AFFF 2008 aangekondigd

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

AFFF banner - publicatiemateriaalWhoehoe, vandaag een tot vrolijkheid stemmend persbericht in de GC-mailbox: De nieuwe editie van het Amsterdam Fantastic Film Festival werd aangekondigd. Trouwe lezers herinneren zich vast het verslag van dit festival op deze site, met als hoogtepunten de het interview met Terry Gilliam, de Night of Terror en natuurlijk het zombie-walk incident .

Dit jaar zal het alweer 24e AFFF gehouden worden van 9 t/m 20 april in Pathé Tuschinski te Amsterdam, een duidelijke upgrade wat lokatie betreft. Een goede zet van de nieuwe directie (horrorgoeroe en AFFF-directeur van het eerste uur Jan Doense besloot zijn energie anders te verdelen en is alleen nog als programmeur en adviseur betrokken bij het festival).

Tijdens het komend festival zal de focus liggen op vier gebieden: In het American Independents programmaonderdeel wordt aandacht besteed aan de terugkeer van de Amerikaanse film op het onafhankelijke (genre)filmcircuit. Uiteraard zullen de European Shorts weer terug zijn, een persoonlijke favoriet van ondergetekende. Animatiefilms zullen ook weer een balangrijke plaats innemen in deze editie van het festival en er kan naar hartelust gediscussieert en voor eigen parochie gepreekt worden tijdens het symposium ?Who Needs Hollywood?’.

De komende tijd zal meer informatie naar buiten komen over (niet geheel onbelangrijk) welke films er komen te draaien, wie de (ere)gasten zijn en of er weer een prijsvraag voor GeenCommentaar-reageerders inzit. Ik mik straks natuurlijk weer op een perskaart, maar jullie zullen mij hoe dan ook op de Night of Terror tegen komen.

Reacties (2)

#1 dramklukkel

Ik meld me hoe dan ook weer aan.

  • Volgende discussie
#2 Victor

ik ben benieuwd wie ze als gast weten te strikken. Het zal lastig worden het succes van de megaster die Gilliam is te evenaren…

  • Vorige discussie