Lossen we straks onze doden op in zuur?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (9)

#1 gbh

leuk, komt straks echt heel vlaanderen hier ongezuiverd voorbij drijven

  • Volgende discussie
#2 zmoc

Nee. We gaan doden oplossen in een base (pH 7-14), niet in een zuur (pH 0-7). En natuurlijk gaan we dat doen; er is altijd een markt voor dit soort dingen.

Wat me wel verbaast is dat er maar klakkeloos wordt aangenomen dat het wat CO2-uitstoot betreft een beter plan is dan verbranden. Waar is de verantwoording, vraag ik me dan af. Hoeveel energie kost de productie van natronloog of vloeibare stikstof en de verwerking van het afval? Of kan het gewoon het riool in? En waarom gooien we die lijken niet gewoon in een elektriciteitscentrale? Kun je nog lekker aan verdienen ook. Een mooi lijkenstroom programma waarmee je TV kunt kijken op de energie uit opa:P Is weer eens wat anders dan groene stroom;-)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 zmoc

Aanvulling op #2: Natronloog is een bijproduct van chloorproductie. Aangezien er veel meer vraag is naar chloor dan naar natronloog, wordt het natronloog nu veelal geloosd. Hoewel de productie van natronloog heel wat energie kost c.q. CO2 uitstoot oplevert, levert een nuttige toepassing voor natronloog in de praktijk dus geen extra CO2-uitstoot op.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Natronloog

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 gronk

In de oceaan dumpen is goed om de verzuring van de oceanen tegen te gaan…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 zmoc

@gronk, #4 Dat doen we dus al;P (zie #3)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 Yevgeny Podorkin

Zuur?

Buiten het feit dat ik niet begrijp dat mensen fysiek aanwezig willen zijn als iemand door een gordijntje in een gloeiendhete oven wordt geschoven, Zuur?, dient toch ook geen enkel doel. Maar er valt daarentegen nauwelijks meer tegenop te stoken: pakweg 100 mln lijken per jaar. Laat staan een behoorlijk plekje. Met alleen een standaard begrafenisverzekering zal men op termijn toch voor de goedkoopste methode gaan. Zijn best nog wel wat andere CO2 neutrale alternatieven:

– sublimatie. Gebruik maken van de specifieke brandstof die ook in de ruimtevaart wordt gebruikt. Hiermee zou in een paar seconden een volledige verbranding kunnen plaatsvinden, waarbij er zo goed als niets overblijft van het lichaam.
– aan de wetenschap: geen crematie/ begrafenis + geen autokilometers door uitvaartgasten

http://www.groeneuitvaart.nl/page_1762.html

Een neef van mij (doe maar eens googlen @red.) is overigens mede-eigenaar van een crematorium, in Duitsland. Tip top alles all inn verzorgd, je zou er zo ter plekke dood willen gaan. En Hi- tech, clean…alles met die typische Duitse gründlichkeit om het verdriet maar tot een minimum te beperken:

Auf der Grundlage unserer eigenen langjährigen Erfahrung haben wir schon viele technische Innovationen entwickelt und eingesetzt. Es entspricht unserer Verantwortung für die Umwelt, dass von ***** geplante und gebaute Anlagen die gesetzlichen Grenzwerte für Emissionen um ein Vielfaches unterschreiten. Zugleich erreichen sie ein Höchstmaß an Wirtschaftlichkeit

Gaat als een trein. Klaagt vaak over hoge gasrekening dit en ach: en Hitler dan, afijn, u kent die typische begrafenishumor wel…

Wij speelden vroeger op het strand wel eens D- day tot in details na (overal bunkers in de duinen). Tankgrachten opwerpen plastic handgranaten prikkeldraad…ik zie hem nóg fanatiek met plastic tommygun imaginair moffen afknallen met opgezwollen ader in de nek tot de batterijen leeg waren…

Viel voor die rare Duitse badgasten op de camping sowieso niet te leven, maar goed, dat het raar kan lopen…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#7 seven

In de film ‘La Femme Nikita’ deden ze dit al decennia terug. Badkuipje, koningszuur stop eruit..

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#8 Yevgeny Podorkin

Kostenbatenplaatje. Je richten op factoren als energie-efficiëntie, grondgebruik en milieu-emissies. Het analyseren van de milieubelasting van ondermeer de kist, de koelplaat en de begrafenisstoet. Cijfermatig overzicht aanleggen hoeveel vervuiling de gemiddelde dode per methode nou grosso modo oplevert.

Begraven, cremeren en alkalische hydrolyse zijn ongeveer even milieu-(on)vriendelijk: een score van circa 4,6 milieupunten op de `Eco-indicator 99`. Vriesdrogen scoort met met 10,7 punten slecht.

En altied moar wárken altied moar stress altied roast ie moar deur…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#9 larie

Why don’t we all just f.f.f.f.fade away..in the end.

  • Vorige discussie