1. 2

  Toch wel aardige fragmenten. Ik weet zeker dat drs. Boobelino veel aardiger zou zijn tegen de modellen als hij Newton’s baantje van toplessfotograaf mocht overnemen.

  En Erwin Olaf is in zijn stopcontactenfetish duidelijk geïnspireerd door Bandirah

 2. 3

  Soms heb ik spijt dat ik geen tv kijk, zoals nu..maar heb ik iets gemist?

  Ik lees boeken, web 2 dingen..moviehouse.., ontmoet mensen (in twee dagen..op twee plekken)..(nijmegen en maasland)….Polen, Canadezen, Duitsers, wit-russen, westlanders, russen, fransen, wales..enkele verloren Amerikanen..allemaal met academische achtergrond tijdens een bbq en/of pizafeest..maar toch..de (mijn) aarzeling is wat het gewicht is om te kijken naar wat anderen fraai vinden..ik weet het niet en kijk niet…te licht wellicht..

  Ik ontmoet mensen liever.

  Heb niets gemist..IRL…gaat verder dan tv/web Xi.

 3. 5

  ik zie weinig stopcontacten bij Hopper.

  Het onderwerp, eenzame vrouw in gedachten verzonken, is wel Hopperiaans ja. Maar de genie van Hopper zit hem ook, met name, in het lichtgebruik. En dat zit totaal niet in die foto van Olaf: een saaie, uniforme belichting. Anti-Hopper, zou ik zeggen.

 4. 6

  @4/5, Erwin Olaf noemde bij een andere foto een andere Amerikaan: Norman Rockwell (stuk kitscheriger dan Hoppper, dus past wel bij Olaf).

  Hij vond overigens dat het hem niet gelukt was om het (zorgeloze) VS van Rockwell te vinden:

 5. 7

  Tja, hij had ooit dat fotoboek met die ingebonden vetterds in zwart-wit. Dat vond ik wel mooi: strip-achtige illustratie, gewoon omdat het kan. Toen zag ik die foto met z’n halfstijve pik door een leren onderbroekje en dacht ik: mwah – ijdeltuit. En nu is het gewoon keiharde kitsch – spelen met cliche’s waarvan het lijkt alsof er een boodschap achter zit. Boodschappen haal ik wel bij de Albert Heijn.

 6. 10

  Jammer dat Jelle de confrontatie over Erwin’s ‘islamofobie’ niet aanging. Immers toch een recente m.n. hoofdstedelijke ontwikkeling.

 7. 11

  bassie.

  het bijzondere was nou juist dat Olaf’s woede over de gevoelde inperking van zijn vrijheid, niet resulteerde in islamofobisch getetter.

  het blijft belangrijk om goed te luisteren bassie. anders lijk je een domoor.

 8. 12

  larie strijkt zich door de haren, en druk vervolgens op ‘Plaats reactie’.

  Goed dat je eerst veiligheidshalve elke gesprekspartner test op aanwezigheid van academische achtergrond! Dat kan een mens zo veel overbodige conversatie besparen.

 9. 13

  Wat Erwin Olaf doet is niet zo heel erg bijzonder. Er zijn talloze mensen in Nederland die ook wel eens in de spotlights mogen staan – interessante levensloop, aansprakelijke persoonlijkheid en goed kunnen babbelen met humor en intelligentie gekruid – en nog meer te vertellen hebben dan die BN-ers.

  Zoals een persoon als Erwin Olaf staat veel meer in de media centraal. In meerdere programma’s is hij al geweest, mooie kleurrijke tijdschrift-, krantenartikels heb ik al doorgebladerd. Kortom een groot voorstander van meer variatie – juist bij de VPRO zouden ze niet in de grote maalstroom mee moeten gaan.