Marxistische demonstraties eindigen in geweld

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Marxistische demonstraties eindigen in geweld

Nijmeegse demonstranten gooien stenen, Rotterdamse demonstranten weigerden vlaggenstokken in te leveren. Radio 1 duidt politie-optreden in R’dam als nieuwe zero tolerance beleid van Aboutaleb.

0

Reacties (19)

#1 Jonas

Marx is allang uit, alleen maar om in de publiciteit te komen doen ze gek.

En niet alleen Marx wordt met geweld nageleefd, ook Milton Friedman met zijn kapitalistische omwenteling in de maatschappij.

Aardig was afgelopen zondag VPRO Boeken over Achterhuis en doorgeslagen marktwerking.

#2 Kropotkin

Op de Coolsingel was er dus geen f*ck aan de hand totdat die lullige agenten de vlaggestokken wilden afpakken.
Een voorbeeld van totaal doorgeschoten preventie.

#3 Jonas

Jemig, wat ben jij naïef Kropotkin, ze wilden het maar wat graag. Anders kom je niet in de krant, leer mij die marxistische-leninistische eenkennige lui kennen.

#4 Bismarck

“De betogers op de Coolsingel weigerden de stokken met vlaggen eraan in te leveren”

Canard!

“In Nijmegen was vooraf al veel politie op de been. De politie hield de demonstratie met politie te paard en op de fiets in de gaten. Ook werden er politiehonden en ME’ers achter de hand gehouden.”

Canard!

Gewoon keiharde uitlokking.

#5 Bismarck

Is het NOS-journaal trouwens accuraat (dat de politie de betoging verbood) en zo ja, gaan er koppen rollen bij de politie in Rotterdam? Alleen de burgemeester mag dat namelijk.

#6 Kropotkin

@3: Nou ben niet zoooo… naïef hoor. Ken ze ook nog uit een ‘vroeger leven’. Ook toen al liever de liberale bourgeois jongens en meisjes dan de streng georganiseerde KP’ers en Amada’ers (vroegere Belgische communisten/maoisten). Wel geweldig geamuseerd met beiden trouwens.

#7 Martijn

Een demonstratie alleen toelaten zonder vlaggen, dat is toch een soort verkapt demonstratieverbod.

#8 Jonas
#9 Bismarck

@8: Je vraagt je af wat de politie daar te zoeken had. Het was duidelijk een familiedagje voor de mensen die in plaats van Koninginnedag 1 mei als hun jaarlijkse feestje beschouwen (zoals de rest van de wereld, de VS uitgezonderd, zo’n beetje doet). Daarnaast hoor je de politie beweren dat zij voorwaarden gesteld hadden aan de betoging, iets dat grondwettelijk uit den boze is. Je vraagt je af of de hele pers ligt te slapen, of dat iedereen het tegenwoordig normaal vindt dat de politie haar boekje te buiten gaat.

#10 Jonas

@9.

In andere steden zoals Berlijn, Parijs en Athene zijn er rellen geweest. Dat wordt driftig uitgezonden door de linkse media. Daarop baseren mensen hun mening. En dat heeft de politie gebruikt voor legitimering. Want andere jaren was het toch ook homeless?

Dus is het genormaliseerd dat de politie haar boekje te buiten gaat. In Rotterdam hebben ze wel meer eens wat op straat zoals hooligans en straatschoffies.

#11 Jonas

Overgenomen reactie van een FNV-er:

R?dam verbiedt 1 mei demonstratie

Door het verbod om een spandoek of vlag met een stok omhoog te houden heeft R?dam vandaag effectief de 1 mei demonstratie, waar aan ook FNV lokaal mee doet, verboden. Het is natuurlijk volkomen belachelijk om het mee dragen van een rode vlag, welke met een stok omhoog gehouden wordt, te verbieden. Dit is natuurlijk gewoon een verbod op vrije meningsuiting op de dag van de arbeid. Ook spandoeken mochten niet met twee stokken omhoog gehouden worden.

Zelf had ik twee glasfiber telescoop palen bij mij om daar onze Working Class vlaggen mee omhoog te houden. Deze zijn nu ook in het bezit van de Staat. De vraag naar een bonnetje of uitleg hoe ik ze weer terug kon krijgen werd beantwoord met je moet je bek houden en doorlopen.

De politie heeft bewust de escalatie gezocht door vreedzaam demonstranten in te sluiten en vervolgens op te gaan duwen. Dit met de lange lat in de hand en al snel werd deze ook gebruikt. Vervolgens ook nog drie honden ingezet en twee paarden. Het is een aanfluiting voor deze stad dat een 1 mei demonstratie van een paar honderd mensen op deze manier onmogelijk gemaakt wordt.

Deze inbreuk op het demonstratie recht en het recht op vrijheid van meningsuiting moet ongedaan gemaakt worden. Ik roep de gemeenteraad op om zijn afschuw over het gebeuren uit te spreken.

Egbert Schellenberg

FNV Vecht voor je Recht.

#12 Joost

Probleem is natuurlijk wel dat stokken in het algemeen gebruikt kunnen worden als wapen, en een spandoek kan je ook voor je vasthouden.

Klagen is wel leuk, maar de politie moet gecorrigeerd worden -> rechtszaak.

#13 Peter

Nou Joost, de paraplus’s mochten ze houden. En die gitaar hebben ze ook niet in beslag genomen.
Verder ziet het op het filmpje er op het eerste gezicht uit ls een stukje escalerend optreden, i.p.v. de-escalatie.

Maar laten we aannemen dat de politie het recht had de stokken te verbieden en in beslag te nemen: de manier waarop ze de 1 mei-viering hebben aangepakt, mag een schandvelk heten op de arbeidersstad Rotterdam.

#14 Bismarck

“Maar laten we aannemen dat de politie het recht had de stokken te verbieden en in beslag te nemen”

Misschien bij het begin beginnen: Alleen de burgemeester heeft het recht om beperkingen aan demonstraties te stellen, niet de politie.

#15 sander_1583

Jonas, Friedman en geweld? leg uit.

#16 Mark

@10 “In andere steden zoals Berlijn, Parijs en Athene zijn er rellen geweest. Dat wordt driftig uitgezonden door de linkse media. “

Het journaal dat rellen op de 1 mei demonstraties (georganiseerd door vakbonden) tot onderwerp neemt is “links”? Ziet u de tegenstelling niet?

#17 Jonas

@16. Duhhh…

@15. Dat laat ik aan jou eigen inzichten over, ga niet alles voor je uitkauwen.

(Pinochet, politie-werkgever, enz.)

#18 sander_1583

Jonas, lekker constructieve gedachtengang.

Ik ken Friedman goed, ik ken de geschiedenis van Chili goed.

Niemand in de wereld gaat uit naam van Friedman met geweld de straat op.

#19 Jonas

@18.

Uit naam van Friedman heb ik niet gezegd. De leer van Friedman het neo-liberalisme, minder overheid, meer macht voor het bedrijfsleven, is een dogma, dat net zoals andere dogma’s tot minder prettige gevolgen kan leiden bij de discipelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*