuele consequenties, of is dat “not done”..
  De angst zit al in jullie jongens, die boot is blijkbaar al overstag.

  Nee we gaan met 50.000 man suffe email sturen.
  en daar luistert men dan naar en alles is weer goed.
  Tuurlijk wordt er geluisterd naar het volk , ervaring leert ons dat toch?
  als de overheid zonder volkse toestemming kernwapens heeft, oorlogen voert zonder steun, mij het roken verbied en klasse justitie kent
  ben ik als individu verplicht daar tegen te vechten.
  Maar ja, dat heb ik 20 jaar gedaan,de patatgeneratie is aan de beurt.
  Sterkte met de pröttel. Doe wat 2008.

 7. 22

  Volgens mij heeft Nederland inmiddels een dermate hoge wifi-dichtheid dat we dat Internet helemaal niet meer nodig zouden hebben als we ons een beetje slim organiseren.

 8. 23

  ik niet meer parallax, mijn tijd voor protest is voorbij. we hebben er voor gezord dat weed legaal werd en de jeugd moeilijker met hard drugs in contact kwam,dat je nu de mogelijkeid hebt tot euthanasie indien gewenst ,de koningin een kut kroning heeft gehad, de krakerswet ach.. deze generatie accepteerd terug gang zonder ook maar iets van tegengas.
  Zie jij de M.E nog in actie op het malieveld?
  Zolang men maar kan tanken met hun autootje.
  ik gun deze materialstisch ik-generatie wel forse dictatoriale maategelen, ze verdienen het.

  laat ze lekker met een id buttpugg naar sensation white gaan,stilletjs hun bekeuringen slikken
  Dat is blijkbaar het enige wat de té brede heupen van tegenwoordig nog een beetje aan het schudden krijgt.

  Vroeger was de regering bang voor het eigen volk van oldenbarneveld tot rara ,
  nu voor een geblonderde jodenaanhanger en een onfortuynlijke linkse schutter…
  You do the math.

  Tevens ben ik van mening dat blogs ( met retecool bovenaan) zelf meer censuren en privé gegevens publiceren dan Mugabe zijn regering.

 9. 24

  Ach stel oe niet an hema, zo erg is het ook al weer niet.

  We zijn een beetje het slachtoffer van de ‘gelaagde’ samenleving die gecreeerd is een generatie geleden.

 10. 25

  Ahum, Bij het nazien van de parlementaire agenda voor volgende week kon een gecontacteerd (Belgisch) politica geen spoor terugvinden van een stemming over internet. Op maandag wordt er trouwens nooit gestemd, maar ook de volgende dagen is er geen enkel rapport dat enig uitstaans lijkt te hebben met de thema’s. Kan iemand zeggen over welk rapport het gaat?

 11. 26

  Ahum, Bij het nazien van de parlementaire agenda voor volgende week kon een gecontacteerd (Belgisch) politica geen spoor terugvinden van een stemming over internet. Op maandag wordt er trouwens nooit gestemd, maar ook de volgende dagen is er geen enkel rapport dat enig uitstaans lijkt te hebben met de thema’s. Kan iemand zeggen over welk rapport het gaat?

 12. 28

  Sowieso is de hele privacyproblematiek om van dichtbij in het oog te houden … lof aan Sargasso om dit op de voet te volgen (klikmelink) en alle andere betrokkenen (Retecool etc).

 13. 31

  Ik heb een antwoord gekregen (zie #18):

  Geachte mevrouw/meneer,

  Vriendelijke dank voor uw bericht aangaande de stemming over het ‘Telecom Pakket’ van afgelopen maandag 7 juli. De stemming in de Commissie voor de Interne Markt en Consumenten Zaken handelde primair over de consumentenbescherming. Het voorstel bevatte onder andere bepalingen die er toe moeten leiden dat heldere informatie wordt verstrekt aan de consument in het abonneecontract met een provider. Ook handelde het voorstel over betere toegang tot het net voor gehandicapten en een betrouwbare toegang tot noodnummers. Allen zaken waar wij ons als Sociaal-Democratische fractie sterk voor hebben ingezet. Uw reactie ging met name in op de mogelijke sancties gerelateerd aan de beveiliging en het recht op privacy.

  Er waren inderdaad amendementen ingediend vanuit rechtsconservatieve hoek die het risico in zich hadden dat internetproviders verplicht zouden kunnen worden een rol op zich te nemen die niet bij ze hoort, namelijk het waken over de inhoud van het internetgebruik. De sociaal-democraten hebben duidelijk gemaakt dat dit exclusief de taak van politie en justitie is. Door goed werk van onze woorvoerders op dit terrein zijn deze amendementen, die bovendien niets met het oorspronkelijke voorstel te maken hadden, geneutraliseerd waardoor onze zorgen, en de zorgen waar u zich ook over uit heeft gesproken weggenomen zijn.

  Met vriendelijke groet,

  Jan Cremers,
  Europarlementariër

  http://www.jancremers.pvda.nl

  Lijkt me een te volgen topic verder.

  Eventuele andere antwoorden zal ik eveneens hier weergeven.

 14. 32

  En nog een antwoord:

  Geachte heer/mevrouw,

  Maandag heeft de commissie Interne Markt en Consumentenzaken (IMCO) van het Europees Parlement gestemd over de Telecom richtlijn.

  D66-Europarlementarier Sophie in ´t Veld is met u van mening dat een extreme maatregel als het afsluiten van een internetaansluiting alleen via de rechter zou kunnen afgedwongen worden.

  Ik kan u echter geruststellen. De geruchten die de laatste dagen circuleerden berusten op een misverstand. Dergelijke voorstellen zijn nooit in stemming gebracht.

  Het voorstel van de commissie IMCO is er juist op gericht om consumenten méér rechten en bescherming te geven. Nergens wordt vermeld dat providers het recht hebben om consumenten af te sluiten van hun internetverbinding. Internetgebruikers krijgen wel meer informatie over auteursrecht.

  Het voltallige Europese Parlement zal in september stemmen over het rapport. Bij die stemming zal Sophie in ´t Veld dezelfde lijn aanhouden.

  Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Wanneer u meer wilt weten over de standpunten van Sophie in´t Veld raad ik u aan om haar website in de gaten te houden.

  Met vriendelijke groeten,
  Joost van der Poel
  Medewerker Sophie in ´t Veld
  http://www.sophieintveld.nl

 15. 33

  En nog een antwoord

  Geachte mevrouw, mijnheer,

  Hartelijk dank voor uw e-mail. De stemmingen waarop u doelt waren vooralsnog alleen stemmingen in twee commissies van het Europees Parlement, namelijk de commissie Interne markt en de commissie Industrie waar de twee leden van GroenLinks in het Europees Parlement, Kathalijne Buitenweg en Joost Lagendijk, beiden geen zitting in hebben. Alle punten die u in uw e-mail aanhaalt ondersteunen GroenLinks en de Groenen in het Europees Parlement volledig. Het Europees Parlement zal zich pas eind september voltallig uitspreken over de vijf verslagen, die u omschrijft als de nieuwe internetwet, maar die in wezen nieuwe Europese regels vaststelt voor de gehele telecomsector. Inderdaad belangrijk en het is dus raadzaam om vooral in september europarlementariers te benaderen met uw zorgen. U kunt ervan op aan dat GroenLinks in het Europees Parlement dit dossier nauwlettend zal blijven volgen.

  Met vriendelijke groet,
  namens Kathalijne Buitenweg en Joost Lagendijk

  Martijn Willems
  internetredacteur GroenLinks in het Europees Parlement
  [email protected]
  + 32 2 284 14 70
  http://www.groenlinks.nl/europa

 16. 34

  En nog een antwoord, nu van Toine Manders.

  Geachte mevrouw, mijnheer,

  Dank voor uw email naar aanleiding van de stemming afgelopen 7 juli in de Commissie Interne Markt en Consumentenbescherming (IMCO) over het Telecom Pakket.
  In bijlage staat de tekst zoals aangenomen door IMCO (zie rechterkolommen). De aangenomen tekst is vandaag beschikbaar geworden (alle amendementen en opinies die aangenomen werden, moesten verwerkt worden en dat kost tijd) en helaas nog niet beschikbaar in het Nederlands. U kunt de tekst op een later tijdstip teruglezen op de website van IMCO http://www.europarl.europa.eu/activities/committees/homeCom.do?language=NL&body=IMCO.

  In uw email zegt u dat mijn collega’s en ik maatregelen willen treffen om internetgebruikers de toegang te ontzeggen tot het Internet als zij auteursrechten tot drie maal toe hebben geschonden.

  Dit is in het geheel onjuist. Van een ‘three strikes you’re out’-benadering was nooit sprake. Hier is ook niets van terug te vinden in het bijgevoegde document. Slechts bij wanbetaling of gevaren voor de staatsveiligheid of volksgezondheid en dergelijke kunnen nationale overheden de aanbieders het recht verlenen een aansluiting ongedaan te maken, maar niet eerst nadat de consument naar behoren is geïnformeerd. Verder is afgesproken dat internetgebruikers auteursrechten en rechten van anderen in het algemeen dienen te respecteren, wat mijns inziens niet meer dan normaal is.

  De consument krijgt met het voorstel juist méér rechten en bescherming. Hij mag iedere inhoud, apparatuur, toepassing of dienst gebruiken zolang deze legaal is. De netwerkexploitant mag zich hier niet mee bemoeien. De netwerkexploitant is slechts verantwoordelijk voor de (veilige) versturing van gegevens. Nationale overheden kunnen exploitanten echter wel verplichten om hun abonnees te voorzien van gratis, betrouwbare en gebruiksvriendelijke filtersoftware om kinderen en andere kwetsbare personen te beschermen tegen schadelijke inhoud. Dit is nu al in veel afzonderlijke lidstaten het geval.

  Verder moet de consument door de aanbieder meer worden geïnformeerd over tarieven en leveringsvoorwaarden en krijgt hij meer privacy- en gegevensbescherming. Ten slotte krijgt de gehandicapte gebruiker meer mogelijkheden gebruik te maken van elektronische communicatie en diensten.

  Het is jammer te moeten constateren dat onjuiste berichten op Internet en in het nieuws zijn verschenen. Dit doet afbreuk aan het werk van de IMCO-commissie en van de leden van het Parlement in het bijzonder. Wij doen in het Europees Parlement ons uiterste best evenwichtige voorstellen te bereiken die veel oog hebben voor de belangen en rechten van de consument. Met het op 7 juli gestemde voorstel denken wij wederom een goede stap vooruit gemaakt te hebben. Hopelijk merkt u hier spoedig de positieve gevolgen van.

  Met vriendelijke groet,

  Toine Manders
  Lid van het Europees Parlement

  Het antwoord bevat ook de proceedings van de meeting: REPORT on the proposal for a directive of the European Parliament and of the Council amending Directive 2002/22/EC on universal service and users’ rights relating to electronic communications networks, Directive 2002/58/EC concerning the processing of personal data and the protection of privacy in the electronic communications sector and Regulation (EC) No 2006/2004 on consumer protection cooperation
  (COM(2007)0698 – C6 0420/2007 – 2007/0248(COD))
  .

  Te groot om hier te publiceren.

 17. 35

  EN IK CITEER EEN JOURNALIST

  “ik kom nog even terug op je mail van vorige week over een Europese richtlijn die providers zou verplichten actie te ondernemen bij illegaal downloaden. Wat je hebt doorgestuurd is een copy/paste van een soort spamactie die absoluut nergens op slaat. Sommige Europarlementariers hebben duizenden mails ontvangen, allemaal dezelfde. Hieronder de link naar het ontwerpverslag Harbour van de commissie interne markt en consumentenzaken van het EP dat vorige maandag 7 juli in stemming is gebracht. Kijk naar amendement 31 en 32 van artikel 21 lid 4 en je zult zelf merken dat het alleen gaat over een verplichting voor de providers om INFORMATIE TE VERSCHAFFEN AAN OUDE EN NIEUWE KLANTEN over de wettelijke aspecten van het gebruik van elektronische communicatiemiddelen. M.a.w.: providers zullen hun klanten ervan in kennis moeten brengen dat bepaald gebruik legaal dan wel illegaal is. Het gaat dus alleen over een informatieplicht in de contractuele verbintenis met de klant. Er is dus eigenlijk niets aan de hand. Niemand weet hoe deze hoax tot stand is gekomen. Wel zijn er weer duizenden mensen met de beste bedoelingen ingetrapt. (…) Bart Staes alleen heeft 80 mails gekregen. Een schaduwrapporteur van de Europese groenen heeft over de kwestie ook een analyse gemaakt. Er is absoluut niets aan de hand. (…) Op 2 september komt het verslag Harbour in 1ste lezing in de plenaire vergadering van het EP. De juiste tekst staat nog niet op het net.

  Dit is de link naar het verslag Harbour: de informatieplicht is slechts een heel klein onderdeel in een pakket regelgeving ter bescherming van de consument in de elektronische sfeer.

  http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONSGML+COMPARL+PE-404.659+01+DOC+PDF+V0//NL&language=NL