AD test burka

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Wat zouden mensen allemaal tegen je zeggen als je een burka draagt? Het AD nam de proef op de som. Sommige opmerkingen zijn beledigend, sommige vol medelijden, maar opmerkelijk is dat sommige moslim-mannen openlijk met de verslaggeefster flirten, terwijl dat verboden is tijdens de ramadan.

Ondanks de benauwde en zweterige atmosfeer onder de sluier heeft een nikab ook zo zâ??n voordelen. In de tram en metro heb je de ruimte. Zelfs de kaartcontroleur blijft op eerbiedige afstand. ,,Ik wil echt niet naast haar zitten hoor,â??â?? fluistert een meisje tegen haar vriendin. ,,Nou, Natasja, je moet echt ophouden met lachen. Dit is echt vreselijk onbeleefd.â??â??

Reacties (3)

#1 Packet Storm

Ik vond het stukje waarin de turkse beveiligingsman zegt blij te zijn dat er nog vrouwen zoals haar bestaan ook erg leuk…

  • Volgende discussie
#2 janine

Moet je eens een vrouw in europese outfit door de straten van Afganistan sturen, en opschrijven wat ze tegen haar zeggen. Deze reacties kende we toch al?
Bovendien draagt die vrouw helemaal geen burka, maar een niqaab, de laatste laat toe dat je door een spleet kijkt, bij de eerste zit er ook gaas voor de ogen. Ik vind het niet kunnen vanwege de veiligheid, je weet niet of het een man of een vrouw zt die er onder zit.
De test zelf zou ik leuker hebben gevonden andersom, bovendien zouden we door die opmerkingen kunnen begrijpen waarom sommige vrouwen zo hardnekkig onder die burka geborgen blijven.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Henk

Burka’s zijn voor imkers ;-)

  • Vorige discussie