Augurk in het zout
veganistisch bijgerecht
verse augurken
blad van de Oost-Indische kers
bloemen van dilleplant
knoflook
zeespaghetti
zoute citroen
Stop de verse augurken (de augurken direct van de plant) in een schone (!) pot waarin plakjes knoflook, takjes en bloemetjes van de dilleplant, enkele reepjes zeespaghetti, een stukje zoute citroen en wat blaadjes van de Oost-Indische kers liggen. Breng water aan de kook, los er 2 eetlepels zout per halve liter in op en schenk het kokende, zoute water over de augurken. Draai het deksel op de pot, draai het geheel om en laat het water afkoelen. Bewaar de augurken tot gebruik in de koelkast. ze blijven tot een week houdbaar. Lekker met ijskoude wodka.
Reacties (9)
Niets nieuws onder de zon, gewoon pekelzuur.
Pcies.
He Jabir, je weet toch waar je in Amsterdam e.o. de beste pekelzuur haalt he?
Je bedoelt Mouwes?
Ik wilde het cryptisch maken door een opmerking te maken over “tussen de C1000 en de sneltram”. Maar kennelijk ken ook jij je klassiekers.
Tsssk, tssk…. Zoals tante Gretta zou zeggen: de Joden annexeren niet alleen Oost-Jeruzalem, maar ook de discussiethreads op Sargasso!
Kijk maar uit Prediker. Zo heb je er twee, zo wordt het een hele plaag.
Een recept uit de marokkaanse keuken dat hier wat van we heeft, zoute citroenen (overigens onderdeel van het recept). Oed te gebruiken in o.m. Tajine gerechten. http://www.nrcnext.nl/koken/2008/03/25/zoute-citroenen/
Las even “Bloed van Oost-Indische pers”..