‘Koran vrouwvriendelijker dan gedacht’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

‘Koran vrouwvriendelijker dan gedacht’

GeenStijl, kom er maar in!

0

Reacties (19)

#1 Bougeluk

Dit is verdacht Joost. Pas geleden discussie gestart over Eva in Bijbel&Koran (topic kinderbarende en kinderloze ouders) en je komt met deze link. Jij bent bezig met een complot tegen Dom(in/b)& co. kan niet anders.

#2 Joost

??

#3 bougeluk

:)

#4 Martijn

Het is ook maar net hoe vrouwonvriendelijk dat je dacht dat de Koran en Bijbel waren, natuurlijk.

#5 Joost

!

#6 KnapZak

Adolf Hitler hield van honden.

Shit…….

Ik ook trouwens :0/

#7 Sytz

Alles leuk en aardig, maar roepen onze vriendelijke haat-imams dit ook?
En als wij het al niet wisten, weten deels ongeletterden in het midden oosten dat dan?
En staan ze voor of achterin de Koran, want wat voorin staat telt niet of zo.

Vragen, vragen….

#8 pedro

@7: “als wij het al niet wisten”. Spreek voor jezelf, niet voor ons allemaal. Alleen slecht geïnformeerde mensen hebben nog nooit gehoord van de islamitische claims, dat vrouwen er in hun geloof beter van af komen dan in het christendom. Of ze hadden het wel gehoord, maar bestreden dat door een aantal voorbeeldjes van vrouwonvriendelijke teksten te geven. En voorbeeldjes op zich vormen geen bewijs. Studies en onderzoeken wel, en, verrek nou, daar wijst het artikel nu net naar. Dat maakt het ontkennen wat lastiger…

PS: of de teksten voor of achterin staan, kun je zelf onderzoeken, als je dat belangrijk vindt, en ons later op de hoogte stellen van de resultaten van je onderzoek. Zo maar wat insinueren, daar heeft niemand wat aan.

#9 Robert

8@
Laat ik nou gedacht hebben dat de Koran vrouwvriendelijker was dan gedacht, maar niet echt vrouwvriendelijk bij het lezen.. Net zoals een bedrijf zegt een slecht jaar achter de rug te hebben. want i.p.v. 8 mld. winst hadden ze dit jaar maar 7 en een half.
Wat kan een mens toch stom, geindoctrineerd en bevooroordeeld zijn? Vind je ook niet!

#10 Sytz

@8
Met wij bedoel ik het publiek, dat blijkbaar dit onderzoek nodig had om dit te weten te komen.
En minder vrouwonvriendelijk dan de bijbel is volgens mij nog steeds heel vrouwonvriendelijk.

En aangezien ik geen islamoloog ben ga ik niet uitzoeken of deze versen eerder of later geschreven zijn. Ben wel benieuwd naar het antwoord, maar niet zo zeer dat ik er arabisch voor ga leren.

#11 Sytz

Maw: ik vind dit weer een typisch nonsense onderzoek.
Laat ze eens onderzoeken hoe het met de vrouwenrechten in de meest islamitische landen is gesteld.

Of is dit al gedaan, en is de uitkomst niet om over naar huis te schrijven. En moet dus om maar iets positiefs te melden te hebben dit soort onzin worden uitgestort.

#12 Martijn

Maw: ik vind dit weer een typisch nonsense onderzoek.

Een heel goede conclusie.

Laat ze eens onderzoeken hoe het met de vrouwenrechten in de meest islamitische landen is gesteld.

Moet je alleen niet meteen zelf net zo een nonsens onderzoek gaan voorstellen. Wat zijn ‘vrouwenrechten’ en wat zijn ‘de meest islamitische landen’? Daar ga je nooit overeenstemming over bereiken.

#13 Sytz

Martijn zie de vervolgtekst “of is….”

Retorische vraag enzo, bij dit soort onzinonderzoeken kan je toch niet 100% serieus blijven? Ik niet in ieder geval…

#14 Arnoud

Vrouwvriendelijk, daar hoor je Greet Wilders dan weer nooit over.

@13: ik kan nooit serieus blijven bij de bewering van Wilders dat de Koran een fascistisch boek is. En jij?

#15 pedro

@9/10: ik ken ook geen vrouwvriendelijke religies. Voor een deel lijken religies bedoeld om de mannelijke dominantie over vrouwen te bevestigen. Dat wil niet zeggen, dat er geen verschillen tussen bestaan. Mensen, die de uitslag van dit onderzoek niet accepteren, kunnen zich nooit meer beroepen op onderzoeken of uitspraken, die de koran in een slecht daglicht stellen, want zij accepteren dit soort onderzoeken niet. Zo heeft het onderzoek toch nog nut.
Ikzelf vind dit soort onderzoeken ook niet erg nuttig, maar ik stel me dan ook altijd al op het standpunt op, dat de teksten in die boeken alleen maar betekenis krijgen door de interpretatie, die mensen er aan geven, en dat die teksten dus niet als goed of slecht betiteld kunnen worden.

@11/12: de meest islamitische landen zijn natuurlijk Iran en Afghanistan. Maar zo een onderzoek heeft natuurlijk ook alleen maar zin, wanneer je die landen daarna vergelijkt met min of meer gelijkwaardige niet-islamitische landen. Het is pas echt nonsens, als je die landen wil gaan vergelijken met landen met een totaal andere cultuur of ontwikkelingsniveau.

#16 pedro

@14: ik had het zinnetje over Geert net geschrapt… Nu toch maar: als Geert dit onderzoek niet accepteert, kun je zijn opmerkingen over koranteksten idd ook niet meer serieus nemen.

#17 Sytz

@13
Ik kan geheel niet helemaal serieus blijven bij Wilders. Alleen al dat haar schiet ik van in de lach.

Stukken beter dan de meeste Nederlandse politici, door wie vaak de tranen van verdriet zich bij mij opdringen.

#18 Bismarck

@10: “En aangezien ik geen islamoloog ben ga ik niet uitzoeken of deze versen eerder of later geschreven zijn. Ben wel benieuwd naar het antwoord, maar niet zo zeer dat ik er arabisch voor ga leren.”

Als je de link had gelezen, had je kunnen weten dat er een Nederlandse vertaling van de Koran online is, je dus geen islamoloog hoeft te zijn, noch Arabisch hoeft te leren om toch zelf het antwoord, waar je zo enorm benieuwd naar bent, te achterhalen.

Overigens heb ik het vermoeden dat je stiekem toch al islamoloog bent, want je weet blijkbaar dat wat voorin de Koran staat niet telt en kan op grond van je Korankennis al vaststellen dat dit onderzoek een onzinonderzoek is. Ben jij stiekem een Imam?

#19 Sytz

@18: LOL, ok ik geef het toe. Ik ben lui en het interesseert me niet genoeg om daar over heen te stappen.

En ik heb al eens gehoord dat de verzen die later geschreven zijn (en die hoeven niet achteraan te staan) de eerdere verzen overrulen. Dus tenzij de datum erbij staat in die vertaling zal je toch een kleine studie moeten maken van de relatieve ouderdom van de betreffende verzen.

Dat ik het een onzinonderzoek vind is omdat noch de Islam, noch het Christendom vrouwvriendelijk is. Lijkt mij dus typisch een onderzoek om een “feelgood” boodschap over Islam te verspreiden, terwijl de praktijk bij de Taliban en nog steeds in Saoudi Arabie, Iran etc laat zien dat vrouwen in die landen stukken minder rechten hebben dan in Christelijke landen als Italië.

In landen die het geloof min of meer hebben afgeschud, zoals hier in Noord-Europa gaat het nog stukken beter.

Die conclusie heeft dus niets met mijn vermeende korankennis te maken.
Het antwoord op je laatste vraag is dan ook: Nee :-)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*