1. 1

  Laatst zag ik een journaal shot van Gaza, met compleet ongeschonden gebouwen. Kennelijk een foutje van de pro gaza propaganda machine.

  De doden en de oorlog zijn niet het echte probleem voor Gaza.
  Dat is dat te weinig mensen beseffen dat het een failed state is.
  Nu even misbruikt door Hamas om zijn gang te gaan.

  Ik vind dat Gaza geen hulp voor de herbouw nodig heeft, maar dat aller aandacht op het echte probleem gericht moet worden.
  De inwoners leren wat wel kan en wat niet, en dat vredelievend gedrag, tot meer welvaart en mogelijk werk in Israel kan leiden.

  Dat betekent dat gewone inwoners van Gaza, “strijdergedrag” moeten gaan afkeuren, ipv goedkeuren.
  Ze moeten een meldpunt inlichten, als ze strijders aan tunnels zien werken of met raketbuizen zien zeulen.

  Israel probeert dit zelfde gedrag aan te leren met veel geweld, maar dat maakt het goedkeuren van strijder gedrag allen maar sterker.

  Hoe zouden wij het vinden als de pvv aanhangers van de buurgemeente, snachts lichtkogels afvuren op de rijke buurt met veel rietdaken?
  En dat elke nacht, jaren lang.
  Wij zouden de politiek onder druk zetten om die lichtkogel afschieters te vinden, misschien niet intensief, als er ook een PVV burgemeester is, maar dat zou wel de intentie zijn.

  Dat besef is in Gaza kennelijk ondenkbaar, toch is de weg van de rechtstaat de enige richting.

 2. 2

  @1:

  De inwoners leren wat wel kan en wat niet, en dat vredelievend gedrag, tot meer welvaart en mogelijk werk in Israel kan leiden.

  Zit, lig, en geef een pootje als de baas erom vraagt.

 3. 3

  Israel is net zo´n religieuze kutstaat als al die andere in het Midden oosten. Maar ja, ¨heilige land en uitverkoren volk¨, dus dan kan Israel rustig zijn gang gaan.