Ter Horst wil blowverbod politie

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Ter Horst wil blowverbod politie

Agenten mogen in hun vrije tijd geen softdrugs gebruiken. Dat vindt minister Ter Horst van Binnenlandse zaken, die de korpsbeheerders zal vragen dat beleid vast te stellen.

Lees verder op DePers.nl

Reacties (5)

#1 Ruud Beijer

Gaat de minister dan stoppen met drinken?
Hoe lang geleden werd ze aangehouden met drank achter het stuur.
Wij krijgen in zo,n geval een bekeuring.
Zij werd minister,het wordt met de dag gekker.

  • Volgende discussie
#2 pedro

@1: dat opgeblazen verhaaltje blijft haar achtervolgen, hè. Ze kreeg toendertijd een ontzegging van de rijbevoegdheid van één uur… Een normaal mens krijgt helemaal geen boete bij een dergelijk kleine rijontzegging. ter Horst wel, want die kan het voor haar politieke carriere niet veroorloven de boete niet te betalen. Een normaal mens zou zo een boete niet betalen (en daar, als dat ooit voor de rechter zou komen, nog voor vrij gesproken worden ook).

Maar on-topic (het artikel ging immers helemaal niet over Ter Horst): misschien is dit wel een poging van de minister om er voor te zorgen, dat de politie onder werktijd minder gaat blowen en daardoor vaker op tijd komt, wanneer hun aanwezigheid ergens gewenst is. Zo weten we dan meteen, hoe het komt, dat ze altijd een half uur te laat komen als er vechtpartijtjes uitbreken (“Wow man, alarm. Geef eerst die joint nog even door. We gaan zo meteen…”).

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Mart

Ter Horst dronken achter het stuur kan wel, een agent met hetzelfde percentage alcohol werd door haar ontslagen toen ze korpsbeheerster was. Nu een blowverbod, één jointje is minder schadelijk dan boven de 0,5 promille achter het stuur. Natuurlijk blijft dat deze Minister achtervolgen en terecht

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 pedro

@3: jaarlijks worden 25 agenten ontslagen wegens rijden onder invloed. Als ze de agent niet had ontslagen, had je daar ook kritiek op geleverd.

Een jointje is inderdaad minder schadelijk. Ik vind het verbod raar. Maar nog gekker vind ik het dat mensen dat als reden aanvoeren om tegen een blowverbod te zijn. Dat heeft namelijk helemaal niets met de zaak te maken en maakt het protest daartegen alleen maar zwakker. Doe dan niet net alsof je op het onderwerp reageert, als je door je reactie het beleid van Ter Horst in deze zaak alleen maar versterkt.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 pedro

Ik ben de laatste dagen niet in vorm… ´Dat als reden´ slaat natuurlijk op het rijverbod van een uur.

  • Vorige discussie