1. 5

  Het is kerst.
  10.000 ? mensen dood.
  ned 1 : lieve kindjes
  ned 2 : Frans Bauer in concert
  ned 3 : (reclame) Filmpje
  rtl 4 : Chazia Mourali

  En zo kan ik nog wel even door gaan.

 2. 7

  @edwin: En dat waren er uiteindelijk maar 3000. Maar goed, dat waren dan ook Westerlingen ™ die schijnen meer waard te zijn.

  Ze moeten die girorekening (555 geloof ik) dan nog wel eventjes omnummeren van de actie voor Darfur.

 3. 8

  Even inhakend op Edwin van #5:
  Ik kwam om 21.15 thuis en het duurde tot 22.20 voordat ik een (kort) nederlandstalig journaal over de ramp kon zien. Wordt het niet eens tijd voor een 24/7 nieuwszender op Ned2 (nu er toch geen voetbal meer is)?

 4. 9

  lekker vooringenomen redactie, voor uw informatie, de sex toeristen zitten sinds een jaar of tien in brasil en de oude kolonie : indonesie, en niet op phuket of phi phi, daar ga je heen om decadent te duiken en jetskieen.
  dus het kan goed zijn dat je baas die op kerst verkansie is verzopen tijden een dure duikles….

 5. 14

  Is er vorig jaar in Bam een nieuwe trend begonnen met grote rampen met de kerst? Wat een verschrikking.

  Ondertussen zit ik wel alle beelden op te slurpen tot er een amateurvideo komt die daadwerkelijk de metershoge muur van water heeft. En nu maar afwachten wat voor impact dit heeft op de kust van Afrika.

 6. 16

  Laat ik even een nuance aanbrengen:

  9/11 was geen natuurramp.
  26/12 wel.

  Daarnaast had uw aller CNN ‘Breaking News’ voor een vrij lang gedeelte in de avond.

  (Antwoord op de vraag waarom je wel doodgegooid werd met 9/11)

 7. 19

  @Egor: Ik heb daar wel wat over gezien. Er waren geloof ik relatief weinig doden… In hoeverre die cijfers nauwkeurig zijn weet ik ook niet.

  @bicat: Nuance of niet, feit blijft dat 9/11 wel flink wat meer exposure kreeg dan 26/12… Zowel dit als vorig jaar. Is dat alleen maar te verklaren met het feit dat het geen natuurrramp was? Ik zou het journaal wel eens willen zien als zo’n vloedgolf de westkust van Amerika zou overspoelen en hetzelfde aantal doden zou opleveren…
  Wij kunnen ons nou eenmaal beter identificeren met westerlingen. Hypocriet, maar wel een feit.

 8. 23

  @Bicat: Dat bedoel ik te zeggen. Alhoewel niemand wel een beetje overdreven is.
  Een andere verzachtende omstandigheid ten goede van 9/11 zijn de grote economische belangen in Amerika.

 9. 25

  Weinig, maar alle hulp is daar nu wel een beetje mosterd na de maaltijd, nietwaar? Hoe lang voltrok zich de ramp daar totdat we hier in NL maar eens besloten er wat aan te doen.

  Was giro 555 vorige week niet voor Darfur? Ach, de problemen zullen daar dus wel opgelost zijn. Gelukkig!

 10. 27

  Beste SalonSocialist,
  u begeeft zich in de meest duistere krochten van het internet. Een kerker vol xenofobe racisten die eindeloos hun isolationistische mantra prevelen ..en daar dan nog in discussie mee gaan ook, u moet er maar zin an hebben!
  Maar toch bedankt voor dit unieke kijkje in de huiskamer van de verwarde Vijfde Colonne.

 11. 29

  “u begeeft zich in de meest duistere krochten van het internet. Een kerker vol xenofobe racisten die eindeloos hun isolationistische mantra prevelen ..en daar dan nog in discussie mee gaan ook, u moet er maar zin an hebben!”

  Tsssss.

 12. 30

  @ Carlos,

  Inderdaad duistere krochten. Ik zal mijn bezoek aan weblogs met het adres …web-log.nl/ zoveel mogelijk beperken ,maar in dit geval kon ik het niet laten. Dit soort weblogs wordt veelal gerund door 1 persoon en de reaguurders zijn veelal 3 vrienden? of ligt het toch ingewikkelder??

 13. 32

  Bicat, mensen die noodhulp voor een natuurramp wegstrepen tegen hulp aan binnenlandse daklozen maken zich schuldig aan voor de samenleving zeer schadelijk simplisme. Derhalve verdienen dit soort mensen, om met Remkes te spreken: een rotschop (digitaal wel te verstaan).

  Zowel de problematiek rond nederlandse daklozen (die overigens hoofdzakelijk bestaan uit psychiatrisch patienten en/of drugsverslaafden) en de problematiek rondom het verstrekken van noodhulp aan slachtoffers van natuurrampen is niet gebaat bij dergelijk simplisme. Mensen die zich bedienen van zulk verwerpelijk simplisme doen dit enkel en alleen om hun eigen monocausale stokpaardjes te berijden. En ja, dan wil ik op Derde Kerstdag wel eens wat onchristelijk uit de hoek komen.

  Mijn geduld met dom rechts gelul is wat betreft 2004 nu helemaal op.
  Volgend jaar gaan we er weer met frisse moed tegenaan:
  het verwarde deel van de samenleving met engelen-geduld tot inkeer lullen.

 14. 35

  het is wel duidelijk dat reaguurder carlos om aandacht krijst, en dus ook niet meer serieus te nemen valt, ooooh was dat ff een kut opmerking richting uw Carlos…

  op SBS6 heb je vast gezien dat er dikke 50-ers naar z.o. Azie gaan om daar hun sexvacantie te gaan vieren, dat gebeurd ook, maar even ter verduidlijking gehele volkstammen komen naar A’dam om daar de door loverboys geronselde NL meisjes uit te wonen, zelf kom ik al meer dan 15 jaar in azie voor zaken, en de sexindustrie is echt niet wat de media u hier wil doen geloven…

 15. 38

  @ALO: Zo bizar is dat niet, doet Nederland ook met 5cm per jaar. Als dat bericht van 100 feet met satelietmetingen wordt bevestigd ziet het er slecht uit als je de “lokale” plaat/kraketau/obductie-situatie erbij betrekt.

 16. 39

  @QB: De kwalijke dampen van uw reaktie zijn enigszins weggetrokken van mijn scherm en ik moet vaststellen dat uw wereldbeeld toch wel enigszins beperkt is. U wilt aandacht begrijp ik maar ontvang van mij niet meer dan dit.

 17. 42

  @carlos: Nog even dit “Mijn geduld met dom rechts gelul is wat betreft 2004 nu helemaal op”. Hopelijk zie je toch wel defferentiatie in rechts gelul hoop ik?

 18. 45

  @QB: ik kan met alle eerlijkheid zeggen dat ik nooit maar dan ook nooit sbs6 kijk of heb gekeken. Daarintegen ben ik vrij goed op de hoogte van de samenstelling der dames op de Wallen, je zit ernaast. Ook ben ik menigmaal in Thailand geweest voor dingen en de pleziersector is daar meerendeels door armoede opgelegd waarbij het door jou geschetste beeld van de sextourist” dikbuikige 50’rs” ook ver naast de dagelijkse gang van zaken is. Kortom doe je ogen eens open.

 19. 47

  @QB: in Thailand werken rond de 200.000 mensen (vrouwen, kinderen en mannen) in de prostitutie. De sexindustrie is geconcentreerd in grote steden en toeristenoorden. Twee jaar terug ben ikzelf tien dagen in Bangkok geweest, daar struikelde je op bepaalde plekken over de hoeren en kon je als man alleen niet normaal een bier bestellen in de kroeg zonder er gelijk een meisje(?) bij te krijgen.

  Sextoeristen zijn van alle leeftijden en pluimage, er zijn net zoveel jonge bier-brallende-backpackers (toch meestal australische of engelse jongens) die er een sport van maken om zoveel mogelijk meisjes op een avond ‘af te werken’, als dat er dikbuikige 50’s rondschuimen die naarstig opzoek zijn naar iets wat ze in eigen land niet meer kunnen krijgen (dit zijn wel meestal duitsers of amerikanen). Ja er zijn zelfs echtparen van 40 die een betaalde hulp in bed zoeken (maar dit zijn toch wel meestal fransen of nederlanders).

  Dat Phuket voor de trendsetters onder de sextoeristen wellicht aan populariteit heeft afgedaan zoals jij suggereert, zegt nog niet zoveel over een verandering van de omvang van de sexindustrie in Phuket. Zoals ik al zei er werken 200.000 mensen in de sexindustrie in Thailand, die mensen moeten ergens werken? Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat het minder aanwezig is dan in Bangkok of Pattaya. Phuket wordt op het internet (als je even googled op thailand en hoeren) nog steeds veelvuldig genoemd als ideale bestemming voor een ‘relax-vakantie’. Wat niet wegneemt dat je er vast en zeker ook fijn kan snorkelen of jetskieen (met Frans Bauer). Ik begrijp heus wel dat Phuket niet alleen maar een sexoord is, dat sommige hoerenlopers ook van duiken of lekker eten houden en dat er ook talloze sexloze gezinnetjes hun package deal vakantie er met plezier en in onschuld doorbrengen. Daarom schreef ik ook (sex)toeristen (sex tussen haakjes), wat slechts een kleine zinneprikkelende nuancering is in het grotere beeld.

  Komisch trouwens dat die Mirjam en Pascal die een dag voor kerst over Phuket schreven:
  “..zijn we verder gereisd naar Phuket.Het is hier erg druk veel mensen en veel hoeren(lopers) hahaha” http://pascalmirjam.waarbenjij.nu/

  ..vanavond in Nova waren. Het leken mij slimme mensen want ze waren als enigen weggehold voor de vloedgolven.

  @larie, Sikbock enz.: ‘dom rechts gelul’ is mij soms te veel (dom links eigenlijk ook wel), ‘slim rechts gelul’ daarentegen is van harte welkom. Ik hoop sowieso dat we de begrippen ‘links’ en ‘rechts’ komend jaar kunnen prullebakkeren en dat we alleen nog maar spreken van dom gelul of slim gelul. Of gewoon gelul…

  @pablow: ik heb zojuist met The Horse gebeld hij was toevallig een keer niet op sexvakantie, want hij is momenteel in het grootste geheim betrokken bij de ontwikkeling van een sexbom.

 20. 48

  En als het nu eens een reactie was op een nucleaire ontploffing?
  2 vliegen in 1 KLAP…

  1) economische veranderingen (wie is de grootste concurrent van het Westen?)
  2) aarkorst wordt ontlast (reeds jaren voorziene big quake in Andreas of Atlantische breuk)

  Trouwens de datum 26 12 04

  2+6+1 =9
  9 – 2 + 4=11
  911 dus, draait die andere baardmans er ook eventjes bij in

 21. 49

  @carlos… Over dom rechts gelul gesproken, de discussie die salonsocialist begon met dom rechts en daarna door mij is opgepakt is afgelopen. (post 26)

  And the winner is… Nobody, aangezien het net is alsof je tegen jehova getuigen zegt dat god niet bestaat. Compleet met “ik weet dat het waar is, ik hoef hier geen bewijs voorte hebben” en “het is een mening, die hoef ik niet te onderbouwen”.

  Maar het was leuk :-)

 22. 52

  Dit soort dingen gebeuren vaker,en na een week is iedereen het vergeten. Geloof me.. ik ben in phuket geweest..en op de verschillende eilanden verbleven. Echt,toen ik hoorde dat het resort waar ik ben geweest totaal weg is, liet ik toch een traan. Denkend aan de vele mensen die ik daar kende en die misschien nu wel niet meer leven. Het is vanaf hier moeilijk voor te stellen hoe het is. Ik vind toch, dat vergeleken hierbij een moord op wie dan ook, iets verschrikkelijks onbelangrijks is.

  ….

 23. 53

  Waar blijft Osama bin Lamer nu met zijn videootjes?
  Oproepen tot geweld kannie wel, maar een videootje maken om op te roepen om zijn mede moslims te helpen ho maar en dat noemt zich dan vertegenwoordiger van die o zo lieve islam

 24. 56

  Zo ! 9 + 11 = 20, hey ! Daar hadden we nog niet aan gedacht. Immers, 20 is een getal. En 20 + 911 is 931 EN 9+3+1 = 13 en 1 + 3 = 4 en dat is deelbaar door twee en dat impliceert rampspoed; Hitler was immers 1 ! persoon en keer 2 is dat twee. Als a = 1 dan is Hitler 892012518 en de cijfers binnen dat getal bijelkaar opgeteld is 36 en dus ( 3 + 6 ) 9 en dat is 3 kwadraat. Min een Hitler is twee. Dus twee Hitlers en de Illuminati, maar die tellen niet mee.

 25. 57

  Voor Edwin de grootste lul die je kan bedenken.
  Daar waar zijn hersens hadden moeten zitten hangt nu iets lulligs naar beneden en blijft erover struikelen.
  Echt zielig persoontje zonder respect.
  Medelijden met je ouders om jou op te voeden.

  Eikel !