1. 1

  Daar moet ik over nadenken geachte, c2h5oh belet mij enigszins, vrijdagborrel..de zon..jubel..
  Alcatraz, wow..bij fishermanswarf eens volledig vrolijk (lees beschonken op primitovo alcatraz, echie) een nieuwjaarsvuurwerk mogen aanschouwen al koutend over “the Amarican way of life” met een stel travo’s.

 2. 6

  Maar Vrienden, Collega’s en Regaarders: het is zo eenvoudig. [wacko mode is ON]
  Kijk.
  Er is een bloody of all people Jamaïcaan, (‘Yea mon’) die ontploft is. Nu: wat is zo stupide als een Jamaïcaan die zich verzelfmoord voor de Allahsoverheersende zaak???
  Dat was de eerste inzet voor deze tekening.
  Krijg je vervolgens de niet echt ondenkbare theorie dat men de bommen wel eens 10 minuten, lees: één station eerder had afgesteld dan men hen wijsmaakte…
  Kijk vervolgens naar de volkomen absurde gedachte dat je, door jezelf (eventueel) op te offeren voor een “Goede Zaak”, je dan een betere wereld zou krijgen…

  Wat een laag zelfbeeld! De wereld is beter af omdat ik mezelf en liefst zoveel mogelijk anderen wegblaas!…
  Stel vervolgens vast dat die “betere zaak” voor sommigen, wel eens het algemene gevoel zou kunnen zijn van Ons Allen hier, nl. zij die nog geloven in iets als pakweg een Betere Wereld, of een Eendrachtig Europa…
  En besluit dan dat het meest surrealistische beeld wat je kan bedenken: van de aarde afspringen met een parachute, al roepend: “we’ve made it!” is, -onnozeler escapisme, één van de plagen van deze tijd, kan je toch niet bedenken?
  Slot:
  Vier idioten, antichrist-CheGuevara’s als het ware, hoog in hun bol, willen ontsnappen aan een wereldbol waar iedereen in herzelfde schuitje (ALL –CATRAZ? Heh? Hebbuhem?)
  De aarde en haar landpartijen zien er zeer vaag uit, maar wèl met onbestemd scherpe tanden.
  Even onbestemd als de reden waarom iemand met een rucksack een onbestemde terreur in een onbestemde metro met onbestemde mensen wil treffen.
  Snappe wie kan -dus lààt ze in gotsnaam met een glanzend valschermpje aub onze aarde verlaten.

  Ahum.

  Excuus: ik was nochtans zo extreem duidelijk, dacht ik, in a idiosyncratic way, blijkbaar…

 3. 8

  Zie ik daar wat stoom uit uw oren komen? Zeer scherpe beschrijving van het tot stand komen van uw tekening. Associatieve gedachtensprongen spelen zich af in ieders unieke “universum” en alhoewel logisch bevonden door de schepper niet altijd begrepen door de kijker.

  Wees mild in uw oordeel en vergeet niet uw wacko-mode uit te zetten andsers komt u dat duur te staan in de lokale Delhaize ;-)

 4. 9

  SHEIT Larie! snelsnel: [wacko mode is OFF]
  oef.
  nou, dat waren me de wackieste 3 1/2 uur sinds lang, damn.
  Vergeef me: zit in het echte leven in het soort hoek waar Caprio me al plaatste, en kijk ook even naar het uur: ik was een nogger ipv een aller. Niet geslapen, en zeer geslepen, qua messen trekken in gesprekken.
  Maar de associatieve slangenkronkel in het tot stand komen: recht uit het hart gegrepen.
  En nu hoebahoeba naar de Delhaize, want het is feest vanavond!

 5. 10

  MixMasterMike: yep, niet de intentie was het… Maar het prachtige van tekenen is dat je zoet kan vertellen met zure lijnen, en omgekeerd.
  Het blijft voor mij een onoplosbaar raadsel hoe de jaren ’00 iets opbrengen waar overdovend over gezwegen wordt: de kamikaze.
  Waar je vroeger op school nog wel eens BANZAAAIIII riep, al grommend op je klasgenootjes afstormend, en een soort van “what balls” bewondering/onbegrijpen had voor hen die in de Zero stapten met een laatste glaasje Saké op kosten van de keizer: zo absurd komt het over dat iemand ’s ochtends een luizig deurtje uitstapt om massazelfmoord te plegen.
  Het is iets wat ik blijvend niet bevat, en waar ik graag veel meer over zou lezen. Het is het raarste sociologische fenomeen van dit prille millenium, dus kan ik ze niet enkel mit der knapsack afbeelden, het zou ze pervers genoeg oneer aandoen.
  Alsof het een begrijpelijke reden zou zijn om van deze aarde af te kunnen springen vanwege iets wat niet bestaat, want hey, god is al een tijdje dood hoor, heren bombackpackers…

 6. 11

  En dit erbij, is het niet wachten op de eerste sexy, opgemaakte, gesilicoonde, lustig kwebbelende bombimbo?
  “Superstoot blaast beautyshop op vanwege terreurtrendy”