7 wegen naar de apocalyps – 5 genderselectie

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

weekendlogo123.jpgVan 5 september t/m 17 oktober kijkt Ippekrites de koffie dik aangaande zaken die ons voortbestaan bedreigen, daarbij terzijde getekend door Crachàt. Verwacht geen erudiete citaten of intelligente links, maar slechts wilde speculaties die haast aan science-fiction grenzen. Dat alles echter wel gebaseerd op wat Ippekrites tot nu toe over het onderwerp tot zich heeft genomen. Nogal serieuze kost dus, maar als je wilt lachen kijk je maar naar “Mock the week”. Deze vijfde aflevering beschrijft wat er kan gebeuren als je de kunne van je kinderen vooraf kunt kiezen.

Genderselectie oftewel de sekse van je nageslacht kiezen. Niet iets nieuws onder deze zon van genetische manipulatie overigens. Sinds de mensheid ontdekt heeft dat het lot enigszins te sturen valt heeft men gezocht naar mogelijkheden om alleen zonen te krijgen. Sommige volken ontdekten kruiden die in samenspraak met de bezweringen van de sjamaan en de juiste stand van de hemellichamen een verhoogde kans op mannelijke nakomelingen boden. In een artikel uit de jaren vijftig las ik nog dat standje hond bij volle maan terwijl de vrouw (of was het de man?) geitenwollen sokken draagt tot een verhoogde kans op kroost met een piemeltje leidt.

Nu is het achteraf, na de conceptie, al meteen duidelijk of het een jongetje of een meisje wordt. Als men over de bekrompen houding t.o.v. abortus heen weet te stappen kan deze kennis in bepaalde gebieden voorkomen dat er meisjes geboren worden die meteen weer in de ongebluste kalk verdwijnen of op latere leeftijd bewust ziek gemaakt worden in de hoop dat zij zullen verdwijnen. Want laten we het beest meteen maar bij de naam noemen, er zijn culturen waar men liever geen dochters wil. Sterker nog, waar men dochters ronduit haat.

Graag kijken wij in het westen naar verre, achterlijke landen, om vervolgens in ons eigen humanistische gelijk te zwelgen. Maar vergis je niet. Misschien dat de Noordeuropeanen nog een redelijk relaxte visie op het nagaslacht hebben, je hoeft maar richting Middellandse Zee te reizen om in een cultuur te komen, waar zeker de vader teleurgesteld zal zijn als de eerstgeborene geen zoon is. Het overgrote deel van de wereld wordt gekenmerkt door een machocultuur waar vrouwen als nakomelingen op z’n minst niet meetellen en zelfs ongewenst kunnen zijn. Zelfs in de VS heeft meer dan 80% van de mannen liever een zoon dan een dochter.

Nu breekt de tijd aan dat we vooraf de sekse van het nageslacht kunnen kiezen. Met dure, maar eenvoudige pillen, die bij gezonde mensen met zeer grote zekerheid tot de gewenste uitkomst zullen leiden. Die pillen zijn inmiddels productierijp, alleen ethische overwegingen houden de feitelijke, grootschalige productie tegen. Terecht vreest de pharmaceutische industrie een storm van protest wereldwijd. Maar zoals met alles wat niet mag of niet kan zullen de pillen hun weg wel vinden. In landen als India zal de overheid weinig strobreed in de weg leggen, al is het maar om een eind te maken aan het doden van meisjes.

De uitkomst laat zich raden. Uiterlijk zo’n dertig jaar na nu zal een hele nieuwe generatie wereldwijd voor 90% uit mannen bestaan. Zijn we daardoor verdoemd? Zullen we uitsterven door een tekort aan vrouwen? Natuurlijk niet. Om te beginnen kunnen we dan klonen. En verder zullen er zat paren zijn die een schitterende oudedagsvoorziening zullen zien in het fokken van vrouwen. Uiteindelijk zal de verhouding dus wel weer een beetje rechtgetrokken worden. Maar zeker zullen er spanningen ontstaan. En Nederland zal minder gouden medailles halen.

Dit voorjaar heb je als oplettende lezer al kennis kunnen maken met de theorie dat een overschot aan jonge mannen beneden de dertig jaar de oorzaak is van veel onlusten, ja zelfs van oorlogen. Geen oorlogen zonder kannonnenvlees tenslotte. En dat is juist de situatie waar we naar toe gaan: een overschot een jongemannen dat zijn weerga in de menselijke geschiedenis niet kent. Voeg daar bij dat het overschot sterk geografisch geconcentreerd zal zijn, terwijl in andere regio’s nog volop vrouwen voor zullen komen, en je hebt alle ingrediënten voor een zeer giftige mix van spanningen.

De derde wereldoorlog zal niet over water of voedsel gaan, maar over de verdeling van de schaarse vrouwen over de wereld. Wat de VN ook zullen voorstellen qua rechtvaardige vrouwendistributie, er zullen altijd culturen zijn die op grond van hun vermeende superioriteit het recht op alle vrouwen zullen claimen. Van de vrouwen zelf mag je verwachten dat een groot deel eieren voor het geld zal kiezen en ofwel naar de mannen met de meeste macht zal trekken ofwel naar de mannen met de grootste beloften. Als er zo veel mannen zijn om uit te kiezen en je je niet al te zeer door verliefdheid laat leiden, dan kies je er liefst één die machtig en rijk is. Het zal de spanningen er niet minder om maken.

Als de onbereikbaarheid van de vrouwen door zal dringen tot de strijdende partijen heb je de poppen goed aan het dansen. Het is dan een kleine stap naar de redenering: “wij geen vrouwen, zij ook geen vrouwen”, waarna het thermische, biochemische en andere bommen zal regenen. Als vervolgens vooral in de regio’s met alleen mannen de overlevers zullen zitten zijn we als soort totally fucked. Ik hoop voor hen dat er dan ook een pilletje is waar je homo van wordt.

De vraag is wat de lezers er van zouden vinden als de laatste vrouw zich in 2100 wil laten verbouwen.

[poll=194]

Reacties (4)

#1 Riix Hanenwurger

Goddomme, wie moet dan mijn boterhammen smeren!

  • Volgende discussie
#2 Bismarck

“En Nederland zal minder gouden medailles halen.”

Je zult meer bedoelen, aangezien in Nederland dochters wel gewenst zijn, itt 90% van de wereld. Daarmee Neemt het aantal vrouwenmedailles gigantisch toe, tov. maar een kleine daling van de mannenmedailles (hoeveel haalden de heren er eigenlijk, afgelopen zomer?). Reken daarbij de lintjes voor olympische medailles en Nederland kent over 30 jaar een medailledichtheid van twee per inwoner…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 MvL

Wat dan weer medailleonlusten in de hand werkt.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Garret Weldon

In de US and A is abortus semi illegaal. Zuid europa is katholiek. In de US en EU gaan we echt geen selectieve abortus krijgen. Dat ze dat in china en india en wellicht MO en afrika wel gaan doen is hun probleem. Welke westerse vrouw zit er nou te wachten op een man uit een cultuur waar vrouwen ongewenst zijn? Kortom: migratie, ja, maar dan van daar naar hier (en linea recta retour natuurlijk, naast economische vluchtelingen ook sexueel gefrustreerde vluchtelingen. brr…)

  • Vorige discussie