Kiest jong Amerika voor Obama?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

´Seeing him in person fired me up, and since then I’ve become really passionate´

Barack Obama weet jonge kiezers enthousiast te krijgen? Jonge kiezers vormen in de Verenigde Staten in toenemende mate voor Democratische kandidaten een aantrekkelijk doelwit. Zozeer zelfs dat voor de weinig sexy voorverkiezingen (voor de partijnominatie) zij in de ogen van veel kandidaten wel eens de doorslag zouden kunnen geven. Meestal zijn het vooral oudere stemmers die op komen dagen.

Obama heeft zelfs een aparte campagne voor middelbare scholieren, genaamd ´Barackstars´. Dit zijn high school studenten die tegen de tijd van de voorverkiezing de kiesgerechtigde leeftijd hebben bereikt. Door ze nu al enthousiast te maken, kunnen ze gelijk stemmen vlak nadat ze achttien zijn. Bij voorkeur op Obama.

De senator uit Illinois hoopt via de young vote zijn slag te slaan in de belangrijke primary in de staat Iowa. Een goede uitslag in het begin van het selectieproces van de Democraten kan zijn nominatie dichterbij brengen. De eerste zwarte kandidaat die werkelijk een kans maakt op het presidentschap kan op dit moment alle beetjes hulp gebruiken. Gisteren bleek Hillary Clinton namelijk voor het eerst de leiding te nemen in de peilingen voor Iowa.

Reacties (5)

#1 Eelke

Ik vind zowel Clinton als Obama een prima kandidaat, maar kunnen de democraten niet beter een blanke man naar voren schuiven?
Ik denk niet dat Amerika klaar is voor een gekleurde of vrouwelijke president. Dan kan je er dus zeker van zijn dat de republikeinen winnen!

  • Volgende discussie
#2 henkbovekerk.nl

Ik vind zowel Clinton als Obama ongeschikt. Chuck Norris zou president van Amerika moeten worden.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Roy

@1: dat zou waar kunnen zijn, ware het niet dat de Republikeinen op het moment niet echt frontrunners hebben die erg in het oog springen. Zo lijkt Giuliani een belangrijke kandidaat, maar zijn afwezigheid tijdens 9/11 (hij was toen burgemeester van NY) wordt hem nu door de “echte helden” van de stad (politie, brandweer) verweten. McCain lijkt hoge ogen te gooien, maar die heeft het laatste jaar erg veel meegestemd met Bush-achtige maatregelen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 pedro

“De eerste zwarte kandidaat die werkelijk een kans maakt op het presidentschap”? Meedoen is belangrijker dan winnen? En Hillary Clinton maakt alleen kans om de eerste vrouwelijke president van de VS te worden, omdat ze de vrouw van Bill Clinton is. Zij zijn dan wel de frontrunners bij de democraten, maar bij de presidentsverkiezingen stemmen veel conservatieve democratische roughnecks toch liever op een white male caucasian. De republikeinen lachten in hun vuistje. Zij hebben geen echte frontrunners en hebben die ook niet nodig. Zij laten alle kandidaten meedoen (mits ze maar blank en mannelijk zijn) en gaan er van uit, dat hun kandidaat wint van Hillary of Obama, wie hun eigen kandidaat ook wordt. Hun enige angst is, dat de democraten toch nog met een andere kandidaat op de proppen komen (Edwards bijvoorbeeld).

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Scientist of the Invisible

Voor zover ik het heb gevolgd is de consensus in de VS momenteel toch dat Clinton de verkiezingen op haar sloffen gaat winnen.

Maar goed, de PvdA stond nog niet zo lang geleden ook op 50 zetels.

  • Vorige discussie