1. 1

  Meer dan 24% zelfs. En vandaag stond ie ook weer op +7% inderdaad. Aan het eind vandaag vast wat minder maar dat is nog eens herstellen sinds zondag…

 2. 4

  Ik denk niet dat ie iets suggereert. Ik tipte afgelopen maandag de reusachtige +25% stijging in de context van “reddingsplan-nieuws” maar deed dat met een link die te real-time was: die stijging was er alleen die dag te zien. Ik zie dat er nu een wat stabielere bron is opgespoord.

  Aan de andere kant zie ik nu net dat dit Geoff is en niet Steeph, die naar mij reageerde met die statibiliteits-info…

  Ik vroeg me maandag af of dat de grootste 1-dags stijging ooit, dan wel in hele lange tijd voor ING was.

 3. 5

  Joh, geef gewoon toe dat er wat mensen met voorkennis hebben gehandeld en de algemene opwaartse trend van maandag hebben gebruikt om hun handel met voorkennis te camoufleren.

 4. 6

  Oh, dat is wat ‘ie suggereert. Ik ben dermate slecht in complot-denken dat ik het helemaal niet snapte.

  Maar gelukkig maar dat we altijd beurs-experts annex algemeen alles-door-hebbenden als Bismarck hebben om dat soort dingen te duiden. Wat zou iemand als ik toch zonder iemand als dat moeten. Cheers mate!

 5. 7

  Nou, nou. Volgens mij stegen ook Deutsch Bank en BNP Paribas met dergelijke percentages. Het zegt voornamelijk dat de markt ‘denkt’ dat ING evenveel blootstaat aan de problemen in Zuid Europa als de Duitse en Franse banken. Wat enigszins verwonderlijk is, lijkt mij.

 6. 8

  @6: Dankje, maar ik zou mij in dit geval niet meer status toekennen dan een magic 8-ball. Tenzij je daar veel status aan toekent.

 7. 9

  @8: Ik meende zelf een kleine cynische component te ontwaren in m’n loftuiting — maar aangezien wel waar is dat ik echt vreselijk slecht ben in complot-denken vind ik het inderdaad voldoende om het op “kleine” te houden.

  Concreet denk ik niet dat er iets vreemds aan de hand was met die +/- 25% anders dan eerst de overdreven nervositeit op de financiële markten en toen de opluchting toen iedereen net kon doen alsof ze in dat “reddingsplan” een goede reden gevonden hadden om eigenlijk helemaal niet zo nerveus te zijn.

 8. 10

  tsja tsja tsja…
  Het is toch sneu dat lui hier het idee hebben dat beursen ook maar iets vertellen. Echt heel sneu; lees nog een keer “das Kapital”

  dit is hoe de bank iedereen een poot uitdraait… Je wilt het niet snappen, je wilt graag een sheeple loonslaaf blijven omdat je weet dat er meerdere andere sheeple onderdrukt worden in olierijkere landen. Ga je schamen. Ga je nog een keer schamen. Ga een keertje nadenken over hoeveel kinderen de dood vinden voor jouw abjecte ideologie. (echt heel naar, ik weet het, ik hoop dat je nu ook echt een keer goed nadenkt)