1. 12

  Woet, ik heb een lekker lange route gevonden! 13.303 mijl. Wie raadt van waar naar waar? Of weet iemand een nog langere rit?

 2. 13

  @Bismarck

  Whitehorse, Yukon Territory, Canada (Zelfde als waar Dagobert zn eerste bank kocht denk ik!) naar Neiden, Finland, is 15,299 mijl

 3. 15

  @13: Dies creatief! Dan zou je nog wat verder moeten kunnen (Alaska is toch verder dan Yukon neem ik aan?).

  @14: Das ongeveer die die ik bedacht had (dutch harbor – Tomsk). Om de een of andere reden kan verder dan tomsk rijden blijkbaar niet, hoewel irkutsk en vladivostok toch aan dezelfde weg liggen. Beetje jammer, anders zou je bv. ook Petropavlovsk kunnen invullen en iemand echt bijna de hele wereld laten rondrijden (dutch harbor ligt op de aleuten, maar een relatief korte zwemtocht vanaf kamtsjatka).

 4. 16

  @Bismarck

  ik probeerde ook 2 plaatsen in Alaska maar die pakt ie helaas niet. Een ander punt in Alaska naar het puntje van Scandinavië is weer slechts 10,500 mijl oid

 5. 17

  @16: Ja hij is op een vreemde manier selectief in Alaska. Nome (op het vasteland) kan niet, Dutch Harbor (midden op de aleuten en dus los van het continent) is geen probleem, tenminste met de siberische steden die ik geprobeerd had.

  Ik moet straks thuis die van jou eens uitproberen, want de afstand is wel erg groot voor zo dicht bij elkaar. Ik ben benieuwd welke vreemde bochten die maakt.

 6. 18

  @13: Die van jou is pas een echt paasei!
  Het zou namelijk verder zijn, dan vanaf Dutch harbor (terwijl je op weg van dutch harbor door white horse heen gaat). Dat komt oa. doordat Boston-Frankrijk ineens een kleine 2000 mijl meer is! Dan nog zijn er ergens een paarduizend mijl teveel… Ik zie niet waar die precies zitten, maar het is wel hoogst merkwaardig, maar goed gevonden! Ik geef op, jij wint.

 7. 19

  @13: Google goochelt soms met mijlen en kilometers. De startplaats in de VS geeft mijlen, en in Canada kilometers. Jouw oplossing geeft bij mij 15,299 km. Dus Bismarck wint tot nu toe met 13.303 mijl.

  @15,16: Het lijkt erop dat Google alleen (grotere) steden in de Verenigde Staten Canada en Europa plus een stukje aziatisch Soviet Unie toestaat.

 8. 20

  echt geen aprilgrap.
  Of anders hebben ze ze er nog nie afgehaald.
  Zelfs voor Porto en Madrid stuurt hij je langs Le Havre

 9. 21

  Pauzetijdverdrijf:
  De voormalige soviet republieken komi, Tomsk, Novosibirsk en Kemerovskaya doen nog mee, maar Khakassia en Krasnoyarsk niet meer.

  Van Dutch Habour tot Mezhdurechensk is het overigens 13490 mijl ;)