Aibo goed bezig

Voor wie van gadgets houdt; Sony maakt weer eens de blits met Aibo, het vriendelijke sociale robothondje. Bazen die nu geen minuutje quality time meer over hebben voor hun gezelschapsrobotje kunnen voortaan de belevenissen van hun Aibo nalezen op het internet, aangezien het robotje sinds kort zelf een (foto-)blog kan bijhouden;

De nieuwe Mind 3 software stelt de robothond van Sony in staat zijn dagelijkse ervaringen in een online dagboek bij te houden inclusief foto’s en zijn gevoel erbij. Een baasje die zijn robothond te lang alleen laat, zou kunnen lezen dat Aibo met zijn bal heeft gespeeld omdat hij zich erg alleen voelde. (telegrof)

Als Sony nu aan alle 10.000 medewerkers die ze vorige week ontsloegen zo’n leuk Aibo’tje meegeven zijn ze pas echt een sociaal bedrijf. Aan de andere kant, die 10.000 man zitten thuis en dan heeft het weinig zin om de Aibo te laten bloggen over eenzaamheid. Dan krijg je zoiets als dit;

Lief blog. Mijn baasje heeft vandaag weer zo leuk met me gespeeld. Ik zou al mijn mede aibo’tjes een baasje gunnen die altijd leuk met ze speelt. Hier is een leuke foto van mijn ongeschoren baas in zijn ondergoed. Liefs, Bo.”

Ik wil er wel één (bijna jarig). Het vriendelijke beestje is verkrijgbaar vanaf 1720 dollar, maar dan heb je ook wat. Ik moet bij berichten over Aibo altijd denken aan die robotuitvoering van een gedienstige sociale Marilyn Monroe die er in mijn lifetime nog komt.

 1. 3

  Hoe zou die dat doen. Geschift rondrennen kost alleen maar batterijen, dood gaatie er niet van. Ik denk dat hij in een 220V snoertje gaat bijten. Met kortsluiting en alles op zwart.
  En daarna vragen in de 2e kamer door Partij voor de Dieren.

 2. 15

  het requiem van amadeus als realplayer zooi:

  http://ra.mmv.ru/Mozart/Requiem/1.rm

  via http://ra.mmv.ru/mozart_e.html

  wel leuk had al een tijdje even niet gehoord. Zou wel een dramatisch gebaar zijn van onze Aibo als ie via een stijle leercurve tot het inzicht zou zijn gekomen dat een Realplayer versie van Requiem van Mozart het beter zou doen tijdens digitale zelfmoord dan een midi uitvoering van Bach’s ding.

  Ik denk dat als iemand sony belt met deze gouden tip er wel een gratis Aibo inzit.

 3. 16

  ……of Carmina Burana van Carl Orff, dat geeft tenminste ‘het grote lijden’ aan. Je zal hem toch missen, zo’n elektronisch geval. :D

 4. 21

  Ja de vraag is wanneer wordt de Aibo zo intelligent dat hij een bewuste keuze kan maken tussen zelfmoord op zijn blog en geestelijke verrijking. Als je hem eerst zelfmoord leert kan je hem niet daarna Billy Holiday leren, tenzij het een nep zelfmoord is zoals bij computerspelletjes.

 5. 23

  Vergeet die verrijking maar, dat is voor de rouwkamer.

  Aibo voelt zich treurig en gaat voor webcam zitten, scharrelt wat met een schaar of zo. Zoekt naar bijpassend liedje, zingt het in de cam en voelt zich steeds treuriger omdat baasie weg. Nieuw liedje. Echte tranen erbij zijn over de top, of niet ? Climax.

 6. 32

  DP: u kunt toch 10.000 ontslagen sony nerds aan de vervulling van uw diepste verlangens naar een MM met gevoel voor rechtvaardigheid laten werken..robotica/humanoide ontwerpen zijn er..zelfs missverkiezingen, om het modegevoel te kweken, ze niet van ‘echt’ te onderscheiden, beter dan was of rubber en makkelijk in onderhoud, de ware ideale vrouw als virtuele neukpop voor iedere verlopen diep trieste en vereenzaamde mannelijke ziel ligt in uw bereik. Wie weet heeft u een hit en betaalt het zichzelf in drie maanden in duizendvouden terug.

 7. 33

  Ruud, we hebben het vnl over de romance tussen Aibo en zijn baas. Die Little Red Rooster doet me wel wat, coming from de kleine Aibo…

  drama drama drama on the webcam

 8. 40

  In Dreams
  Roy Orbison
  A candy-colored clown they call the sandman
  Tiptoes to my room every night
  Just to sprinkle stardust and to whisper
  “Go to sleep. Everything is all right.”

  I close my eyes,
  Then I drift away
  Into the magic night.
  I softly say
  A silent prayer
  Like dreamers do.
  Then I fall asleep to dream
  My dreams of you.

  In dreams I walk with you.
  In dreams I talk to you.
  In dreams you’re mine.
  All of the time we’re together
  In dreams
  In dreams.

  But just before the dawn
  I awake and find you gone.
  I can’t help it, I can’t help it, if I cry.
  I remember that you said goodbye.

  It’s too bad that all these things
  Can only happen in my dreams
  Only in dreams
  In beautiful dreams.

  http://ynucc.yeungnam.ac.kr/~bwlee/midi/indrms4.mid

  lach en een traan

 9. 41

  Ik kan er niet meer tegen, zit te janken achter mijn laptop na zoveel songs. En ik heb morgen de hele dag slipcursus vanaf 07.30 uur dus ik ga pitten, mazzel.

 10. 49

  Goed, ik teken de petisie. Maar heb je ook wel eens gezien hoe National Geographic Channel en Discovery aasdieren volstoppen met camera’s om een aanval van een python, een baviaan of een haai te filmen ?

 11. 57

  Hier wel, niet veel, eigelijk best wel nadat ik meer van sargasso leerde kennen kwam ik er achter dat het misschien niet zo handig was om geen naam te hebben maarja wat te doen.

 12. 58

  Je hebt groot gelijk. Ik zocht destijds en vond gelukkig een para-frase op het woord ‘mesalliance’ dat op de kop van m’n kop zat.

 13. 59

  mésalliance

  n. mistaken marriage; marriage into lower social class.
  © From the Hutchinson Encyclopaedia.

  En ik maar peyote denken………

  Zo zie je maar weer,

 14. 63

  mescaline, ik heb mijn soundcard zodanig naar de gallemiezen geholpen dat ik momenteel gedepriveerd ben van internetgeluid.. da’s een ernstig gemis zoals u weet en dus geen commentaar kan leveren op deze dance macabre..

 15. 64

  Als Sony nu eens gewoon lekker verlies blijft maken, iedereen in dienst houdt en geen domme nieuwe huisdieren ontwikkelt dan kunnen over 5 jaar tenminste alle 150.000 werknemers van een geinflateerd overheidspensioentje gaan genieten.

 16. 65

  In de communistische heilstaat van DP was dit natuurlijk nooit gebeurd. De tienduizend mensen hadden hun baan nog gehad en het bedrijf had met hevige subsidies de Commibot ontwikkeld. Als de Commibot zich verveelt zoekt hij op internet een rare foto van de Amerikaanse president op en zet er dan een niet-grappige grappige opmerking onder. De interactiviteit van de Commibot is wat beperkt maar zeer effectief: zodra hij geen zinnig tegenargument in een discussie kan verzinnen gaat hij over tot scheldpartijen van een zeldzame simpelheid.