“Mijn generatie is heel soft behandeld. Ze heeft geprofiteerd van alle excessen van WAO- en vut-regelingen en nu krijgt ze de AOW-regeling er nog eens bovenop. Je vraagt je af waar ze het aan verdiend hebben. Het is niet de generatie van de wederopbouw van Nederland, want dat was de generatie daarvoor. Het is de generatie die actief was in de Maagdenhuisbezetting. Daarna is het nooit meer goed gekomen.”
KPN-topman Ad Scheepbouwer haalt uit in de papieren Volkskrant. Zelf gaat hij na zijn 65ste vrolijk verder.
Reacties (6)
ik vind eigenlijk stiekem dat ie wel een beetje een punt heeft.
Achteraf is altijd alles gemakkelijk te beoordelen. Wat heeft hij toendertijd gedaan? En de desbetreffende groep is nog steeds zwaar oververtegenwoordigd in gremia die de dienst uitmaken.
Als een topman zegt “we” bedoelt hij meestal “ze” en dat is in dit geval niet anders.
Wel vraag ik me af of Ad het ook “profiteren” vond toen hij begin jaren zestig meer dan een jaar in het ziekenhuis lag na een ongeluk (ziekenfonds) en daarna door immobiliteit “op kantoor” mocht werken zodat hij de kans kreeg om te studeren en te groeien…
@3
Toch leuk dat jij weet wat Ad Scheepbouwer bedoelt terwijl hij toch iets heel anders zegt.
@4: “terwijl hij toch iets heel anders anders zegt”
Nou, eigenlijk zegt hij gewoon wat ik zei dat hij zei:
“Ze heeft geprofiteerd van alle excessen van WAO- en vut-regelingen en nu krijgt ze de AOW-regeling er nog eens bovenop. Je vraagt je af waar ze het aan verdiend hebben.”
“ze… ze…. ze…”
Damn, das een mooie quote!
@sjoukje: eens met Inje; je weet het wel vakkundig om te buigen, maar als je jouw redenatie volgt, dan kan niemand ooit wat voor veranderig ook doorvoeren omdat je per definitie in het huidige systeem (wat je wilt veranderen) zit en er naar leeft.
Jouw argumentatie werkt heel fijn als je alles lekker wilt houden zoals het is – ongeacht hoe de wereld om je heen, de welvaart en de demografie verandert. Maar daarom is het natuurlijk een kul-argument.