Aidspatiënten mogen condooms gebruiken

Toch wel schokkend nieuws: het Vaticaan laat het hoogstwaarschijnlijk toe dat AIDS-geïnfecteerden condooms gaan gebruiken. De Rooms-Katholieke kerk werkt aan een document hierover, dat binnenkort openbaar gemaakt wordt.

Deze maatregel is er één die ongelofelijk pragmatisch is. De Rooms-Katholieke kerk staat namelijk niet al te bekend om het in het leven roepen van “nee-tenzij” regels.

Blijft de vraag of je alleen een condoom om mag doen als je bewezen geïnfecteerd bent of dat je als je een vermoeden hebt het rubbertje ook om mag schuiven?

 1. 1

  Liz E. vindt het een vreemd besluit. Er mag alleen een condoom gebruikt worden wanneer er al HIV in het spel is? Liz E. denkt dat voorkomen beter is dan genezen…..Maar het is al een stap vooruit naar moderne tijden in het Vaticaan.

 2. 4

  Quote van Sargasso reageerder Arduenn:
  “Nou moe, tweeduizend jaar lang propageren dat de dood voor de gelovige slechts een doorgang is naar een betere wereld en nu gaan vertellen dat de dood erger is dan condoomgebruik. Daar gaat mijn geloof aardig van wankelen.”

  Briljant!

 3. 5

  @spuyt: De dood komt voor iedereen. Misschien wat later als je een condoom gebruikt. Als dat een kerkganger is (en ook nog luistert naar de kerk) heeft de kerk er baat bij want in de tijd tot de hemel kan hij penningen afdragen aan de gemeenschap.

  Zo zie je “money makes the world go round” zelfs de spirituele.

 4. 10

  Snap het wel hoor. Zelfmoord mag niet, onveilige sex en geen medicijnen wel. Begreep de naam al niet helemaal maar wordt nu een stuk duidelijker. Een beetje ongeduldige gelovige springt dus meteen bareback een darkroom in om “the gift” te ontvangen.

  Jammer dat deze “patch” niet werkt voor priesters. Die besmette kan wel met condoom op handen en voeten gaan staan maar dat stopt de verspreiding niet.

  Hopelijk komt snel v1.1 uit waarbij condoom gebruik ter voorkoming van besmetting goed wordt gekeurd. Wordt er weer heel wat leed uit naam van de heer in deze wereld voorkomen.