1. 2

  Het is een misvatting te denken dat aandeelhouders profiteren van een eenmalig vaccinatie campagne. Aandelen bewegen voor structurele winstverwachting en dat is hier niet aan de orde.

 2. 4

  Ik geef slechts aan dat het gesuggereerde economische voordeel door griephypen niet bestaat en daarom de ‘onbevangenheid’ van Osterhaus helemaal niet ter discussie staat. Het is slechts een treurige Nederlandse traditie van iets met hoofd en maaiveld.

 3. 5

  Het is toch een flinke order die gedaan is door Nederland? Ik snap niet waarom dat niet goed is voor het bedrijf. Misschien dat dat zich niet direct vertaald in een hogere aandeelstand, maar het is i.i.g goed voor het bedrijf.

  Ik schrik er toch een beetje van. Ik vraag me af of de journalisten die hem elke keer vroegen dat wel wisten, en waarom ze dat dan niet met ons deelden.

 4. 8

  “En zo flikker je in 1 vloeiende beweging je reputatie in de prullenbak”

  Nou en, je kan niet bij de bakker je brood betalen met je reputatie, maar harde dukaten werken echter wel.

  Zou het wel een goede streek vinden als ie er door binnen loopt.

 5. 13

  PS hij geeft nu dus openlijk toe dat hij aandelen heeft. Even ter herinnering een oudere quote van hem, ook al genoemd in het artikel @7

  Ab Osterhaus: “Alsof ik belang zou hebben bij een griepepidemie en mijn aandelen daardoor in waarde zouden stijgen. Onzin. Want ik heb helemaal geen aandelen…!”
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/4213764/__DOEM_profeten_tegen_wil_en_dank__.html
  Geen aandelen?

  Nee maar wel certificaten (wat feitelijk hetzelfde is) van aandelen.. kuch kuch..

  Drie keer een recent virusverhaal wat later zwaar overdreven blijkt te zijn, 3 x onnodige paniek en onnodige vaccins en kosten voor de overheid, maar kosten voor de een zijn winsten elders.

 6. 14

  Vanaf het al-ler-eer-ste begin, en sla er de eerste reacties hier op Sargasso er maar eens op na zou ik zeggen, du le moment dat H1N1 de kop op stak…is er al een link gelegd met deze ordinaire zakkenvullers en de farmaceutische industrie. Maar dat Ab er Zo godsgruwelijk vuistdiep tot z’n oksels inzat…

  Gelukkig zijn wij hier niet van gisteren…

 7. 17

  Gelukkig heb ik geen rooie stuiver om te investeren, ik zou als wetenschappelijk doemblogger zomaar eens in de verleiding komen om te beleggen in goud, olie en rubber opblaasboten…

 8. 19

  Ik verbaas me zo langzamerhand nergens meer over. Die Ab moet zich verre houden van aandelen in bedrijven die schuren aan zijn werkterrein. Wat een idioot. Is er dan niemand meer met nog enig besef van ethiek?

 9. 20

  Wat je weet zie je, daar moeten “we” nog aan wennen. De instrumenten tonen “dingen” die voorheen, wellicht, al lang speelden maar nu door de mens gezien niet op de juiste waarde t.o.v. de dingen ingeschat worden.

  Dan ga je als newbie (of in dit geval een economisch verbonden valserik) lopen brullen….rampen rampen.

  Take a brake.

 10. 21

  “Tis dat ik zo arm ben als een kerkrat anders” @ Carlos? Tsjeesus. Goed, geintje meneer Sonneberg. En er een graantje van meepikken is menselijk in deze barre tijden, maar er zijn grenzen. Je zat er dus wél over te peinzen. Met die gedachten te spelen. Jawel. Om te gaan beleggen in rubberboten en kaplaarzen dergelijke. En ondertussen een maalstroom van naargeestig doemdenkerige posten en angstvisioenen van rode stofstormen in Australië en verzuipende Maladiven en weet ik al niet meer alsof de wereld al is vergaan de ether in lopen slingeren zeg…

  Godverdegodver.

  Wee je gebeente mannetje als die hele Global Warming Een Grote Hoax blijkt, Nót the inconvenient truth als het ware…en ik hier nog steeds 6 meter beneden N.A.P. met droge voeten zit.

  Want dan hangen we je op aan de hoogste boom ja, net als Ab…

 11. 27

  *bloost* Sorry, alleen de titel gezien, niet de link gevolgd. Niet goed opgelet.

  Overigens, wat ik ook heel goed vond aan de aflevering is dat ze de (schijnbare) belangverstrengeling van universiteiten inkaderen in rijksbeleid om universiteiten afhankelijk te maken van inkomsten uit het bedrijfsleven.

 12. 29

  @28, nee dat zie je verkeerd.

  De overheid dwingt universiteiten tot “kennisvalorisatie”, dat wil zeggen: universiteiten moeten geld verdienen door hun opgedane kennis te gelde te maken door bv’tjes van medewerkers en hoogleraren.

  Dat leidt tot twee soorten problemen.
  Ten eerste betekent het minder geld voor fundamenteel onderzoek. Dat is immers onderzoek dat op korte termijn geen cent oplevert, en waar dus het universiteitsbestuur op tegen is.

  En ten tweede leidt het ertoe dat mensen die onafhankelijke adviseurs zouden moeten zijn (wetenschappers) een belang krijgen bij de uitkomsten van hun onderzoek. Zoals hier de heer Osterhaus. Zijn bedrijf zet meer producten af, wanneer hij als adviseur onze regering paniek aanpraat.

 13. 30

  En ten tweede leidt het ertoe dat mensen die onafhankelijke adviseurs zouden moeten zijn (wetenschappers) een belang krijgen bij de uitkomsten van hun onderzoek. Zoals hier de heer Osterhaus. Zijn bedrijf zet meer producten af, wanneer hij als adviseur onze regering paniek aanpraat.

  Of de regering had better kunnen opletten toen zij iemand met mogelijk verstrengelde belangen in dienstnam als epidemie-adviseur.

 14. 31

  @29-30. Precies. De kennisvalorisatie dwingt veel wetenschappers om meer toegepast onderzoek te doen, en dan vooral in samenwerking met (of oprichtende) biotech bedrijfjes. Op die manier hou je weinig totaal onafhankelijke onderzoekers over. Maar die trend keert ook wel weer een keer.

 15. 32

  Zodra er iets in het nieuws is over een virus belt men Ab Osterhaus. Of belt Ab Osterhaus de media zelf? Er zijn meer deskundigen in nederland die kunnen vertellen over virussen. Ik heb nooit het idee gehad dat hij dat griepvirus ernstiger maakte dan het was. Hij vertelde in mijn optiek vij genuanceerd over dat virus.

 16. 33

  het moge toch zo langzamerhand duidelijk zijn dat de farmaceutische industrie er net als de financiele industrie erop uit is om zoveel en zo snel mogelijk winst te maken. Zie de ontmaskerende uitzendingen van RADAR op dit punt, waar artsen bezoekers uitleggen hoe ze de artsen in de luren leggen. Zo worden wij via Pauw en Witteman en de media ook bezocht met ‘voorlichting’ net als de bekende infomercials.Ook het gedrag van MONANTO dat toegeeft uit te zijn op de wereldwijde controle van de voedselindustrie. (zie utube)
  Onze griep epidemie is toch een leuke bonus voor de industrie? Succes verzekerd: Alle 27 landen van de EU vechten om virus remmers en griepprikken. Zelfs zo dat er een tekort zou gaan ontstaan. Om nu de paniek in te dammen werd er ineens een onderzoekje uit de hoge hoed getoverd dat zegt dat het voldoende zou zijn slechts één kuur te nemen. Overigens zijn over het algemeen schadelijke bijwerkingen van medicijnen zodanig weggewerkt dat we ze vanzelf bagatelliseren. Todat ineens het tegendeel duidelijk wordt. Zo was er een anti-depressief middel, dat als bijwerking heeft…… zelfmoord-impulsen!! Je komt van de regen in de drup dus. De arts die over deze gevaarlijke bijwerkingen in zijn onderzoek berichtte mocht zijn waarnemingen niet publiceren, toen hij dit toch wilde doen werd hij ontslagen. Dit zijn de schandelijke praktijken. De controle van de farmaceutische industrie is inmiddels zo heftig dat er vrijwel geen ziektebeeld in de bijbel voor psychotherapeuten DSM IV te vinden is als er geen onderzoek met medicijnen naar is gedaan. Farmacologie moet dus, terwijl van de meeste medicijnen geen langdurige studies gedaan zijn en zelfs volgens contract niet gedaan mógen worden! Als er dan bijwerkingen optreden dan zijn dat onverwachte complicaties die optreden omdat er een nieuwe ziekte is ontstaan en…..daar zijn natuurlijk weer nieuwe medicijnen nodig met…. nieuwe bijwerkingen. Ik wens de maatschappij beterschap van een industrie die hard meedoet met de bonus graaicultuur. Dat is de echte ziekte!

 17. 34

  @29 Er is helemaal niets mis met commerciële exploitatie van kennis.

  @De rest; Zet uw aluminium hoedje af; er is duidelijk geen belangenverstrengeling. Verder is alles wat dr. Osterhaus doet openbare informatie. Het aha moment dat Argos hier probeert te verkopen bestaat niet. Non-issues.

 18. 35

  nadat ook de overheid een onderzoek heeft ingesteld naar de verkwisting van belastinggelden dat door het dramatiseren van de zgn pandemie en de verplichting de adviezen van RIVD op te volgen ontstaan is, moge het duidelijk zijn geworden hoe belangenverstrengeling ook hier te lande tot ‘witte boorden corruptie’ leidt.
  Honderden miljoenen zijn verkist! Ook non-issues?
  Nog even afwachten waar Klink straks gaat werken.