1. 1

  Je kunt zeggen wat je wilt — maar hen lukt het wel om een werkende poll te hebben, terwijl die van Sargasso het gisteren weer precies één refresh volhield…

 2. 2

  Kunnen ze bij GS nou niet tegen een grapje, en zijn ze zo kinderlijk op de plek van de link een fictieve “stomste sargasso blogger”-poll te zetten?

 3. 5

  Yep, ze zijn er snel bij. Ik had natuurlijk een screenshotje moeten maken, maar dat is weer zo’n gedoe via paint en dan inladen, blablabla.

  Ach, je moet het zo zien: blijkbaar zit zo’n kop op Sargasso ze voldoende dwars om ons even ‘terug te pakken’.

 4. 6

  @4: Zeg. “Wouldn’t want to cramp your style”, maar je trapt de betekenis van het woord “fascisme” weer een tikje dood via over-gebruik — en dat net nu het weer zijn echte, nuttige betekenis had gekregen als de politieke stroming waartoe de PVV behoort in plaats van als algemeen scheldwoord.

 5. 7

  @6
  GS/Powned dat is toch de huisblog/omroep van de PVV? Ik zag tenminste die Brusse van de week helemaal uit z’n dak gaan over die volgens hem onfatsoetlijke cartoon. De zelf-gecertificeerde hork (oid)….

 6. 8

  René, eens met #6 maar niet met #1. Polls op websites werken nooit. Het is maar een onserieus gezelschapsspel, de uitkomsten ervan hebben geen enkele waarde. Dus kan je er m.i. ook maar beter geen hebben.

 7. 9

  Olav, polls op GS over politieke voorkeur laten consequent zien dat ongeveer 60% van de lezers daar PVV of VVD stemt (PVV is nr1 met enkele procenten verschil). Deze cijfers zijn constant. Net zo goed dat op Sargasso (toen de polls nog werkten) de meerderheid van de lezers steevast GL en D66 stemmen. Met polls valt veel te fucken als er bindende stemadviezen worden gegeven of de keuzen manipulatief in elkaar gezet zijn en bijvoorbeeld iedereen gaat voor het aanklikken van ‘de grap’. Maar puur een lijstje met politieke partijen die vult men gewoon eerlijk in. In het geval van ‘de stomste publieke omroep’ speelt bij een deel van de lezers waarschijnlijk wel een soort recalcitrante zelfhaat op en stemt men dus op Powned. Aan de andere kant kan ik mij die keuze ook wel voorstellen aangezien Pownews lang niet zo leuk is als Geenstijl zelf. Dat Powned door GS lezers wordt verkozen tot stomste omroep is dus ook weer niet zo’n vreemde uitslag, alleen zal de schuld daarna gezocht worden bij de VARA.

 8. 10

  @Rene, geenstijl is de haatzaaiende voermachine voor de achterban van de pvv, als een roomblanke nederlander een kraakje doet lees je er niks van maar als een marokkaan wat doet is vooral pritSStift er als de kippen bij, lekker selectief nieuws brengen en bepaalde groepen zwart maken

  je zou gelijk hebben als ik verhagen en rutte daarvan betichte maar bruin is de stropdas van rutte immer wel

 9. 14

  Carlos, dank voor je uiteenzetting die voor zover ik het in kan schatten ook prima klopt, maar de vraag is daarmee nog niet beantwoord of zo’n poll-dinges wel enig nut heeft. Je kent immers je pappenheimers, je weet al dat ze merendeels in de progressieve hoek zitten want dat lees je wel in hun commentaren. Toch? Dus dan hoef je ook niet overal een simplistisch kwisje van te maken. Ik weet ook niet of je dat ooit van plan was geweest, maar je ziet het soms op andere websites zo gebruikt worden.

  Het maakt me verder ook niet veel uit, maar #1 was gewoon de zoveelste keer dat ik hier een opmerking over het gebrek aan een poll gemaakt zag worden. Dus wilde ik even een tegengeluid laten horen.

 10. 15

  Gezien het GS is ben ik bang dat een fors gedeelte van de lezertjes altijd ‘de vara’ of ‘powned’ aanklikt, ongeacht de vraag. Zeg maar, zoals het altijd de schuld van de PvdA is, alleen die optie stond er niet bij.

 11. 16

  eens met Gronk behalve het verkleinwoord;)

  ps: de vara is passé, zoals al die andere bloedgroepen via de ether.

  De VPRO echter is geen bloedgroep, mijnsinziens. of in ieder geval O-..universele donor.

 12. 17

  23,3% GeenStijl-lezers vindt PowNed stomste omroep

  Als ze een rechtsmediale totaaloplossing (3x woordwaarde) willen bieden, dan doen ze dat niet goed.

 13. 19

  @14: Merk ook op dat #1 niet zozeer wenselijkheid als wel feitelijkheid uitdrukte: zaterdag stond hier echt even één refresh lang een artikeltje van Carlos die triomfantelijk de terugkeer van de poll-mogelijkheid uitdrukte, enkel om de server een minuut later weer krakend z’n panties in de knoop te zien leggen.

  Verder… mjah. In hoeverre dit hele fenomeen hier sowieso veel anders is dan, ik citeer, “maar een onserieus gezelschapsspel” zal ik geen uitspraken over doen.

 14. 20

  @15: Op GS wordt zo vaak ingeprent dat VARA = PvdA, dat me het stempercentage voor de VARA nog fors tegenvalt. Er is dus toch iets meer aan de hand.