Afrikanen zijn rasechte Multifans

De Afrika Cup kampt met een tekort aan supporters in de stadions voor sommige wedstrijden. Of beter, het merendeel van de wedstrijden. Of liever, alle wedstrijden waarin de Black Stars niet spelen. De Ghanezen hebben daar een aardige oplossing voor bedacht. De Multifan!

We wisten al dat Ghanese supportersgroepen worden ingehuurd om de sfeer in de stadions te verhogen bij gebrek aan fans van de deelnemende landen. Net zo leuk is dat vele Ghanezen tijdens de wedstrijd een van de twee partijen hartstochtelijk steunen. Tijdens de wedstrijd tussen Egypte en Zambia ging een groot deel van het (Ghanese) publiek als een man achter de Zambianen staan.

Naast ons tijdens de wedstrijd tussen Egypte en Angola zaten twee, wat rijkere, meisjes die van top tot teen in Angolees rood waren gehuld. Of ze ook een Angolees paspoort hebben? Nee hoor, ze komen gewoon uit de noordelijke stad Tamale in Ghana. Echte multifans.


Het toppunt van het verschijnsel Multifan is de jongen rechts op de foto. Peter is een Liberiaan, wat duidelijk te zien is aan zijn vlag, die sinds enige tijd in Ghana woont. Hij heeft vele Ghanese vrienden, zoals bijvoorbeeld de jongen links op de foto, en steunt normaliter de Black Stars (tenzij ze tegen de Liberianen spelen natuurlijk). Tijdens de wedstrijd tussen Ghana en Nigeria is Peter echter om onduidelijke redenen een supporter van de Nigeriaanse Super Eagles. Let hierbij op het groene geval rond zijn nek.

Liberia, Ghana, Nigeria. Maar wie moet volgens hem dan de Afrika Cup winnen? Kijk eens goed naar mijn shirt, zegt hij. ‘Zie je het niet dan? Ivoorkust is mijn favoriete team! Die verdienen de titel!’

Oorspronkelijk artikel.

Reacties (3)

#1 larie

Zeg gewaardeerde poster..ga eens snel solliciteren bij nos-sport..Dan en dan alleen schuif ik aan bij de buis :)

Je krijgt toch gelijk zin een voetbalwedstrijd te zien met je posts (tot nu toe twee maal in mijn bestaan langs de lijn..vanwege)..hoe doe je het.

  • Volgende discussie
#2 zmc

Dank voor dit prachtige nieuws! Echter, vrouwen die van top tot teen ergens in gehuld zijn, dat blijft toch altijd jammer.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 S’z

Niet nieuw, was ook al zo op WK Korea Japan en ik denk zelfs eerder al ?

  • Vorige discussie